Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Honderd Utrechters maken afscheidsboodschap voor Van Zanen

Honderd Utrechters maken afscheidsboodschap voor Van Zanen

UTRECHT (ANP) - Bijna honderd Utrechters hebben zaterdagmiddag een persoonlijke afscheidsboodschap laten opnemen voor Jan van Zanen. Op het stadhuis stond een videocamera waarop ze hun scheidend burgemeester konden toespreken. Van Zanen is vanaf woensdag burgemeester in Den Haag. Zijn vertrek kwam voor de meeste Utrechters als een complete verrassing.

"Het waren grappige, lieve en soms emotionele boodschappen uit het hart van de Utrechters", laat een woordvoerder weten. Van Zanen was geliefd onder de inwoners van de Domstad. Hij stond dichtbij de mensen en stelde zich steevast voor als "ik ben Jan en ik werk bij de gemeente".

Vrijdag nam Van Zanen met een fietstocht door alle tien wijken afscheid van de stad waar hij 6,5 jaar burgemeester was. Overal waar hij kwam werd hij in het zonnetje gezet met mooie woorden en cadeautjes. "Ik geniet en ben vereerd dat ik nog een paar dagen uw burgemeester mag zijn", zei hij na afloop.

Dinsdagmiddag neemt de gemeenteraad afscheid van Van Zanen. Een dag later is de installatie als burgemeester van Den Haag. Hij volgt VVD-partijgenoot Johan Remkes op die nu nog waarnemend burgemeester van die stad is.

Meer uit Binnenland

Schoof stuurt Trump brief met beterschapswensen

DEN HAAG (ANP) - Premier Dick Schoof stuurt Donald Trump, die gewond raakte bij een aanslag, zondagmiddag nog een brief met beterschapswensen. Dat zei de premier tijdens een persmoment bij het ministerie van Algemene Zaken.

2 uur geleden
Voorzitter Republikeinen Nederland: hoofd Secret Service moet weg

DEN HAAG (ANP) - Het hoofd van de Secret Service, die verantwoordelijk is voor de bescherming van Donald Trump, moet ontslag nemen. Dat zegt voorzitter van Republicans Abroad Netherlands Renee Nielsen in een reactie op de moordaanslag op presidentskandidaat Trump.

6 uur geleden
Explosie in woning Rotterdam leidt tot ontdekking drugslab

ROTTERDAM (ANP) - Een explosie in een woning zondagochtend vroeg in Rotterdam-Zuid heeft een drugslab aan het licht gebracht. De explosie is vermoedelijk van binnenuit ontstaan, maar of het lab daadwerkelijk de oorzaak van de explosie was, moet nog worden onderzocht. Na de ontploffing brak brand uit. Niemand is gewond geraakt, meldt de politie.

9 uur geleden
Waterschappen pompen volop om water weg te krijgen

DEN HAAG (ANP) - Door de zware regenval van vrijdag hebben waterschappen in het noorden en oosten van het land de handen vol aan het afvoeren van het water. Ook zijn verschillende sluizen dicht, omdat door de hoge waterstanden de veiligheid niet gegarandeerd kan worden.

1 dag geleden
ANWB ziet al veel vakantiedrukte op wegen in Europa

DEN HAAG (ANP) - De ANWB ziet zaterdag al veel vakantiedrukte op wegen in Europa. Volgens een woordvoerder is onder meer in Frankrijk en Duitsland sprake van veel vertraging.

1 dag geleden
Dode vrouw gevonden in water Honselersdijk

HONSELERSDIJK (ANP) - In het water bij de Boswoning in Honselersdijk, in het Westland, is een overleden vrouw gevonden. Het gaat om een 68-jarige inwoonster van die plaats. Volgens de politie, die uitgaat van een ongeluk, is ze vrijdagavond in het water terechtgekomen en vervolgens overleden.

1 dag geleden
CPNB: Dragt gaf generaties leesplezier met iconische boeken

AMSTERDAM (ANP) - Directeur Eveline Aendekerk van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) is geschrokken van het nieuws dat kinderboekenschrijfster Tonke Dragt is overleden. Dragt, bekend van onder meer De brief voor de koning, overleed vrijdag op 93-jarige leeftijd in haar woonplaats Den Haag.

1 dag geleden