Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hollywood-regisseur Richard Donner overleden

Hollywood-regisseur Richard Donner overleden

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse regisseur Richard Donner is overleden. De filmmaker, die onder meer bekend is van de originele Superman-film en de Lethal Weapon-serie, is 91 jaar oud geworden.

Donner brak in 1976 door met de horrorklassieker The Omen en was twee jaar later verantwoordelijk voor Superman, de eerste blockbuster over een superheld. Andere succesfilms van zijn hand zijn The Goonies, waarvoor Steven Spielberg het script schreef, en Ladyhawke, met Rutger Hauer in de hoofdrol.

Eind jaren tachtig maakte Donner de eerste van in totaal vier Lethal Weapon-films, met Danny Glover en Mel Gibson. In een reactie zegt Gibson veel van Donner te hebben geleerd. "Hij had een groot hart en een mooie ziel, die de mensen om wie hij gaf dagelijks zagen. Zijn wijsheid en humor gaan gemist worden."

Steven Spielberg noemt Donner 'de beste Goonie aller tijden'. "Hij had alles, echt alles. Hij was zo geliefd, ik kan gewoon niet geloven dat hij er niet meer is", aldus de regisseur.

Donner regisseerde zijn laatste film in 2006: 16 Blocks, met Bruce Willis. In 2009 produceerde hij nog X-Men Origins: Wolverine.

Meer uit Buitenland

Veertien lichamen aangetroffen na bosbranden in Kazachstan

ASTANA (ANP/RTR) - In het noordoosten van Kazachstan zijn in de nasleep van grote bosbranden zeker veertien lichamen aangetroffen. Dat meldt de overheid van het Centraal-Aziatische land. Die had eerder aangekondigd dat reddingswerkers op zoek gingen naar opzichters van het bos die door het vuur vastzaten.

34 minuten geleden
Witte neushoorn doet na zeventien jaar herintrede in Congo

KINSHASA (ANP/AFP) - Zestien exemplaren van de zeldzame witte neushoorn zijn overgebracht van een privépark in Zuid-Afrika naar het Garamba Nationaal Park in Congo. Daarmee leven er voor het eerst sinds 2006 weer witte neushoorns in het Centraal-Afrikaanse land.

1 uur geleden
Zelensky: tegenaanvallen tegen Russische troepen zijn bezig

KYIV (ANP/AFP/RTR/DPA) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zaterdag gezegd dat er een Oekraïens tegenoffensief gaande is tegen de Russische troepen. Hij weigerde details te geven.

2 uur geleden
Trudeau belooft meer Canadese steun voor Kyiv tijdens bezoek

KYIV (ANP/RTR/AFP) - Canada gaat deelnemen aan de internationale coalitie om Oekraïense gevechtspiloten op te leiden. Ook maakt het land 500 miljoen Canadese dollar (omgerekend bijna 350 miljoen euro) aan militaire hulp beschikbaar voor Oekraïne, zei premier Justin Trudeau tijdens een verrassingsbezoek aan Kyiv.

3 uur geleden
Paus aan beterende hand, maar blijft nog een week in ziekenhuis

ROME (ANP/RTR) - Het herstel van paus Franciscus verloopt voorspoedig, melden zijn dokters zaterdag. Wel heeft hij op aanraden van zijn artsen ermee ingestemd om nog een week in het ziekenhuis te blijven. De paus onderging woensdag een buikoperatie van drie uur. Een hernia zorgde voor pijnlijke darmobstructies.

4 uur geleden
Aanvaller speeltuin Annecy vervolgd wegens poging tot moord

ANNECY (ANP) - De 31-jarige Syrische vluchteling die donderdag met een mes mensen aanviel op een kinderspeelplaats in een park in Annecy, is zaterdag verhoord door twee onderzoeksrechters en wordt van poging tot moord beschuldigd. Procureur Line Bonnet heeft gezegd dat hij in voorlopige hechtenis is genomen op verdenking van poging tot moord en gewapend verzet. Hij heeft geen verklaring afgelegd.

7 uur geleden
Khartoem relatief kalm bij aanvang 24 uurswapenstilstand

KHARTOEM (ANP/AFP/RTR) - De Soedanese hoofdstad Khartoem is volgens waarnemers zaterdagmorgen relatief kalm, sinds de strijdende partijen hebben ingestemd met een gevechtspauze van 24 uur op zaterdag. Dat bestand is afgesproken in de Saudische stad Jeddah. Daar proberen Amerikaanse en Saudische diplomaten de Soedanese militairen en de rivaliserende Rapid Support Forces (RSF) te bewegen op zijn minst tijdelijk de wapens neer te leggen om humanitaire hulp en evacuaties mogelijk te maken.

7 uur geleden