Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hogere tarieven helpen moederbedrijf DHL aan winstsprong

Hogere tarieven helpen moederbedrijf DHL aan winstsprong

BONN (ANP) - Prijsverhogingen hebben logistiek concern Deutsche Post DHL een aanzienlijk hogere winst opgeleverd in het derde kwartaal. Het moederbedrijf van de in Nederland actieve pakketbezorger DHL had weliswaar te maken met sterk gestegen kosten, maar kon die gemakkelijk doorberekenen aan klanten.

Het Duitse bedrijf boekte een nettowinst van 1,2 miljard euro, tegenover 908 miljoen euro een jaar eerder. Wereldwijd werd er veel meer verhandeld dan in dezelfde periode vorig jaar, waardoor de omzet met zo'n 24 procent steeg tot ruim 20 miljard euro. Hogere kosten waren onder meer het gevolg van duurdere materialen, zoals karton, en extra personeelskosten. Deutsche Post DHL moest meer personeel aannemen en betaalde een eenmalige bonus van 300 euro per werknemer.

Vooral het internationale vrachtvervoer leverde meer op. Mede door tekorten aan containers zijn in internationale logistieke ketens knelpunten ontstaan. Daarnaast zijn er opstoppingen in belangrijke havens ontstaan. DHL verdubbelde de opbrengsten uit het vrachtvervoer per schip. Daarnaast kan het Duitse bedrijf eigen vliegtuigen inzetten voor vrachtvervoer, wat ruim de helft meer opleverde dan een jaar eerder. Ook de pakketdienst groeide hard door.

Deutsche Post DHL kijkt nu positiever naar de resultaten voor het hele jaar. Eerder ging het bedrijf ervan uit dat de winst voor aftrek van belastingen en rentes op 7 miljard euro zou uitkomen. Nu verwacht het bedrijf een operationele winst van 7,7 miljard euro.

Meer uit Financieel

NS-topman hoopt op politieke oplossing tegen duurdere prijzen

AMSTERDAM (ANP) - President-directeur Wouter Koolmees van de Nederlandse Spoorwegen (NS) hoopt met de politiek tot een oplossing te komen om een forse stijging van de prijzen voor tickets en abonnementen volgend jaar te voorkomen. Dat heeft Koolmees zondag gezegd in het televisieprogramma Buitenhof. Hij is dinsdag in de Tweede Kamer voor een hoorzitting.

24 minuten geleden
Economie hoog op agenda bij Volkscongres China

BEIJING (ANP/AFP) - De staat van de Chinese economie zal hoog op de agenda staan bij de jaarlijkse bijeenkomst van het Volkscongres van de Chinese Communistische Partij (CCP), die dinsdag begint. Duizenden afgevaardigden van de CCP komen dan in Beijing bijeen voor die jaarlijkse vergadering.

2 uur geleden
Duitse topeconoom: opkomst extreemrechts gevaar voor groei

BERLIJN (ANP) - De opkomst van extreemrechts in Duitsland is een gevaar voor de economie omdat buitenlandse vakkrachten kunnen worden afgeschrikt om te komen werken in het land. Dat heeft de Duitse topeconoom Veronika Grimm gezegd. Grimm behoort tot de zogenoemde Sachverständigenrat, die bestaat uit vijf economische experts. Die raad is het belangrijkste economische adviesorgaan van de Duitse bondskanselier.

4 uur geleden
Nicotinezakjes volgens aanklacht in VS verslavend en schadelijk

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Nicotinezakjes, de nieuwste vinding waarop de tabaksindustrie haar hoop heeft gevestigd, zijn verslavend en schadelijk voor jongeren. Dat staat in de aanklacht van een rechtszaak die is aangespannen tegen de Amerikaanse tabaksfabrikant Philip Morris International.

20 uur geleden
Maker ChatGPT is het 'categorisch oneens' met klachten Elon Musk

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, is het "categorisch oneens" met de klachten van Elon Musk die een rechtszaak tegen het bedrijf heeft aangespannen. Dat staat volgens financieel persbureau Bloomberg in een interne memo die het bedrijf heeft gestuurd naar het eigen personeel.

22 uur geleden
Landen bij WTO slagen niet in akkoord over landbouw en visserij

ABU DHABI (ANP/BLOOMBERG/AFP/BELGA) - Een top van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) is zaterdag geëindigd met als enige resultaat een verlenging van afspraken over douanerechten rond onlinehandel. Het lukte de meer dan 150 aangesloten landen niet om in Abu Dhabi tot overeenkomsten te komen over landbouw en visserij, terwijl dit voor veel landen wel hele belangrijke onderwerpen zijn.

23 uur geleden
Nederlanders tanken volgens cijfers RTL Z steeds meer benzine

HILVERSUM (ANP) - Nederlanders tanken steeds meer benzine ondanks de hoge brandstofprijzen en opkomst van elektrische auto's. Dat heeft RTL Z uitgezocht. De zender gebruikte daarvoor gegevens van het ministerie van Financiën over de accijnsinkomsten en sloeg zelf aan het rekenen.

1 dag geleden