Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Honderd asielzoekers in bestuurscentrum Sint-Oedenrode

Honderd asielzoekers in bestuurscentrum Sint-Oedenrode

SINT OEDENRODE (ANP) - De gemeente Meierijstad in Brabant gaat vanaf donderdag 15 september zo'n honderd asielzoekers tijdelijk opvangen in het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode. Daarmee wil de gemeente de enorme druk op het aanmeldcentrum in Ter Apel enigszins verlichten. De asielzoekers kunnen tot uiterlijk 1 november in Sint-Oedenrode blijven, maakte de gemeente woensdag bekend.

Het bestuurscentrum wordt ingericht als crisisnoodopvanglocatie. Er komt een eigen toegangspoort en ruimte voor recreatieve dagbesteding, catering en sanitaire voorzieningen.

De noodopvang in Sint-Oedenrode kan worden beëindigd zodra elders in de regio een centrale noodopvang is ingericht voor maximaal vijfhonderd mensen. Die zou ergens medio oktober klaar zijn, aldus de gemeente.

Meierijstad ving eerder ook vluchtelingen uit Oekraïne op. Komende maandagavond is er voor bewoners een informatiebijeenkomst in het bestuurscentrum in Sint-Oedenrode.

Meer uit Binnenland

Eén klimaatactivist A10 nacht vastgehouden op politiebureau

AMSTERDAM (ANP) - Een van de klimaatactivisten die zaterdag werden opgepakt bij de blokkade van Extinction Rebellion op de A10 Zuid, heeft de nacht vastgezeten op het politiebureau. De reden dat deze actievoerder niet weg mocht, was omdat de identiteit nog niet was vastgesteld, zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie zondagochtend.

2 minuten geleden
Warmste februari ooit gemeten door continu zacht weer

HOUTEN (ANP) - Deze maand is de warmste februarimaand ooit gemeten. Naar verwachting komt de gemiddelde temperatuur in De Bilt uit tussen de 8,1 en de 8,3 graden, meldt Weeronline. Het oude record van gemiddeld 7,6 stamt uit 1990. Normaal gesproken ligt de gemiddelde temperatuur rond de 4,2 graden in februari.

1 uur geleden
Februaristaking van 1941 herdacht in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam wordt zondagmiddag weer de Februaristaking van 1941 herdacht op het Jonas Daniël Meijerplein. Onder anderen burgemeester Femke Halsema en schrijver Johan Fretz houden een toespraak. Ook worden er kransen en bloemen gelegd bij het standbeeld van De Dokwerker op het plein.

5 uur geleden
Nesten van vogels weer te zien op camera tijdens Beleef de Lente

ZEIST (ANP) - Nesten van bosuilen, kerkuilen, steenuilen en zeearenden zijn weer te zien via de camera's van Vogelbescherming. Zondag gaan de camera's van het populaire project Beleef de Lente weer aan, waar meer dan een miljoen mensen naar vogels in hun nest kijken. Dit jaar kan er naar dertien vogelsoorten gekeken worden.

5 uur geleden
Dode in huis in Ridderkerk, drie aanhoudingen

RIDDERKERK (ANP) - Een 61-jarige man in een woning in het Zuid-Hollandse Ridderkerk is in de nacht van vrijdag op zaterdag overleden na een reanimatie. De politie zegt een misdrijf niet uit te sluiten en heeft "uit voorzorg" drie mensen, die in het huis aan de Voorn aanwezig waren, aangehouden.

12 uur geleden
Dode gevonden in Rotterdam, politie sluit misdrijf niet uit

ROTTERDAM (ANP) - In een woning aan de Kromme Hagen in de Rotterdamse wijk IJsselmonde is zaterdagmiddag een dode gevonden. Het gaat om een 61-jarige Rotterdammer, laat de politie weten. Na een eerste onderzoek door de politie en een arts kan een misdrijf niet worden uitgesloten. De 61-jarige bewoner, die ook in het huis aanwezig was, is "uit voorzorg" aangehouden.

14 uur geleden
Veel emoties en 'glorie aan Oekraïne' bij herdenking in Utrecht

UTRECHT (ANP) - Zo'n 2000 mensen herdachten zaterdag in Utrecht de oorlog in Oekraïne. In het Beatrix Theater kwamen tijdens het evenement Remember Together Oekraïense vluchtelingen en Nederlanders samen om stil te staan bij de inval door Rusland precies twee jaar geleden. Tijdens het programma met toespraken, muziek en dans klonk geregeld de leus 'glorie aan Oekraïne'.

17 uur geleden