Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Honderden politie-invallen België na kraken sms-dienst onderwereld

Honderden politie-invallen België na kraken sms-dienst onderwereld

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - De Belgische politie heeft dinsdag in alle vroegte meer dan tweehonderd huizen en andere panden doorzocht, vooral in Antwerpen. De politie heeft een communicatiedienst van de onderwereld gekraakt, melden Belgische media. Dat zou de politie op het spoor hebben gezet van drugshandelaars en mensen die hun praktijken mogelijk maken, zoals tipgevers en witwassers.

Vorig jaar heeft de politie toegang weten te krijgen tot de versleutelde berichtendienst Sky ECC, schrijft onder meer De Morgen. Die is erg populair bij criminelen, omdat ze menen daarmee zonder pottenkijkers te kunnen communiceren.

Agenten zijn onder meer binnengevallen bij het bedrijf achter de communicatiedienst en bij verkopers van de app en daarvoor geschikte telefoons, zeggen ingewijden tegen De Morgen. Ook bij drie advocaten zou huiszoeking zijn verricht.

Internationale politie-operatie

Meer dan 1500 agenten namen deel aan het Belgische deel van de internationale politie-operatie. Onder hen waren ook speciale eenheden. Of er mensen zijn aangehouden of zaken in beslag zijn genomen is nog niet bekend.

De Antwerpse haven is een berucht knooppunt van de internationale drugshandel.

De Landelijke Eenheid van de politie kan momenteel nog niet zeggen of deze operatie gevolgen heeft voor Nederlandse strafonderzoeken. De woordvoerder verwacht daar op een later moment mededelingen over te kunnen doen.

Meer uit Buitenland

Doden bij nieuwe Israëlische inval op Westelijke Jordaanoever

HEBRON (ANP/AFP/DPA) - Bij een nieuwe Israëlische inval op de bezette Westelijke Jordaanoever zijn twee Palestijnen gedood, meldt het Palestijnse persbureau Wafa. Het Israëlische leger zegt dat twee "terroristen zijn geneutraliseerd" die probeerden om de Israëliërs aan te vallen.

19 minuten geleden
Stemming in elf stembureaus India ongeldig verklaard na geweld

NEW DELHI (ANP/RTR) - Indiërs die bij elf stembureaus in het noordoosten van het land hebben gestemd, moeten opnieuw naar de stembus. De verkiezingsautoriteiten hebben de stemming daar ongeldig verklaard na berichten over geweld en schade aan stemmachines.

2 uur geleden
Dode en zeven vermisten na ongeluk twee legerhelikopters in Japan

TOKIO (ANP/AFP) - Bij een ongeluk in de lucht tussen twee Japanse militaire helikopters is zeker één van de bemanningsleden om het leven gekomen. De overige zeven worden nog vermist. Het ongeval gebeurde nabij de Izu-eilanden. Minister van Defensie Minoru Kihara zei zondag dat Japanse reddingswerkers "vermoedelijk delen van een luchtvaartuig in zee hebben gezien".

3 uur geleden
Zeven mensen vermist na ongeluk twee legerhelikopters in Japan

TOKIO (ANP) - Zeven mensen zijn vermist na een ongeluk in de lucht tussen twee Japanse militaire helikopters. Het ongeval gebeurde bij de Izu-eilanden. Minister van Defensie Minoru Kihara zei zondag dat Japanse reddingswerkers "vermoedelijk delen van een luchtvaartuig in zee hebben gezien". Een militaire woordvoerder liet weten dat vooralsnog één persoon is gered.

8 uur geleden
Israël roept ambassadeurs op matje om stemming VN-veiligheidsraad

TEL AVIV (ANP) - Israël roept zondag de ambassadeurs op het matje van landen die donderdag in de VN-Veiligheidsraad voor een volwaardig Palestijns VN-lidmaatschap stemden. Een woordvoerder van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat de ambassadeurs zijn opgeroepen voor een "protestgesprek", waarin Israël zijn ongenoegen wil uiten.

10 uur geleden
Palestijnen: 14 doden bij inval Israël op Westelijke Jordaanoever

RAMALLAH (ANP/AFP) - Tijdens een inval door het Israëlische leger in het vluchtelingenkamp Nur Shams op de Westelijke Jordaanoever zijn zeker veertien doden gevallen, meldt de Palestijnse Rode Halve Maan.

12 uur geleden
Axios: VS-sancties tegen legereenheid Israël om mensenrechten

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken kondigt naar verwachting binnen enkele dagen sancties aan tegen het Netzah Yehuda-bataljon van het Israëlische leger. Die legereenheid zou mensenrechten hebben geschonden op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat schrijft het Amerikaanse nieuwsplatform Axios onder verwijzing naar drie Amerikaanse bronnen.

13 uur geleden