Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Honderden de straat op in Chicago na dood 13-jarige jongen

Honderden de straat op in Chicago na dood 13-jarige jongen

CHICAGO (ANP/RTR) - Honderden mensen zijn vrijdag (lokale tijd) de straat op gegaan in de Amerikaanse stad Chicago, een dag nadat beelden werden vrijgegeven van hoe een politieagent een 13-jarige jongen doodschiet in de stad. Dat incident gebeurde twee weken geleden.

De jongen van Latijns-Amerikaanse afkomst, Adam Toledo, werd 's nachts achtervolgd door de politie. Hij zou een vuurwapen bij zich hebben gehad terwijl hij rende. De politie maande hem tot stoppen en toen hij dit deed en zijn handen in de lucht hield, schoot een agent hem neer. Demonstranten zien het incident als het zoveelste voorbeeld van excessief politiegeweld tegen gekleurde Amerikanen. De betrokken agent heeft bureaudiensten terwijl het onderzoek naar het incident loopt.

De politie van Chicago laat weten de situatie in de stad goed in de gaten te houden. Als voorzorgsmaatregel zijn de vrije dagen van verschillende politieagenten ingetrokken, zodat er meer mensen beschikbaar zijn als de protesten uit de hand lopen.

Lokale bedrijven hebben uit angst voor rellen hun ramen dichtgetimmerd. Na de dood van George Floyd in 2020 werd Chicago zwaar getroffen door rellen en plunderaars. Vooralsnog blijven de protesten in de stad vreedzaam, op een groep demonstranten na die tijdelijk het verkeer blokkeerde.

Meer uit Buitenland

Na vertrek Johnson stappen nog twee Britse parlementsleden op

LONDEN (ANP/RTR) - Nadat de voormalige Britse premier Boris Johnson vrijdag is opgestapt als lid van het Britse Lagerhuis, hebben nog twee vertrouwelingen van hem zijn voorbeeld gevolgd. Vrijdag gaf Nadine Dorries aan te vertrekken en zaterdag kondigde ook Nigel Adams aan op te stappen. Beiden waren minister in de regering van Johnson.

57 minuten geleden
Veertien lichamen aangetroffen na bosbranden in Kazachstan

ASTANA (ANP/RTR) - In het noordoosten van Kazachstan zijn in de nasleep van grote bosbranden zeker veertien lichamen aangetroffen. Dat meldt de overheid van het Centraal-Aziatische land. Die had eerder aangekondigd dat reddingswerkers op zoek gingen naar opzichters van het bos die door het vuur vastzaten.

1 uur geleden
Witte neushoorn doet na zeventien jaar herintrede in Congo

KINSHASA (ANP/AFP) - Zestien exemplaren van de zeldzame witte neushoorn zijn overgebracht van een privépark in Zuid-Afrika naar het Garamba Nationaal Park in Congo. Daarmee leven er voor het eerst sinds 2006 weer witte neushoorns in het Centraal-Afrikaanse land.

2 uur geleden
Zelensky: tegenaanvallen tegen Russische troepen zijn bezig

KYIV (ANP/AFP/RTR/DPA) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zaterdag gezegd dat er een Oekraïens tegenoffensief gaande is tegen de Russische troepen. Hij weigerde details te geven.

3 uur geleden
Trudeau belooft meer Canadese steun voor Kyiv tijdens bezoek

KYIV (ANP/RTR/AFP) - Canada gaat deelnemen aan de internationale coalitie om Oekraïense gevechtspiloten op te leiden. Ook maakt het land 500 miljoen Canadese dollar (omgerekend bijna 350 miljoen euro) aan militaire hulp beschikbaar voor Oekraïne, zei premier Justin Trudeau tijdens een verrassingsbezoek aan Kyiv.

4 uur geleden
Paus aan beterende hand, maar blijft nog een week in ziekenhuis

ROME (ANP/RTR) - Het herstel van paus Franciscus verloopt voorspoedig, melden zijn dokters zaterdag. Wel heeft hij op aanraden van zijn artsen ermee ingestemd om nog een week in het ziekenhuis te blijven. De paus onderging woensdag een buikoperatie van drie uur. Een hernia zorgde voor pijnlijke darmobstructies.

5 uur geleden
Aanvaller speeltuin Annecy vervolgd wegens poging tot moord

ANNECY (ANP) - De 31-jarige Syrische vluchteling die donderdag met een mes mensen aanviel op een kinderspeelplaats in een park in Annecy, is zaterdag verhoord door twee onderzoeksrechters en wordt van poging tot moord beschuldigd. Procureur Line Bonnet heeft gezegd dat hij in voorlopige hechtenis is genomen op verdenking van poging tot moord en gewapend verzet. Hij heeft geen verklaring afgelegd.

8 uur geleden