Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hogere omzet voor verlichtingsproducent Signify

Hogere omzet voor verlichtingsproducent Signify

EINDHOVEN (ANP) - Verlichtingsproducent Signify heeft in het tweede kwartaal een hogere omzet behaald, dankzij een sterke verkoop aan de professionele markt. Het bedrijf had wel te kampen met problemen door de lockdowns in China, moeilijkere marktomstandigheden in Oost-Europa door de oorlog in Oekraïne en het zwakkere consumentenvertrouwen. Daarnaast heeft Signify net als veel andere bedrijven last van de problemen in toeleveringsketens en de hoge energiekosten. Daardoor wordt de winstgevendheid geraakt, aldus Signify.

De omzet van de voormalige verlichtingstak van Philips bedroeg ruim 1,8 miljard euro. Dat is 14 procent meer dan een jaar eerder. Daarbij profiteerde Signify ook van positieve wisselkoerseffecten en overnames. De nettowinst kwam uit op 248 miljoen euro. Dat was 82 miljoen euro een jaar eerder.

Inmiddels bestaat 84 procent van alle verkopen van het bedrijf uit Eindhoven uit ledverlichting. Dat was 82 procent in het eerste kwartaal van vorig jaar.

In een toelichting zegt topman Eric Rondolat dat Signify nog steeds kampt met verstoringen in de toeleveringsketens. Daardoor heeft het bedrijf te maken met langere leveringstijden voor bijvoorbeeld chips. Daar komen hogere kosten voor energie bovenop. Signify verlaagt daarom zijn verwachting voor de operationele winstmarge dit jaar. Wel houdt het bedrijf vast aan de prognose voor de groei van de omzet op eigen kracht dankzij het solide orderboek, aldus Signify.

Meer uit Financieel

Microsoft weer waardevolste bedrijf na koersverlies Nvidia

NEW YORK (ANP) - Nvidia heeft de handelsdag op de aandelenbeurzen van New York lager afgesloten. Daarmee kwam een einde aan de koersopmars die de ontwerper en verkoper van chips voor kunstmatige intelligentie (AI) de afgelopen dagen heeft gemaakt. Dinsdag haalde het bedrijf Microsoft en Apple nog in als meest waardevolle bedrijf ter wereld, maar nu is die koppositie terug bij Microsoft.

6 uur geleden
ProRail: alle jakobskruiskruid verwijderen langs spoor onmogelijk

UTRECHT (ANP) - Het is niet mogelijk het giftige jakobskruiskruid volledig te verwijderen langs spoorlijnen. Dat meldt ProRail, dat daarmee reageert op een waarschuwing van LTO Noord over de gele bloemen. De spoorbeheerder was een van de partijen die is aangeschreven door de landbouworganisatie. De plant groeit namelijk ook in het talud langs het spoor.

9 uur geleden
Gamewinkelketen Game Mania in financiële problemen, zoekt koper

ANTWERPEN (ANP) - Game Mania is op zoek naar een overnamekandidaat, meldt de gamewinkelketen donderdag. Moedervennootschap Heroik heeft bij de ondernemingsrechtbank in Antwerpen een soort uitstel van betaling aangevraagd en deze toegewezen gekregen. Daardoor is Game Mania tijdelijk beschermd tegen schuldeisers.

9 uur geleden
Reuters: VS willen verkoopban op software Russisch cyberbedrijf

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse regering wil de verkoop van software van het Russische cybersecuritybedrijf Kaspersky Lab in de Verenigde Staten verbieden. De hechte banden van het bedrijf met de Russische overheid zouden voor de VS een te groot risico zijn, meldt persbureau Reuters op basis van een ingewijde.

10 uur geleden
Recordorder voor Duitse wapenfabrikant Rheinmetall

DÜSSELDORF (ANP/DPA) - Rheinmetall heeft een order van 8,5 miljard euro binnengesleept, de grootste ooit voor de Duitse wapenfabrikant. Het bedrijf gaat in opdracht van het Duitse leger artilleriemunitie produceren. Een deel daarvan gaat naar Oekraïne en ook Nederland, Estland en Denemarken ontvangen munitie.

11 uur geleden
Miljoenenboete voor aanprijzen Chinese auto's als 'Made in Italy'

ROME (ANP/BLOOMBERG) - Een klein Italiaans autobedrijf, DR Automobiles, moet een boete van 6 miljoen euro betalen omdat het ten onrechte auto's die in China zijn gemaakt, als Italiaanse wagens heeft bestempeld. Dit is in strijd met de zogenaamde 'Made in Italy'-wet.

11 uur geleden
ASMI en Van Lanschot Kempen vergroten koerswinst op hoger Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Chipbedrijf ASMI en bank Van Lanschot Kempen eindigden donderdag met nog grotere koersstijgingen na hun sterke openingswinsten en hoorden daarmee bij de winnaars op Beursplein 5. ASMI dankt de koersstijging aan positieve analistenrapporten van de Amerikaanse banken Morgan Stanley en Bank of America.

11 uur geleden