Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Honderden kilo's cocaïne aangespoeld op Frans strand

Honderden kilo's cocaïne aangespoeld op Frans strand

RRENNES (ANP) - Op het strand van het Franse kustplaatsje Réville is zondagochtend een grote hoeveelheid drugs aangespoeld. De lokale politie zegt maandagavond tegen radiozender France Bleu dat het om zo'n 800 kilo cocaïne gaat. Die zat verpakt in dertig zakken.

Waar de drugs vandaan komen en hoe deze op het strand in Normandië belandden, weten de autoriteiten niet. Wel zegt openbaar aanklager Pierre-Yves Marot dat het bekend is dat drugs over zee van het Caribische Martinique naar Le Havre gesmokkeld worden. "Een drugsvondst in de regio is dus niet per se verrassend, maar dit is wel een zeer grote hoeveelheid", aldus Marot tegenover France Bleu.

In 2019 werd aan de Franse kust ook een grote cocaïnevondst gedaan. Toen spoelde zo'n 1600 kilo van het verdovende middel aan in het zuidwesten van het land bij Saint-Jean-de-Luz, niet ver van de Spaanse grens.

De burgemeester van Réville zegt tegen de lokale krant La Manche Libre dat hij nog nooit eerder over drugs op het strand van zijn dorp heeft gehoord. "De zee brengt ons zowel het beste als het slechtste", aldus de burgemeester. De politie onderzoekt de zaak.

Meer uit Buitenland

Hongaarse toprechter genoemd als nieuwe president na schandaal

BOEDAPEST (ANP/BLOOMBERG) - De Hongaarse regeringspartij Fidesz schuift een nieuwe kandidaat naar voren om de opgestapte Katalin Novák te vervangen. Het gaat om Tamás Sulyok, de voorzitter van het Constitutionele Hof.

37 minuten geleden
Slowakije blijft bij importverbod Oekraïense landbouwproducten

BRATISLAVA (ANP/RTR) - Slowakije houdt vast aan een importverbod voor bepaalde Oekraïense landbouwproducten, omdat ze schade berokkenen aan Slowaakse boerenbedrijven. Dit zei premier Robert Fico naar aanleiding van inspanningen bij de Europese Unie om de vrijhandel met Oekraïne ten aanzien van die producten weer een jaar te verlengen. Dat zou dan in juni ingaan.

1 uur geleden
Poetin vliegt mee in supersonische bommenwerper

MOSKOU (ANP/RTR) - De Russische president Vladimir Poetin vliegt donderdag mee in een gemoderniseerde supersonische bommenwerper Tu-160M. Russische media melden dat het toestel met Poetin aan boord inmiddels is opgestegen.

1 uur geleden
Niet deze week, maar eind maart overleg tussen Polen en Oekraïne

WARSCHAU (ANP/AFP) - De regeringen van Polen en Oekraïne komen eind maart samen om te praten over de banden tussen de landen. Daarmee geeft premier Donald Tusk geen gehoor aan een oproep van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die hoopte deze week nog af te spreken op de grens.

2 uur geleden
Internationaal boerenprotest bij grenzen Tsjechië

HOLIC (ANP/RTR) - Boeren uit Tsjechië, Slowakije en andere landen hebben actie gevoerd bij de Tsjechische grens. Demonstranten blokkeerden daar een grensovergang. Ze eisen minder bureaucreatie en aanpassingen van EU-beleid.

2 uur geleden
UNHCR ziet enorme psychische nood in Oekraïne na jaren oorlog

KYIV (ANP) - Bijna twee jaar na de aanvang van grootschalige oorlog in Oekraïne is sprake van grote psychische nood onder de getraumatiseerde bevolking. De behoefte aan ondersteuning op dat gebied is "gigantisch", zegt hoofdwoordvoerder Elisabeth Arnsdorf Haslund van VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR in Oekraïne tegen het ANP. "Voor sommige mensen speelt dit al tien jaar. Tien jaar oorlog in het oosten sinds de annexatie van de Krim."

2 uur geleden
Gewonden bij steekpartij in Duitse school, dader aangehouden

WUPPERTAL (ANP) - In een middelbare school in het Duitse Wuppertal heeft een jongere leerlingen met een mes aangevallen. Daarbij zijn volgens de Duitse politie "meerdere gewonden" gevallen. De dader is overmeesterd en aangehouden.

4 uur geleden