Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hogere opening op Wall Street

Hogere opening op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten aan de handel begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken opnieuw een reeks bedrijfscijfers. Onder meer Netflix, Snap, AT&T, Kimberly-Clark en Delta Air Lines openden de boeken. Ook de oliemarkt trok weer de aandacht. Na de flinke prijsdalingen van de afgelopen dagen gaan de olieprijzen nu weer hard omhoog.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 1,9 procent hoger op 23.458 punten. De breed samengestelde S&P won ook 1,9 procent, tot 2788 punten, en techbeurs Nasdaq dikte 2,1 procent aan tot 8437 punten.

Videostreamingdienst Netflix zag een forse groei van het aantal gebruikers die ook nog eens langer keken. Het Amerikaanse bedrijf kon daar door de sterke dollar echter maar beperkt van profiteren en moest ook kosten maken omdat het filmen van nieuwe producties stilligt. Bovendien waarschuwde Netflix dat een deel van de nieuwe kijkers mogelijk weer afhaakt als de beperkende coronamaatregelen worden afgebouwd. Het aandeel zakte zo'n 3 procent.

Snap

Ook Snap, het moederbedrijf van chatapp Snapchat, zag het aantal gebruikers stijgen nu mensen thuis zitten en andere manieren zoeken om contact te houden met familie en vrienden. Beleggers waren bij dit bedrijf wel enthousiast en zetten Snap bijna 25 procent hoger.

Telecom- en mediabedrijf AT&T trok zijn verwachtingen in. Het aantal mobiele klanten van de telecomtak nam wel toe en AT&T won op de beurs dik 1 procent. Kimberly-Clark (plus 1,5 procent) verkocht in het eerste kwartaal fors meer tissues op de consumentenmarkt. En Delta Air Lines maakte bekend stevig in de kosten te gaan snijden nu de vraag naar vliegtickets is opgedroogd. Dat werd door beleggers beloond met een plus van dik 2 procent. De luchtvaartmaatschappij zette wel het eerste verlies in vijf jaar in de boeken.

Meer uit Financieel

Volkswagen wil haast maken met goedkope elektrische auto

WOLFSBURG (ANP/AFP) - Volkswagen wil haast maken met de ontwikkeling van een goedkope elektrische auto, die 20.000 euro moet gaan kosten. De auto moet in 2027 op de markt verschijnen. De raad van bestuur van de VW Group heeft deze week het groene licht gegeven voor het model van de elektrische auto, die voorlopig ID.1 gaat heten.

10 minuten geleden
ConocoPhillips neemt Marathon Oil over in miljardendeal

HOUSTON (ANP) - Het grote Amerikaanse olie- en gasconcern ConocoPhillips heeft overeenstemming bereikt met de kleinere branchegenoot Marathon Oil over een overname. Met die overname is een bedrag gemoeid van 22,5 miljard dollar, inclusief schulden van Marathon Oil. Zakenkrant Financial Times meldde eerder al dat de partijen in vergevorderde onderhandelingen waren over een deal.

12 minuten geleden
Eurostar verkoopt bijna de helft meer treinkaartjes in EK-periode

LONDEN (ANP) - Spoorbedrijf Eurostar ziet grote interesse in treinkaartjes naar het EK voetbal in Duitsland. Van 14 juni tot 14 juli, de periode van het toernooi, zijn vergeleken met een jaar eerder bijna de helft meer kaartjes verkocht, laat een woordvoerster weten. Eurostar verkoopt de meeste treinkaartjes rond wedstrijden van de nationale teams van Engeland, Frankrijk en België.

26 minuten geleden
Uitzendlicenties EK-wedstrijden weer in trek bij horecabazen

GORINCHEM (ANP) - Horecaondernemers treffen weer volop voorbereidingen om voetbalwedstrijden van het EK voetbal in Duitsland uit te zenden in hun cafés en kroegen. Dat merkt brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Ook Videma, de organisatie die de licenties aan onder meer horeca en evenementenorganisatoren verstrekt, ziet meer aanvragen binnenkomen.

34 minuten geleden
Cao-akkoord in Duitse bouw na reeks stakingen

FRANKFURT (ANP/DPA) - De grote vakbond IG BAU heeft met werkgevers in de Duitse bouwsector een nieuw cao-akkoord bereikt na een reeks stakingen voor hoger loon. Als de cao wordt goedgekeurd gaat die gelden voor ongeveer 930.000 bouwvakkers in Duitsland.

1 uur geleden
Megaovername van Anglo American door BHP lijkt van de baan

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Mijnbouwgigant BHP krijgt geen uitstel voor zijn overname van Anglo American. De deadline verloopt woensdag en Anglo American wil die niet verder verlengen. Daarmee lijkt het samengaan van twee van de grootste mijnbouwbedrijven ter wereld van de baan.

2 uur geleden
Nieuw onderzoek Italië naar redding oudste bank ter wereld

MILAAN (ANP) - Een rechtbank in Milaan begint een nieuw onderzoek naar de redding van Monte dei Paschi di Siena. De oudste bank ter wereld zou mogelijk fraude hebben gepleegd, volgens documenten die persbureau Bloomberg heeft ingezien.

3 uur geleden