Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Home Depot krijgt gelijk, geen Black Lives Matter op werkkleding

Home Depot krijgt gelijk, geen Black Lives Matter op werkkleding

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Home Depot hoeft niet toe te staan dat winkelpersoneel met Black Lives Matter-boodschappen op hun schort werken. Dat heeft een rechter bepaald van het Amerikaanse federale agentschap dat de arbeidsrechten beschermt. Aanklagers van datzelfde agentschap hadden een zaak aangespannen tegen de doe-het-zelfketen.

Zij vonden dat Home Depot het arbeidsrecht had geschonden door de boodschap niet toe staan op schorten van het bedrijf. De bestuursrechter vond echter dat Black Lives Matter niet genoeg met arbeidsvoorwaarden te maken heeft om wettelijk te worden beschermd. De boodschap "is ontstaan ​​en wordt voornamelijk gebruikt om de ongerechtvaardigde moorden op zwarte individuen door de politie aan te pakken", schreef hij. Het heeft volgens hem alleen betrekking op de werkplek "in die zin dat werkplekken deel uitmaken van de samenleving". Tegen de uitspraak kan nog beroep worden aangetekend.

Tegen Whole Foods loopt nog een soortgelijke zaak. De Amerikaanse supermarktketen verbood werknemers kleding te dragen waarop Black Lives Matter-boodschappen te zien waren. Whole Foods, in 2017 overgenomen door Amazon, zou volgens het agentschap hierom mensen hebben ontslagen.

De afgelopen jaren is de Amerikaanse politie betrokken geweest bij een reeks van incidenten waarbij zwarte mannen om het leven kwamen. Dat leidde tot massale protesten in de VS en de vorming van de protestbeweging Black Lives Matter. Die groep wil een einde aan politiegeweld tegen zwarte mensen.

Meer uit Financieel

Tweede termijn voor IMF-topvrouw Georgieva

WASHINGTON (ANP) - Topvrouw Kristalina Georgieva krijgt een tweede termijn als hoofd van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Haar herbenoeming was al zeker, omdat ze de enige kandidaat was de organisatie voor financiële stabiliteit te leiden na september. Dan loopt haar eerste termijn van vijf jaar af.

1 uur geleden
Flink verlies grote bank JPMorgan Chase op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - JPMorgan Chase, de grootste bank van de Verenigde Staten, ging vrijdag fors omlaag op de aandelenbeurzen in New York die ook met stevige minnen zijn gesloten. De bank kwam met kwartaalcijfers, net als de grote branchegenoten Citigroup en Wells Fargo. Die banken lieten eveneens koersverliezen zien.

1 uur geleden
FT: investeerder CVC kondigt mogelijk maandag beursgang Damrak aan

LONDEN (ANP) - De grote investeringsmaatschappij CVC Capital Partners is van plan mogelijk al op maandag haar plannen bekend te maken voor een beursgang in Amsterdam. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. CVC had deze beursgang meermaals uitgesteld in verband met onrust op de beurzen.

2 uur geleden
Ook Europese gasprijs flink gestegen door onrust Midden-Oosten

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - In navolging van de hogere olieprijzen is ook de Europese gasprijs flink gestegen door de onrust in het Midden-Oosten en de dreiging van een directe aanval door Iran op Israël. Door die spanningen zijn er zorgen dat gasleveringen uit het Midden-Oosten verstoord kunnen raken.

4 uur geleden
Shell koploper AEX door verder stijgende olieprijzen

AMSTERDAM (ANP) - Olie- en gasconcern Shell was vrijdag de sterkste stijger in de Amsterdamse AEX-index. Shell profiteerde van de stijgende olieprijzen door de toenemende spanningen in het Midden-Oosten. Iran zou volgens veiligheidsdiensten namelijk binnen 48 uur een directe aanval kunnen doen op Israëlisch grondgebied. Israël heeft al gezegd dan terug te zullen slaan op Iraans grondgebied.

5 uur geleden
Berlijns warenhuis KaDeWe overgenomen door Thaise investeerder

BERLIJN (ANP/DPA) - Het gebouw waarin het beroemde Berlijnse warenhuis KaDeWe, voluit het Kaufhaus des Westens, zit, is overgenomen door het Thaise winkelconglomeraat Central Group. De grote toeristische trekpleister was deels eigendom van het Oostenrijkse vastgoedconcern Signa, dat al een tijdje last heeft van geldproblemen. Daardoor kwam KaDeWe zelf ook in nood.

6 uur geleden
Olie hoger om dreiging aanval Iran, brandstof mogelijk duurder

DEN HAAG (ANP) - Automobilisten moeten rekening houden met verder stijgende prijzen van brandstof aan de pomp. De olieprijzen zijn namelijk gestegen naar het hoogste niveau in zes maanden, aangejaagd door de onrust in het Midden-Oosten. Iran zou werken aan een directe aanval op Israël als vergelding voor de Israëlische aanval op het Iraanse consulaat in Syrië vorige week.

6 uur geleden