Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoger loon voor personeel havens Rotterdam, Zeeland en Groningen

Hoger loon voor personeel havens Rotterdam, Zeeland en Groningen

ROTTERDAM (ANP) - Werknemers van het Havenbedrijf Rotterdam en andere havenbedrijven gaan er 5,5 procent op vooruit in loon. Dat zijn de havenexploitanten met vakbond FNV overeengekomen. Aan het akkoord over een nieuwe cao gingen enkele kleine acties van werknemers vooraf.

De loonsverhoging wordt in twee stappen doorgevoerd. Met terugwerkende kracht gaan de lonen structureel met 3 procent omhoog per 1 januari. Op 1 juli volgt een stap van nog eens 2,5 procent. Daarnaast krijgen de ongeveer tweeduizend medewerkers van de havenbedrijven van Rotterdam, Groningen en Zeeland een eenmalige uitkering van 1000 euro bij een voltijds dienstverband.

FNV was het afgelopen najaar ontevreden met eerdere voorstellen van de werkgevers, omdat die geen recht zouden doen aan alle extra inspanningen van medewerkers in coronatijd. Om de eisen kracht bij te zetten voerden medewerkers onder andere in videovergaderingen actie, door hun achtergrond in Zoom of Microsoft Teams te veranderen in een afbeelding met actieleuzen.

Werknemers van havenbedrijven houden zich onder meer bezig met het beheer van de haven, toezicht op de afhandeling van de scheepvaart en de veiligheid in en rond de haven.

Meer uit Financieel

Frankrijk opent gigafabriek voor productie van autobatterijen

PARIJS (ANP/AFP) - Frankrijk opent dinsdag de eerste fabriek voor autobatterijen binnen de landsgrenzen. Het opbouwen van een batterij-industrie is een belangrijk onderdeel van het plan van de Franse president Emmanuel Macron om Frankrijk te herindustrialiseren. In het kader daarvan moet er de komende drie jaar een aantal fabrieken in het noorden van Frankrijk worden gebouwd.

35 minuten geleden
FNV: weer staking bij verffabriek PPG in Tiel, dit keer 4 dagen

TIEL (ANP) - Personeel van verffabrikant PPG in Tiel legt vanaf dinsdag vier dagen het werk neer. Het is daarmee voor de tweede keer dat in die fabriek gestaakt wordt, na ook al eerdere stakingen in onder meer Amsterdam en Uithoorn. De staking wordt aangekondigd door FNV, waarmee de vakbond de cao-eis voor een hoger salaris extra kracht bij wil zetten.

51 minuten geleden
Werknemers autofabriek VDL Nedcar gaan opnieuw staken

BORN (ANP) - Werknemers van de Limburgse autofabriek VDL Nedcar leggen dinsdag opnieuw het werk neer. De vakbonden hebben aangekondigd dat de fabriek voor 24 uur plat gaat. Ze vinden het bod voor een sociaal plan dat VDL heeft gedaan te laag. Binnenkort willen ze nogmaals een staking opzetten, heeft FNV-bestuurder Peter Reniers al laten weten.

3 uur geleden
Borussia Dortmund flink onderuit op Duitse beurs na missen titel

FRANKFURT (ANP) - Borussia Dortmund heeft maandag meer dan een kwart van zijn beurswaarde verloren, nadat de voetbalclub de Duitse landstitel afgelopen weekend op het laatste moment aan zich voorbij zag gaan. De koploper wist op de laatste speeldag in eigen stadion niet te winnen van FSV Mainz: 2-2. Rivaal Bayern München versloeg FC Köln (1-2) en slaagde erin om voor de elfde maal op rij de Bundesliga te winnen.

12 uur geleden
Wall Street blijft dicht vanwege Memorial Day

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York blijven maandag gesloten vanwege de viering van Memorial Day in de Verenigde Staten. Op die dag worden gesneuvelde Amerikaanse soldaten herdacht. De handel op Wall Street zal dinsdag worden hervat.

15 uur geleden
Grootste olieconcern India wil miljarden in groene energie steken

MUMBAI (ANP/BLOOMBERG) - Het Indiase Oil and Natural Gas Corp (ONGC) wil 1 biljoen roepies (omgerekend ruim 11 miljard euro) investeren in groene energie tegen 2030. Het staatsconcern, dat voorziet in ruim de helft van de vraag naar olie en gas, wil daarmee de "inspanningen voor groene energie opvoeren", aldus ONGC-voorzitter Arun Kumar Singh.

17 uur geleden
AEX licht lager op rustige pinksterdag, Turkse beurs fors hoger

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak ging maandag licht omlaag tijdens een rustige handelssessie. Veel Nederlandse bedrijven zijn dicht vanwege Pinksteren. Daarnaast hebben beleggers in Londen en Zürich een vrije dag en houdt Wall Street ook de deuren gesloten vanwege Memorial Day in de Verenigde Staten. De Turkse beurs liet een stevige winst zien na de herverkiezing van president Recep Tayyip Erdogan, die zondag de tweede verkiezingsronde wist te winnen.

18 uur geleden