Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Holocaustmuseum trekt in eerste week zo'n 700 bezoekers per dag

Holocaustmuseum trekt in eerste week zo'n 700 bezoekers per dag

AMSTERDAM (ANP) - Het Nationaal Holocaustmuseum in Amsterdam, dat vorige week zondag werd geopend, trekt sindsdien zo'n zevenhonderd bezoekers per dag. Sinds de opening zijn er 4500 kaarten verkocht en dat is meer dan verwacht, meldt een woordvoerder van het museum.

Per uur zijn er vijftig reserveringen op tijdslot beschikbaar en deze zijn tot ongeveer een week vooruit uitverkocht. Ook zijn er kaarten te koop aan de kassa, afhankelijk van het moment en de drukte. Soms worden bezoekers dan ook teleurgesteld, maar volgens de woordvoerder is dat niet vaak het geval.

Het museum werd geopend door koning Willem-Alexander. Ook de Israëlische president Isaac Herzog was aanwezig bij de opening. Dat leidde tot kritiek, om de oorlog in Gaza. Mensen gingen ook de straat op om te demonstreren tegen de komst van de president.

Meer uit Binnenland

Carel Copier, eerste drummer van Doe Maar, overleden

SINT ANTHONIS (ANP) - Carel Copier, de eerste drummer van Doe Maar, is overleden. De muzikant, die ook actief was als kunstschilder, stierf vrijdag aan de gevolgen van kanker, heeft zijn band Boem3 bekendgemaakt.

50 minuten geleden
Medewerker marechaussee omgekomen bij woningoverval op Curaçao

WILLEMSTAD (ANP) - Op Curaçao is een medewerker van de Koninklijke Marechaussee omgekomen bij een gewapende woningoverval. Dat meldt de marechaussee.

3 uur geleden
Hinder op HSL-spoor tussen Amsterdam en Rotterdam

UTRECHT (ANP) - Een seinstoring leidt zaterdag gedurende een groot deel van de dag tot hinder op het traject van de hogesnelheidslijn (HSL) tussen Amsterdam en Rotterdam. Door de storing reden er na 07.30 uur urenlang geen treinen op het traject. In het begin van de middag werd duidelijk dat het treinverkeer rond 16.00 uur weer volledig kan worden opgestart, tot die tijd rijden er minder treinen.

3 uur geleden
Vrouw naakt en gewond gevonden na mishandeling Terneuzen

TERNEUZEN (ANP) - Een 35-jarige vrouw uit Schoondijke (Zeeuws-Vlaanderen) is zaterdagochtend naakt en gewond aangetroffen in Terneuzen. Een 39-jarige man uit Graauw, ook in Zeeuws-Vlaanderen, is aangehouden voor haar mishandeling. Ook reed hij onder invloed van alcohol en drugs.

4 uur geleden
XR blokkeert brug in Nijmegen, politie houdt betogers aan

NIJMEGEN (ANP) - In Nijmegen hebben actievoerders van Extinction Rebellion (XR) zaterdagmiddag korte tijd de brug De Oversteek geblokkeerd, hoewel die blokkade vooraf door burgemeester Hubert Bruls was verboden.

4 uur geleden
Motorrijder overleden door ongeluk in Heemserveen

HEEMSERVEEN (ANP) - Een motorrijder is zaterdagochtend overleden door een ongeluk op de Jachthuisweg in het Overijsselse Heemserveen. Dat meldt de politie.

4 uur geleden
Geen treinen op HSL tussen Amsterdam en Rotterdam om seinstoring

UTRECHT (ANP) - Tussen Amsterdam en Rotterdam rijden sinds zaterdagochtend geen treinen over het traject van de hogesnelheidslijn (HSL). Eerder werd verwacht dat de seinstoring rond 10.00 uur verholpen zou zijn, maar inmiddels is de prognose bijgesteld naar 12.30 uur. De NS meldde het probleem iets na 07.30 uur.

6 uur geleden