Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Honderd Utrechters maken afscheidsboodschap voor Van Zanen

Honderd Utrechters maken afscheidsboodschap voor Van Zanen

UTRECHT (ANP) - Bijna honderd Utrechters hebben zaterdagmiddag een persoonlijke afscheidsboodschap laten opnemen voor Jan van Zanen. Op het stadhuis stond een videocamera waarop ze hun scheidend burgemeester konden toespreken. Van Zanen is vanaf woensdag burgemeester in Den Haag. Zijn vertrek kwam voor de meeste Utrechters als een complete verrassing.

"Het waren grappige, lieve en soms emotionele boodschappen uit het hart van de Utrechters", laat een woordvoerder weten. Van Zanen was geliefd onder de inwoners van de Domstad. Hij stond dichtbij de mensen en stelde zich steevast voor als "ik ben Jan en ik werk bij de gemeente".

Vrijdag nam Van Zanen met een fietstocht door alle tien wijken afscheid van de stad waar hij 6,5 jaar burgemeester was. Overal waar hij kwam werd hij in het zonnetje gezet met mooie woorden en cadeautjes. "Ik geniet en ben vereerd dat ik nog een paar dagen uw burgemeester mag zijn", zei hij na afloop.

Dinsdagmiddag neemt de gemeenteraad afscheid van Van Zanen. Een dag later is de installatie als burgemeester van Den Haag. Hij volgt VVD-partijgenoot Johan Remkes op die nu nog waarnemend burgemeester van die stad is.

Meer uit Binnenland

Slachtoffer schietpartij was ook huisarts op Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook als huisarts op een gezondheidscentrum in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Bestuurder René Baljon van Stichting Zonboog waar het gezondheidscentrum onder valt, bevestigt dat na berichtgeving in het AD.

14 minuten geleden
Erasmus MC: geen onderwijs vrijdag

ROTTERDAM (ANP) - Al het onderwijs op de locatie Erasmus MC gaat vrijdag niet door. Geplande examens op campus Woudestein gaan wel door. Dat melden het Erasmus MC en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR stelt dat geplande examens op campus Woudestein wel doorgaan, maar dat er begrip is voor studenten "die daar nu door dit incident niet toe in staat zijn".

42 minuten geleden
Slachtoffer schietpartij werkte op gezondheidscentrum Katendrecht

ROTTERDAM (ANP) - De 43-jarige man, een docent, die donderdag in het Erasmus MC werd doodgeschoten, werkte ook op een gezondheidscentrum op Katendrecht in Rotterdam-Zuid. Op de website van het gezondheidscentrum staat een mededeling over de situatie.

57 minuten geleden
Aboutaleb na bezoek wijkcentrum: mensen hebben het niet meer

ROTTERDAM (ANP) - Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft donderdagavond een bezoek gebracht aan een wijkcentrum bij het Heiman Dullaertplein, waar eerder op donderdag een 39-jarige vrouw werd doodgeschoten en haar 14-jarige dochter dodelijk werd verwond. Mensen die in hetzelfde blok wonen, kunnen donderdagavond niet terug naar huis. Zij worden opgevangen in hotels, zegt Aboutaleb.

1 uur geleden
Experiment met digitale meldplicht moet dit najaar beginnen

DEN HAAG (ANP) - Het experiment met een digitale meldplicht voor voetbalhooligans met een stadionverbod moet snel beginnen, schrijft demissionair minister Dilan Yeşilgöz (Justitie en Veiligheid) aan de Tweede Kamer. "Ik koers erop dit najaar te starten." Dat gebeurt in drie gemeenten die ze nog niet in de brief bekendmaakt.

1 uur geleden
Zorgbond NU'91 'geschokt' door gebeurtenissen Rotterdam

NIEUWEGEIN (ANP) - Beroepsorganisatie voor de zorg NU'91 is geschokt door de schietpartijen in en rond het Erasmus MC in Rotterdam. "Onze gedachten zijn allereerst bij de slachtoffers, maar het is schokkend dat dit in een ziekenhuis gebeurt", zegt een woordvoerder.

1 uur geleden
Ziekenhuizen betuigen steun aan Erasmus MC in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Meerdere ziekenhuizen spreken via X, het voormalige Twitter, hun medeleven uit met de medewerkers, patiënten en studenten van het Erasmus MC in Rotterdam, waar donderdag een docent is doodgeschoten en brand werd gesticht.

1 uur geleden