Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hogere prijzen in restaurants VS stuwen resultaat McDonald's

Hogere prijzen in restaurants VS stuwen resultaat McDonald's

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - McDonald's heeft het afgelopen kwartaal geprofiteerd van prijsstijgingen in thuismarkt de Verenigde Staten. Ook kwamen Amerikanen door de bank genomen met grotere bestellingen. In de rest van de wereld werden de resultaten van de fastfoodketen vooral gesteund door het einde van lockdownbeperkingen en de heropening van filialen.

Net als andere grote restaurantketens voelt McDonald's tegenwind van de gestegen grondstofprijzen en personeelstekorten in sommige landen. Het bedrijf kwam in september zelfs zonder milkshakes te zitten in al zijn Britse vestigingen. Toch is de nettowinst in de voorbije periode met meer dan een vijfde gegroeid tot 2,1 miljard dollar, omgerekend ongeveer 1,8 miljard euro. De omzet dikte op jaarbasis met 14 procent aan tot 6,2 miljard dollar.

McDonald's moet het voor een groot deel hebben van de meer dan 13.000 restaurants in eigen land. Maar volgens het concern waren de resultaten ook sterk in landen als Canada, Frankrijk, Duitsland en ook het Verenigd Koninkrijk. De prestaties in Nederland worden niet genoemd in het wereldwijde persbericht dat McDonald's heeft uitgestuurd.

Niet in alle landen ging het goed met de keten. Zo liepen de verkopen in China op vergelijkbare basis juist terug als gevolg van een heropleving van het coronavirus, terwijl de verkopen in bijvoorbeeld Australië geremd werden door maatregelen om de verspreiding van het virus in te dammen. In verband met corona mochten sommige restaurants minder lang open zijn of moesten ze zelfs helemaal sluiten.

Meer uit Financieel

Automaker GM stijgt op Wall Street na verhoging dividend

NEW YORK (ANP) - General Motors behoorde woensdag tot de grote winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De autofabrikant kondigde aan meer dividend te zullen uitkeren en voor 10 miljard dollar aan eigen aandelen in te kopen om aandeelhouders te belonen. Ook gaf GM weer een winstverwachting af voor het hele jaar. In oktober werd die verwachting nog ingetrokken als gevolg van de wekenlange staking bij het bedrijf. Door de kosten van de staking rekent GM nu wel op een wat lagere jaarwinst dan eerder werd voorzien. Het aandeel steeg desondanks zo'n 10 procent.

23 minuten geleden
Voorzitter klimaattop Dubai: geen gesprekken over fossiele deals

DUBAI (ANP/RTR) - De voorzitter van de internationale klimaattop in Dubai ontkent beschuldigingen dat de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) de bijeenkomst willen aangrijpen om fossiele brandstofdeals te sluiten. De BBC meldde eerder deze week op basis van gelekte documenten dat de VAE met vijftien landen zouden willen praten over olie- en gascontracten.

1 uur geleden
Inflatie in Duitsland verder gedaald in november

WIESBADEN (ANP/DPA) - De inflatie in Duitsland, de grootste economie van Europa, is deze maand gedaald tot 3,2 procent ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In oktober bedroeg de inflatie nog 3,8 procent, zo blijkt uit voorlopige cijfers van het Duitse federale statistiekbureau.

1 uur geleden
Chef toezicht ECB rekent op sneller stijgende spaarrentes

FRANKFURT (ANP/DPA) - Europese banken zullen binnenkort de spaarrentes voor particuliere klanten sneller verhogen. Dat is de verwachting van Andrea Enria, het hoofd voor bankentoezicht bij de Europese Centrale Bank.

2 uur geleden
Vastgoedinvesteerder Signa vraagt uitstel van betaling aan

WENEN (ANP/BLOOMBERG) - De noodlijdende Oostenrijkse vastgoedinvesteerder Signa Holding heeft een vorm van uitstel van betaling aangevraagd. De stap volgt op het mislukken van een laatste poging om noodfinanciering te verkrijgen. De mede-eigenaar van het Chrysler Building in New York lijkt daarmee een van de meest prominente slachtoffers van de crisis in de Europese commerciële vastgoedmarkt te worden.

3 uur geleden
Claimclub: schadevergoeding om sjoemelsoftware stap dichterbij

AMSTERDAM (ANP) - De Stichting Diesel Emissions Justice heeft van de rechter in Amsterdam groen licht gekregen voor een collectieve rechtszaak tegen Peugeot, Citroën, DS en Opel. Volgens de belangenorganisatie kan de rechtbank hiermee de claim nu inhoudelijk gaan beoordelen. "Een belangrijke doorbraak", stelt Joost Edixhoven, een van de advocaten van de stichting.

3 uur geleden
Rechter oordeelt na klachten dat 5G-plan kabinet in orde is

ROTTERDAM (ANP) - De rechtbank van Rotterdam ziet niets verkeerd in de manier waarop het kabinet frequenties voor 5G heeft verdeeld. Telecombedrijven en lokale gebruikers als Schiphol en de haven van Rotterdam waren ontevreden en spanden een rechtszaak aan. Maar een minister kan onmogelijk iedereen tevreden stellen doordat alle belangen sterk uiteenlopen, stelt de rechter.

3 uur geleden