Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Honderden zorgmedewerkers melden zich voor coronahulp aan Curaçao

Honderden zorgmedewerkers melden zich voor coronahulp aan Curaçao

DEN HAAG (ANP) - Honderden mensen hebben aangeboden om mee te helpen met de coronazorg en -vaccinaties op Curaçao, waar de situatie de afgelopen weken steeds ernstiger is geworden. Via het initiatief 'Extra handen voor de zorg' is een team samengesteld van 40 mensen, onder wie artsen, verpleegkundigen en ondersteunend personeel. Zij vertrekken naar verwachting vrijdag vanaf Schiphol naar het Caribische eiland.

Zondag waren er al 350 aanmeldingen binnen, meldt het samenwerkingsverband, dat de hulp heeft opgezet op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid. "Het is hartverwarmend dat zoveel mensen bereid zijn om direct te vertrekken. Dit zijn allemaal mensen met een zorghart", zegt een woordvoerster van zorgnetwerk RegioPlus. Dat is een van de organisaties achter Extra handen voor de zorg, waarbij duizenden mensen zich al eerder hadden aangemeld om mee te helpen in de coronazorg.

Het Nederlandse team gaat op Curaçao waarschijnlijk zowel in het ziekenhuis helpen als met de coronavaccinaties. De precieze werkzaamheden hangen af van waar lokaal de grootste behoefte aan is.

Artsen en verpleegkundigen

Afgelopen weekend vertrokken ook al twintig artsen en verpleegkundigen vanuit Nederland om hun collega's op Curaçao te ondersteunen. Daar komen er in de loop van de week nog meer bij.

"Toen we de berichten zagen uit Curaçao, wisten we dat wij konden helpen", zegt projectleider Saskia Wooning. "We hebben geen moment geaarzeld en vrijdagavond direct een oproep naar de mensen in ons bestand verstuurd."

Meer uit Binnenland

Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG (ANP) - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn in het centrum van Den Haag. Het 36-jarige slachtoffer Antoneta Gjokja werd in de ochtenduren van 20 juni vorig jaar in het filiaal aan de Turfmarkt met meerdere messteken om het leven gebracht.

5 uur geleden
Rechter oordeelt over vergunning voor 'asielhotel'

ZWOLLE (ANP) - De rechtbank in Zwolle bepaalt donderdag of de vergunning voor de komst van een 'asielhotel' in het Twentse Albergen op juiste wijze is verleend. Omwonenden hebben de vergunning via een rechtszaak aangevochten.

5 uur geleden
Rutte ziet brede steun EU-leiders voor extra luchtafweer Oekraïne

BRUSSEL (ANP) - De EU-leiders zijn het grotendeels eens dat ze Oekraïne extra moeten steunen met zijn luchtafweer, zegt premier Mark Rutte. Hij proefde op de EU-top in Brussel "een grote mate van overeenstemming". Hoewel concrete toezeggingen uitbleven, heeft Rutte wel de hoop geput "op een paar doorbraken de komende dagen, weken".

5 uur geleden
UWV-baas: nieuw kabinet, wacht niet met repareren sociale wetten

DEN HAAG (ANP) - De nodige hervormingen van sociale regelingen zullen langer dan een kabinetsperiode duren, denkt Maarten Camps, bestuursvoorzitter van uitkeringsinstantie UWV. Zijn oproep aan een nieuw kabinet is om die grote aanpassingen vooral door te voeren, maar ook op korte termijn verbeteringen aan te brengen: "Wacht niet met wat je nu al kunt doen."

8 uur geleden
Zuid-Holland wil antisemitisme 'op volle kracht' bestrijden

DEN HAAG (ANP) - De provincie Zuid-Holland heeft een plan gemaakt om antisemitisme aan te pakken. "We hebben nu de handvatten om aan de slag te gaan, met als doel om antisemitisme op volle kracht te bestrijden", zei gedeputeerde Meindert Stolk (cultuur, CDA) tijdens een commissievergadering. Daarin werd de uitwerking besproken van het verzoek dat de leden van Provinciale Staten begin vorig jaar deden aan het college.

8 uur geleden
Derk Bolt moet na dertig jaar stoppen met Spoorloos

HILVERSUM (ANP) - Het programma Spoorloos krijgt na dertig jaar een nieuwe presentator. KRO-NCRV gaat de opzet van het programma veranderen en daarin is geen ruimte meer voor Derk Bolt, heeft de omroep bekendgemaakt. Of presentatrice Jetske van den Elsen, die sinds 2017 medepresentator is, wel mag blijven is nog niet bekend.

10 uur geleden
Koning dankt Spaanse collega voor opvangen Amalia in Spanje

AMSTERDAM (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft koning Felipe van Spanje woensdag bedankt dat prinses Amalia een jaar lang in Madrid kon wonen en studeren. In zijn toespraak bij het staatsbanket in het Koninklijk Paleis in Amsterdam noemde de koning de hulp die zijn Spaanse collega daarbij gaf "een ontroerend bewijs van vriendschap in een moeilijke tijd".

12 uur geleden