Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hogere straf voor bedreigen minister Hugo de Jonge en dochter

Hogere straf voor bedreigen minister Hugo de Jonge en dochter

DEN BOSCH (ANP) - Een 21-jarige man uit Boxtel is woensdag in hoger beroep veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden voor het online bedreigen van minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) en zijn dochter. De straf van het hof in Den Bosch valt veel hoger uit dan de werkstraf van 25 uur die de politierechter had opgelegd.

De destijds 13-jarige dochter kreeg op 10 januari 2021 kort na middernacht een bericht via Instagram met de tekst 'I'm gonna kill your father'. Na onderzoek kwam de politie uit bij de man uit Boxtel, die in zijn verhoor een bekentenis aflegde. Hij zou het bericht in een dronken bui hebben verstuurd, terwijl hij met vrienden was. Inmiddels heeft hij zijn excuses aangeboden aan de minister en zijn dochter.

De politierechter van de rechtbank in Den Bosch sprak de man vorig jaar vrij van het bedreigen van de dochter en veroordeelde hem alleen voor het bedreigen van de coronaminister. Het OM was het hier niet mee eens en ging in hoger beroep. In de visie van het OM is ook het meisje bedreigd en het hof is het daarmee eens: "Ook zij is door deze uitlating bedreigd."

Het hof noemt het "volstrekt verwerpelijk en onverantwoord" dat de doodsbedreiging was gestuurd aan het meisje, dat "op geen enkele wijze betrokkenheid heeft gehad bij het werk van haar vader".

Meer uit Binnenland

OM eist 17 jaar cel voor misdrijven lid Syrische militie

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft maandag zeventien jaar cel geëist tegen de 35-jarige Syriër Mustafa A. voor zijn rol bij de gewelddadige arrestatie van twee mannen in een Palestijns vluchtelingenkamp in Syrië, nabij de noordelijke stad Aleppo, in januari 2013. A. kwam in 2020 als asielzoeker naar Nederland en werd in mei 2022 in zijn woonplaats Kerkrade opgepakt.

1 uur geleden
Rechter: activisten Greenpeace moeten van schip in Grote Oceaan

AMSTERDAM (ANP) - Actievoerders van Greenpeace moeten met "onmiddellijke ingang" een schip in de Grote Oceaan verlaten, waarop zij zich hebben verschanst. Dit heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam geoordeeld. Greenpeace voert actie tegen diepzeemijnbouw.

1 uur geleden
Crisisnoodopvang Heumen uit nood langer open, gemeente niet blij

HEUMEN (ANP) - De crisisnoodopvang in Heumen bij Nijmegen blijft twee maanden langer open, omdat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) geen andere plek voor de asielzoekers kan vinden. De gemeente Heumen is, aldus een verklaring, niet blij met deze situatie en heeft haar ongenoegen daarover laten weten aan het COA. Heumen wilde dat de noodopvang voor achthonderd asielzoekers zoals afgesproken op 1 december zou sluiten.

1 uur geleden
Utrecht stopt met pogingen wolf te zenderen

UTRECHT (ANP) - De provincie Utrecht stopt met de pogingen de wolf te zenderen die een aantal keer is gesignaleerd in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Gedeputeerde Mirjam Sterk (natuur) schrijft aan Provinciale Staten dat daartoe is besloten omdat het in de praktijk lastig is gebleken de wolf te zenderen. Ook is het sinds 10 oktober rustig rond de wolf in de provincie. "Er zijn geen probleemsituaties meer geweest."

1 uur geleden
ANWB: bijna 40 procent meer pechmeldingen door vrieskou

DEN HAAG (ANP) - De vrieskou leidt ertoe dat de ANWB veel meer meldingen krijgt van pechgevallen. Een woordvoerster ziet een stijging van bijna 40 procent ten opzichte van een gewone donderdag. "We verwachten dat we aan het einde van de dag op 5100 meldingen uitkomen." Ook vrijdag wordt het druk, voorspelt ze.

2 uur geleden
Gedenkteken voor slachtoffers WOII op Duits grafveld Ysselsteyn

DEN HAAG (ANP) - Rabbi Binyomin Jacobs, opperrabbijn van Nederland, wijdt maandag op de Duitse oorlogsbegraafplaats in Ysselsteyn (Limburg) een gedenkteken in voor alle slachtoffers van de nationaalsocialistische vervolging in Nederland in de Tweede Wereldoorlog. Het is voor het eerst dat de Duitse Volksbund, verantwoordelijk voor het onderhoud van de graven, een gedenkteken voor slachtoffers opricht in een ander land. Het monument is ontworpen door een kunstenaar uit Berlijn.

2 uur geleden
OM eist 20 jaar cel in hoger beroep Drentse kofferbakmoord

LEEUWARDEN (ANP) - In het hoger beroep over de zogeheten Drentse kofferbakmoord heeft het Openbaar Ministerie een celstraf van twintig jaar geëist. "Alles wijst in de richting van één persoon: Hans O.", zei de aanklager donderdag in het hof in Leeuwarden.

3 uur geleden