Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hogere koersen op beurzen New York

Hogere koersen op beurzen New York

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag met winst gesloten, na de verliezen van eind vorige week. De stemming op Wall Street kreeg steun van de hoop op meer stimuleringsmaatregelen van de Amerikaanse overheid tegen de coronacrisis. Verder ging de aandacht onder meer uit naar kwartaalcijfers van speelgoedmaker Hasbro en naar biotechnoloog Moderna, die weer met nieuws kwam over zijn onderzoek naar een coronavaccin.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent hoger op 26.584,77 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,7 procent tot 3239,41 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq klom 1,7 procent tot 10.536,27 punten.

Moderna begint met een zogeheten fase 3-studie naar een potentieel vaccin voor het coronavirus. Het bedrijf verwacht dat er ongeveer 30.000 mensen in de Verenigde Staten zullen deelnemen aan het onderzoek. De Amerikaanse overheid helpt mee bij de financiering. Moderna kreeg er ruim 9 procent bij.

Hasbro

Hasbro, bekend van speelgoed als Transformers, My Little Pony, Monopoly en Play-Doh, kwam met tegenvallende resultaten naar buiten en verloor 7,4 procent. Branchegenoot Mattel, bekend van bijvoorbeeld Barbie, ging mee omlaag met een min van 4,2 procent.

Garmin won 3,7 procent. Het navigatiebedrijf is getroffen door een cyberaanval en daardoor waren diensten dagenlang niet te gebruiken. Volgens Garmin zijn er geen gegevens van gebruikers gestolen of verloren gegaan. De diensten die sinds donderdag getroffen waren, moeten de komende dagen weer gaan werken.

Under Armour

De maker van sportkleding Under Armour steeg 2,7 procent. De Amerikaanse beurswaakhond SEC doet onderzoek naar mogelijke fouten in de boekhouding. In dat onderzoek worden oprichter Kevin Plank en de financieel directeur van Under Armour genoemd.

Drogisterijketen Walgreens Boots Alliance leverde 1,7 procent in. Topman Stefano Pessina treedt terug en zal de functie van voorzitter bij het bedrijf gaan vervullen. Hij blijft aan als topman totdat een vervanger is gevonden.

Newmont

Goudproducenten profiteerden van de goudprijs die naar een nieuw record is gestegen. Zo won Barrick Gold 5,2 procent en Freeport-McMoran ging 3,4 procent vooruit, net als Newmont.

De euro was 1,1746 dollar waard tegen 1,1763 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,8 procent meer op 41,46 dollar. Brentolie steeg 0,3 procent tot 43,47 dollar per vat.

Meer uit Financieel

China begint onderzoek naar dumping van varkensvlees uit EU

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China begint een onderzoek naar dumping van varkensvlees vanuit de Europese Unie. Dat meldt het Chinese ministerie van Handel maandag. Het onderzoek van China komt kort na de aankondiging van de Europese Commissie dat fors hogere importheffingen op Chinese elektrische auto's vanaf 4 juli ingaan.

1 uur geleden
ING in kopgroep licht hogere AEX na strategie-update

AMSTERDAM (ANP) - ING behoorde maandag tot de sterkste stijgers in de AEX-index op het Damrak. Beleggers reageerden positief op de strategie-update die de bank voorafgaand aan zijn investeerdersdag in Londen gaf. Volgens topman Steven van Rijswijk wil ING de winstgevendheid in de periode 2024-2027 structureel verbeteren, het klantenbestand vergroten en de groei versnellen. ING verhoogde daarbij de doelstelling voor het rendement op eigen vermogen, de maatstaf die aangeeft hoeveel winst er wordt gemaakt met het vermogen van de bank, naar 14 procent. Het aandeel steeg 2,9 procent.

2 uur geleden
Britse pubs sluiten in rap tempo, 80 per maand in eerste kwartaal

LONDEN (ANP) - Het gaat steeds slechter met de pubs in Engeland en Wales. In de eerste drie maanden van dit jaar sloten maandelijks tachtig pubs de deuren, meldt persbureau Belga op basis van vastgoedadviseur Altus Group. In totaal verdwenen er in die periode 239 pubs.

2 uur geleden
DNB: vertrouwen huishoudens in financiële instellingen stabiel

AMSTERDAM (ANP) - Het vertrouwen van Nederlandse huishoudens in financiële instellingen zoals banken, verzekeraars en pensioenfondsen is het afgelopen jaar stabiel gebleven. Dat meldt De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van onderzoek dat elk voorjaar wordt uitgevoerd.

2 uur geleden
Fors meer hypotheken met NHG-garantie afgesloten

UTRECHT (ANP) - In 2023 kozen 46 procent meer woningeigenaren ervoor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten bij de aankoop van een nieuwe woning. Dat meldt NHG in het jaarverslag. De stijging ten opzichte van een jaar eerder komt volgens de organisatie doordat meer woningen onder de NHG-grens vielen en omdat beleggers door strengere overheidsregels, waaronder de verhoogde overdrachtsbelasting, nauwelijks meer huizen kochten.

3 uur geleden
Pensioenfonds ABP steekt 420 miljoen in 1500 huurwoningen

DEN HAAG (ANP) - Ambtenarenpensioenfonds ABP gaat samen met het grote vastgoedconcern Greystar zo'n 1500 huurwoningen bouwen in de Randstad en andere grote steden. De partijen steken daar 420 miljoen euro in. Het grootste pensioenfonds van Nederland wil in totaal 5 miljard euro beleggen in woningen in Nederland.

3 uur geleden
Aandacht voor ING op Damrak na update strategie

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht maandag onder meer uit naar ING. De bank gaf voorafgaand aan zijn beleggersdag in Londen een update van de strategie. Volgens topman Steven van Rijswijk wil de bank de winstgevendheid in de periode 2024-2027 structureel verbeteren, het klantenbestand vergroten en de groei versnellen. ING verhoogde daarbij de doelstelling voor het rendement op eigen vermogen, de maatstaf die aangeeft hoeveel winst er wordt gemaakt met het vermogen van de bank, naar 14 procent.

3 uur geleden