Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoger beroep zaak Martien R. begint weer met heibel

Hoger beroep zaak Martien R. begint weer met heibel

DEN BOSCH (ANP) - Het hoger beroep in de strafzaak tegen de vermeende drugs- en wapenhandelaar Martien R. uit Oss is donderdag opnieuw onrustig van start gegaan. Bijna niemand was naar het gerechtshof in Den Bosch gekomen.

In de zaal zaten drie advocaten en slechts vier van de in totaal veertien verdachten. Hoofdverdachte Martien R. en zijn zoon Anton waren er wel. Zij kregen in september bij de rechtbank zestien en acht jaar cel vanwege drugs- en wapenhandel en deelname aan een criminele organisatie.

De zaak beleefde bij de rechtbank een unieke setting, doordat nagenoeg alle verdachten én hun advocaten de zaak boycotten. Ze vreesden een vooringenomen rechtbank. Het gerechtshof had nu bepaald dat het hoger beroep donderdag zou beginnen, zonder overleg met de verdachten en de verdediging. "Ik heb een cliënt die zich bij de rechtbank onheus bejegend voelde en als de zaak dan nu zo begint", uitte een advocaat zijn ongenoegen. En ook Martien R. zelf: "Ik denk dat mijn advocaat ook wel iets had willen zeggen." Die was echter verhinderd.

Meesten in 2019 opgepakt

De voorzitter van het hof was echter onverbiddelijk. "Als we wachten tot een moment dat iedereen kan, kunnen we misschien pas in januari volgend jaar verder. Dat gaan we niet doen. Wie naar een zitting kan komen, die komt en krijgt alle gelegenheid iets te zeggen."

Justitie ziet Martien R. als het hoofd van een netwerk met twaalf familieleden die handelde in drugs en wapens. De meesten werden in november 2019 opgepakt, toen vierhonderd agenten hun woonwagenkamp overspoelden. Dat gebeurde nadat de politie al anderhalf jaar met afluisterapparatuur en camera’s had geobserveerd. Dat leverde de basis van het bewijs.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Verzekeraar Interpolis: 863 schademeldingen door noodweer

TILBURG (ANP) - Verzekeraar Interpolis heeft tot dusver 863 schademeldingen ontvangen vanwege het noodweer in delen van het land op donderdag en vrijdag. Interpolis verwacht dat dit aantal meldingen nog verder zal oplopen.

1 uur geleden
Automobilist overlijdt door ongeluk na achtervolging politie

EMMEN (ANP) - Een 43-jarige man is vrijdagavond overleden door een auto-ongeluk na een achtervolging door de politie dicht bij Emmen in Drenthe. De man botste op de N381 tegen de auto van een 61-jarige vrouw. Zij is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

4 uur geleden
Burgemeester Bruls en gezin moesten huis uit vanwege dreiging

NIJMEGEN (ANP) - Burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls is tijdens de coronatijd bedreigd. In een interview met De Gelderlander vertelt Bruls dat eind november vorig jaar een "concrete dreiging" bestond dat actievoerders hem en zijn gezin "thuis kwamen opzoeken". Uit voorzorg werd het gezin snel naar elders gebracht.

5 uur geleden
Handhavers in Utrecht mogen vrijwillig bodycam dragen

UTRECHT (ANP) - Handhavers van de gemeente Utrecht mogen als ze dat willen een bodycam bij zich dragen. Burgemeester Sharon Dijksma heeft dat besloten, nadat een proef met de camera's goed was bevallen bij de medewerkers. "De resultaten van dit onderzoek bevestigen dat de bodycam een goed middel is om het veiligheidsgevoel, de veiligheid en het leervermogen te vergroten", heeft ze laten weten aan de gemeenteraad.

6 uur geleden
Staking: meeste bussen Eindhoven en Venlo rijden volgens FNV niet

EINDHOVEN (ANP) - Het merendeel van de buschauffeurs in Eindhoven en Venlo staakt, vertelt Marijn van der Gaag, bestuurder bij FNV. "Zo'n 75 procent legt het werk neer. We zitten goed op koers." Volgens Fred Kagie, voorzitter Vereniging Werkgevers Openbaar Vervoer (VWOV), kan ongeveer de helft van de geplande ritten niet doorgaan.

7 uur geleden
Deel buschauffeurs staakt in Venlo en Eindhoven voor betere cao

VENLO (ANP) - Een deel van de buschauffeurs in het streekvervoer legt zaterdag het werk neer in Eindhoven en Venlo. Het is de derde staking in een landelijke estafette voor een betere cao.

10 uur geleden
Dode en gewonde door verkeersongeval in Emmen

EMMEN (ANP) - Door een verkeersongeval vrijdagavond in Emmen (Drenthe) is een man om het leven gekomen. Een andere persoon raakte zwaargewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie.

12 uur geleden