Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Honderden mensen wonen stille tocht bij in Rotterdam

Honderden mensen wonen stille tocht bij in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Honderden mensen hebben dinsdagavond meegelopen tijdens een stille tocht voor de 15-jarige jongen die donderdag werd doodgestoken in de wijk Beverwaard in Rotterdam. In het park aan de Goedenraadweg, waar de jongen vorige week overleed, sprak een familielid de menigte toe.

"Laat Joshua de laatste zijn", aldus het familielid. "Het is tijd dat wij opstaan." Volgens de vrouw hebben kinderen een betere toekomst nodig. "Vandaag is het Joshua, we weten niet wie het morgen kan zijn. Zinloos geweld moet stoppen." Ze riep de aanwezigen op geluid te maken. "Jullie moeten het eruit gillen, zodat jullie straks met positieve energie door Beverwaard lopen." Na het roerige moment volgde een minuut stilte.

Tijdens de tocht was politie en handhaving aanwezig. Mensen namen bloemen mee, die ze neerlegden bij het huis van de jongen aan de Rhijnauwensingel. Sommigen droegen witte en blauwe ballonnen bij zich, die zij rond 20.00 uur de lucht inlieten. Mensen droegen shirts waarop teksten stonden, zoals: "wees een held, stop geweld". Aan het einde van de tocht, terug bij het huis, werd rapmuziek afgespeeld.

Aanhouding

De tocht begon om 19.00 uur op de Rhijnauwensingel en ging via de Baarlopoort en Elslopoort door naar het park aan de Goedenraadweg. Rond 20.30 uur was de tocht afgelopen. Veel buurtbewoners bekeken het tafereel vanaf hun balkons of voor hun huizen.

De politie heeft vrijdag een leeftijdsgenoot aangehouden voor betrokkenheid bij het steekincident. Hij had zichzelf gemeld bij de politie. Zijn precieze rol wordt nog onderzocht.

De reden voor de fatale steekpartij was waarschijnlijk een ruzie. De even oude verdachte en het slachtoffer hadden donderdagmiddag in het park met elkaar afgesproken en messen meegenomen, meldde het OM.

Meer uit Binnenland

Oekraïense vlag gehesen bij Tweede Kamer

DEN HAAG (ANP) - De Oekraïense vlag is zaterdagochtend in top gehesen bij de Tweede Kamer. Het is zaterdag precies twee jaar geleden dat Rusland Oekraïne binnenviel.

1 uur geleden
Mark Rutte richt zich in video tot Oekraïners na twee jaar oorlog

DEN HAAG (ANP) - "Jullie zijn niet alleen. Wij staan achter jullie", zegt demissionair premier Mark Rutte in een Engelstalige videoboodschap aan de Oekraïners. Zaterdag is het precies twee jaar geleden dat Rusland het land binnenviel.

1 uur geleden
Meerdere bijeenkomsten ter herdenking van begin oorlog Oekraïne

UTRECHT (ANP) - Op meerdere plekken in het land komen zaterdag mensen samen om stil te staan bij de oorlog in Oekraïne, die precies twee jaar geleden begon. Zo is er in Utrecht aandacht voor de vluchtelingen van de oorlog.

6 uur geleden
Klimaatactivisten willen ondanks verbod A10 blokkeren

AMSTERDAM (ANP) - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) willen zaterdag rond het middaguur voor de tweede keer de A10 in Amsterdam blokkeren, ter hoogte van het voormalige ING-hoofdkantoor in Amsterdam-Zuid. Ze eisen dat ING stopt met alle financiering van, en dienstverlening aan de fossiele industrie. De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en OM) vindt de actie levensgevaarlijk en heeft deze verboden.

6 uur geleden
Jaar van de draak verwelkomd tijdens viering Chinees Nieuwjaar

DEN HAAG (ANP) - Het Chinees Nieuwjaar wordt zaterdag gevierd. In het centrum van Den Haag is het de hele dag feest. Het is het belangrijkste feest van het jaar in de Chinese cultuur en vindt altijd eind januari of begin februari plaats. Het jaar 4722 staat in het teken van de draak.

6 uur geleden
Kuipers had nog geen nieuwe baan toen hij uit kabinet stapte

DEN HAAG (ANP) - Voormalig zorgminister Ernst Kuipers had nog geen nieuwe baan toen hij begin dit jaar opeens uit het demissionaire kabinet stapte. Hij wilde ingaan op een aanbieding uit Singapore om daar voor een gerenommeerde technische universiteit te komen werken. En om te solliciteren kun je in zijn ogen niet nog als minister dienen, bovendien moest hij vaak naar Singapore voor gesprekken.

10 uur geleden
Brennerautobahn weer open, vakantiegangers kunnen naar huis

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse vakantiegangers die vrijdag langere tijd stilstonden op de Oostenrijkse Brennerautobahn (A13) kunnen hun weg naar huis vervolgen. Dit laat een woordvoerder van de ANWB weten. De snelweg was sinds vrijdagmiddag dicht doordat verschillende vrachtwagens na sneeuwval waren gestrand. De ANWB kreeg meldingen van meerdere Nederlanders die hierdoor niet naar huis konden.

10 uur geleden