Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hogere opening op Wall Street

Hogere opening op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten aan de handel begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken opnieuw een reeks bedrijfscijfers. Onder meer Netflix, Snap, AT&T, Kimberly-Clark en Delta Air Lines openden de boeken. Ook de oliemarkt trok weer de aandacht. Na de flinke prijsdalingen van de afgelopen dagen gaan de olieprijzen nu weer hard omhoog.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 1,9 procent hoger op 23.458 punten. De breed samengestelde S&P won ook 1,9 procent, tot 2788 punten, en techbeurs Nasdaq dikte 2,1 procent aan tot 8437 punten.

Videostreamingdienst Netflix zag een forse groei van het aantal gebruikers die ook nog eens langer keken. Het Amerikaanse bedrijf kon daar door de sterke dollar echter maar beperkt van profiteren en moest ook kosten maken omdat het filmen van nieuwe producties stilligt. Bovendien waarschuwde Netflix dat een deel van de nieuwe kijkers mogelijk weer afhaakt als de beperkende coronamaatregelen worden afgebouwd. Het aandeel zakte zo'n 3 procent.

Snap

Ook Snap, het moederbedrijf van chatapp Snapchat, zag het aantal gebruikers stijgen nu mensen thuis zitten en andere manieren zoeken om contact te houden met familie en vrienden. Beleggers waren bij dit bedrijf wel enthousiast en zetten Snap bijna 25 procent hoger.

Telecom- en mediabedrijf AT&T trok zijn verwachtingen in. Het aantal mobiele klanten van de telecomtak nam wel toe en AT&T won op de beurs dik 1 procent. Kimberly-Clark (plus 1,5 procent) verkocht in het eerste kwartaal fors meer tissues op de consumentenmarkt. En Delta Air Lines maakte bekend stevig in de kosten te gaan snijden nu de vraag naar vliegtickets is opgedroogd. Dat werd door beleggers beloond met een plus van dik 2 procent. De luchtvaartmaatschappij zette wel het eerste verlies in vijf jaar in de boeken.

Meer uit Financieel

Inval Europese Commissie bij Red Bull in kartelonderzoek

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft een inval gedaan bij de fabrikant van energiedrankjes Red Bull. Dat bevestigde Red Bull tegen persbureau AFP. Het in Oostenrijk gevestigde Red Bull zei mee te werken aan het onderzoek van de Europese Commissie.

34 minuten geleden
Krant: Just Eat Takeaway schrapt 1700 banen VK, vooral bezorgers

LONDEN (ANP) - Maaltijdbezorgbedrijf Just Eat Takeaway gaat 1700 banen schrappen in het Verenigd Koninkrijk, schrijft de Britse krant The Telegraph. Vooral maaltijdbezorgers bij de Britse dienst Just Eat worden getroffen, maar ook zo'n 170 kantoorbanen verdwijnen. De stap is onderdeel van een kostenbesparingsmaatregel van het Nederlands-Britse bedrijf.

1 uur geleden
Staat: procedures voor krimpbesluit Schiphol waren niet nodig

HAARLEM (ANP) - Het verlagen van het aantal vluchten via Schiphol van 500.000 naar 460.000 is volgens de Staat noodzakelijk om de balans op de luchthaven en de omgeving te herstellen. Dat zei de landsadvocaat tijdens een kort geding in de rechtbank van Haarlem, waar verschillende luchtvaartmaatschappijen de door de Staat voorgenomen krimp van Schiphol aanvechten. Zij voeren aan dat de Staat niet de juiste procedures heeft doorlopen, maar volgens de landsadvocaat zijn die helemaal niet aan de orde.

1 uur geleden
Boeing maakt elektrische vliegtuigen zonder piloot

AMSTERDAM (ANP) - Boeing gaat kleine elektrische vliegtuigen maken die zonder piloot kunnen vliegen, zei bestuurslid Marc Allen van de Amerikaanse vliegtuigbouwer dinsdag tijdens de Amsterdam Drone Week (ADW) in de RAI. Het gaat om toestellen die maximaal vier personen tussen verschillende steden kunnen vervoeren op korte afstanden van hooguit 145 kilometer. Boeing wil zo meer mensen laten vliegen.

2 uur geleden
Brussel verdenkt energiedrankjesbedrijf van marktmanipulatie

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie heeft onaangekondigde inspecties uitgevoerd bij een fabrikant van energiedrankjes. Het bedrijf, dat in meerdere EU-landen actief is, wordt verdacht van het manipuleren van de markt. Mogelijk heeft het misbruik gemaakt van een machtige positie op die markt of heeft het verboden prijsafspraken gemaakt met concurrenten, zegt de commissie.

2 uur geleden
Interpolis: 'grote zorgen' mkb'ers over stijgend ziekteverzuim

DEN HAAG (ANP) - Ruim 40 procent van de ondernemers in het midden- en kleinbedrijf maakt zich zorgen over het hoge verzuim binnen hun organisatie, meldt verzekeringsconcern Interpolis op basis van onderzoek. Bij een op de vijf mkb’ers is het aantal verzuimmeldingen toegenomen.

2 uur geleden
Een op acht kantoren hoeft niet te voldoen aan duurzaamheidsregel

AMSTERDAM (ANP) - Ongeveer 12 procent van alle kantoren in Nederland is een monument dat niet hoeft te voldoen aan de duurzaamheidsregels. De eigenaren zijn niet verplicht om ervoor te zorgen dat de gebouwen een energielabel C of beter krijgen. Vastgoedadviseur Savills noemt die uitzondering ongewenst.

2 uur geleden