Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Honderd Rotterdamse daklozen krijgen versneld eigen woonplek

Honderd Rotterdamse daklozen krijgen versneld eigen woonplek

ROTTERDAM (ANP) - Ruim honderd Rotterdamse daklozen krijgen de komende zes maanden een eigen woning of woonplek. Doordat er zo’n grote groep uitstroomt kan de gemeente tijdelijke extra opvanglocaties sluiten en worden in alle nachtopvanglocaties in de stad slaapzalen omgebouwd naar slaapkamers.

"Zo’n grootschalige operatie waarbij in één keer meer dan honderd daklozen aan een eigen plek worden geholpen heeft de gemeente Rotterdam nog nooit gedaan", stelt de Rotterdamse zorgwethouder Sven de Langen. "75 daklozen die zelfstandig kunnen wonen krijgen versneld een eigen woning. Dit gaat in samenwerking met woningcorporaties, waarmee ook begeleidingsafspraken worden gemaakt. Ongeveer 30 daklozen, die vanwege problematiek nog niet zelfstandig kunnen wonen, stromen door naar een zogeheten tussenvoorziening met extra begeleiding."

Volgens De Langen zitten er in Rotterdam circa driehonderd mensen in de nachtopvang. "Doordat een derde deel uitstroomt kunnen we extra tijdelijke opvanglocaties die waren geopend om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan afbouwen." De gemeente huurt deze locaties, waaronder een schip dat bij de Erasmusbrug ligt en een hotel op de Westblaak. In de opvang slapen de daklozen momenteel in stapelbedden op slaapzalen. Deze worden omgebouwd tot slaapkamers met eigen bedden en een hoekje voor meer privacy en rust.

De uitstroomoperatie wordt deels gefinancierd met geld dat het college vrijmaakte om kwetsbare Rotterdammers bij te staan en deels met geld van het Rijk. Eind vorig jaar stuurden de G4-gemeenten een brandbrief aan het Rijk met het verzoek bij te dragen aan de aanpak van stijgende dak- en thuisloosheid. Eerder dit jaar zegde het kabinet een extra financiële impuls van in totaal 200 miljoen euro toe aan gemeenten. Rotterdam ontving 19,6 miljoen euro hiervan.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Rust op Urk wedergekeerd, tien mensen aangehouden

URK (ANP) - Na opnieuw een turbulente avond op Urk is de rust begin van de nacht wedergekeerd. "Het is weer veilig op straat", meldt burgemeester Cees van den Bos op Twitter. Volgens de burgemeester was de overlast zaterdagavond minder dan vorige week. Wel moest de ME ingrijpen en zijn er tien mensen aangehouden, aldus de politie.

4 uur geleden
Weer onrustig op Urk, jongeren gooien met zwaar vuurwerk

URK (ANP) - Het is weer onrustig op Urk, meldt de politie zaterdagavond. Jongeren lopen op straat en gooien met zwaar vuurwerk. De politie is massaal op de been en grijpt in.

7 uur geleden
Waarschuwing voor mist in delen van het land

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt voor mist in delen van het land, waarbij het zicht 200 meter of minder is. De mist kan "het verkeer belemmeren", aldus het meteorologisch instituut. Code geel is van kracht in Noord- en Zuid-Holland, Flevoland, Utrecht, Noord-Brabant, Limburg en Gelderland.

8 uur geleden
Winkels in Rotterdam zondag ook om 17.00 uur dicht

ROTTERDAM (ANP) - Winkeliers in het centrum van Rotterdam, Alexandrium en op het Zuidplein moeten net als zaterdag ook zondag om 17.00 uur hun deuren sluiten. De gemeente Rotterdam heeft daartoe besloten nadat het zowel vrijdag als zaterdag te druk werd op die plekken en mensen niet voldoende afstand tot elkaar konden houden. Ook toen moesten winkels vroegtijdig dicht.

9 uur geleden
Tientallen deelnemers aan tocht voor doodgereden Wijchenaar

WIJCHEN (ANP) - Tientallen mensen zijn zaterdagavond om 19.00 uur de straat opgegaan voor een tocht ter nagedachtenis van de 42-jarige Wijchenaar die dinsdagavond in zijn woonwijk werd doodgereden. Ze liepen achter twee mensen aan die een groot spandoek met daarop een lieveheersbeestje, het teken tegen zinloos geweld, met zich meedroegen. De deelnemers hadden mondkapjes op, hielden zo goed mogelijk 1,5 meter tot elkaar en droegen blauwe ballonnen en lichtjes met zich mee.

10 uur geleden
Jos B. probeert uitzending documentaire op tv tegen te houden

AMSTERDAM (ANP) - Jos B., de 58-jarige man die veroordeeld is voor het misbruiken en ontvoeren van de 11-jarige Nicky Verstappen in 1998, probeert de uitzending van een documentaire over de zaak op televisie tegen te houden. Advocaat Adi van Koningsveld bevestigt zaterdag berichtgeving hierover door RTL Boulevard.

11 uur geleden
Drie jongens opgepakt voor dierenmishandeling

RAAMSDONKSVEER (ANP) - Drie jongens, twee van vijftien en een van zestien jaar, uit het Brabantse Raamsdonksveer en omgeving zijn zaterdag aangehouden voor ernstige mishandeling van meerdere kleine huisdieren. Ze deelden filmpjes van hun daden op internet, aldus de politie. Een woordvoerder sluit niet uit dat enkele van de dieren de mishandeling niet hebben overleefd.

13 uur geleden