Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Honderden politie-invallen België na kraken sms-dienst onderwereld

Honderden politie-invallen België na kraken sms-dienst onderwereld

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - De Belgische politie heeft dinsdag in alle vroegte meer dan tweehonderd huizen en andere panden doorzocht, vooral in Antwerpen. De politie heeft een communicatiedienst van de onderwereld gekraakt, melden Belgische media. Dat zou de politie op het spoor hebben gezet van drugshandelaars en mensen die hun praktijken mogelijk maken, zoals tipgevers en witwassers.

Vorig jaar heeft de politie toegang weten te krijgen tot de versleutelde berichtendienst Sky ECC, schrijft onder meer De Morgen. Die is erg populair bij criminelen, omdat ze menen daarmee zonder pottenkijkers te kunnen communiceren.

Agenten zijn onder meer binnengevallen bij het bedrijf achter de communicatiedienst en bij verkopers van de app en daarvoor geschikte telefoons, zeggen ingewijden tegen De Morgen. Ook bij drie advocaten zou huiszoeking zijn verricht.

Internationale politie-operatie

Meer dan 1500 agenten namen deel aan het Belgische deel van de internationale politie-operatie. Onder hen waren ook speciale eenheden. Of er mensen zijn aangehouden of zaken in beslag zijn genomen is nog niet bekend.

De Antwerpse haven is een berucht knooppunt van de internationale drugshandel.

De Landelijke Eenheid van de politie kan momenteel nog niet zeggen of deze operatie gevolgen heeft voor Nederlandse strafonderzoeken. De woordvoerder verwacht daar op een later moment mededelingen over te kunnen doen.

Meer uit Buitenland

Paus draagt in openbaar mis op na ziekenhuisbehandeling

VATICAANSTAD (ANP/DPA) - Paus Franciscus heeft kort na zijn ontslag uit een Romeins ziekenhuis de mis opgedragen aan het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad. Er zijn naar schatting 30.000 gelovigen naartoe gekomen. De paus ging naar de viering in zijn pausmobiel en groette omstanders.

24 minuten geleden
Frankrijk: 1093 gewonde hulpverleners sinds start pensioenprotest

PARIJS (ANP) - Bij de pensioenprotesten in Frankrijk zijn tot dusver 1093 politieagenten, gendarmes en hulpverleners gewond geraakt, zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin. Tegelijk lopen 38 onderzoeken naar buitensporig geweld door de ordediensten.

10 uur geleden
Massale protesten in Israël ondanks uitstel justitiële hervorming

TEL AVIV (ANP/DPA) - Ondanks het uitstel van de controversiële justitiële hervormingen zijn in Israël tienduizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen de uiterst rechtse regering van premier Benjamin Netanyahu. Brandpunt van de landelijke protesten op de dertiende zaterdag op rij was Tel Aviv. Daar waren volgens waarnemers meer dan 100.000 mensen op de been.

15 uur geleden
Nieuwste lichting dienstplichtigen Rusland opgeroepen

MOSKOU (ANP/DPA) - Zoals elk jaar worden er in Rusland in de lente jonge mannen voor de dienstplicht van een jaar opgeroepen. Schout-bij-nacht Vladimir Tsimlianski van de generale staf zei dat 147.000 van de 700.000 dienstplichtigen voor half juli worden opgeroepen en dat ze niet naar Oekraïne zullen gaan. Later dit jaar volgt nog een oproepronde.

18 uur geleden
Bosbranden in Noord-Spaanse regio Asturië onder controle

OVIEDO (ANP) - De vele bosbranden in de Noord-Spaanse regio Asturië zijn onder controle, aldus de autoriteiten. De circa 5000 brandbestrijders worden geholpen door de regen.

20 uur geleden
Japans keizerlijk hof gaat meer informatie delen

TOKIO (ANP) - Het Japans keizerlijk hof gaat op een andere manier met het publiek communiceren. Daarvoor is zaterdag een nieuw pr-kantoor geopend, melden Japanse media.

22 uur geleden
Paus Franciscus na drie nachten ontslagen uit ziekenhuis

ROME (ANP/AFP) - Paus Franciscus (86) is zaterdag zoals aangekondigd ontslagen uit het Gemelli-ziekenhuis in Rome. Hij werd daar woensdag opgenomen vanwege ademhalingsproblemen als gevolg van een bronchitisinfectie. "Ik leef nog steeds", grapte hij bij het verlaten van het ziekenhuis.

1 dag geleden