Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoger beroep tegen verbod motorclub No Surrender begint

Hoger beroep tegen verbod motorclub No Surrender begint

LEEUWARDEN (ANP) - Het gerechtshof in Leeuwarden behandelt vrijdag de zaak van motorclub No Surrender, die in hoger beroep ging tegen een uitspraak van de rechtbank in Assen om de motorclub te verbieden.

De rechtbank oordeelde in juni vorig jaar dat No Surrender een gevaar is voor de openbare orde, omdat een groot aantal leden structureel betrokken is (geweest) bij talrijke ernstige feiten en de samenleving gevaar loopt door de motorclub.

De rechtbanken verboden behalve No Surrender eerder al clubs als de Hells Angels, Bandidos en Satudarah. De Hoge Raad bekrachtigde het verbod op Bandidos nog in april, maar besloot wel dat de lokale chapters (afdelingen) mogen blijven bestaan. De Hoge Raad zal naar verwachting begin december uitspraak doen over het beroep in cassatie in de zaak rond Satudarah. Ook in de zaak van de Hells Angels loopt nog een hoger beroep.

No Surrender bestaat sinds 2013 en heeft honderd chapters en andere onderdelen in binnen- en buitenland, met enkele honderden leden in Nederland. Bij de rechtbank in Groningen loopt momenteel een strafproces tegen vier kopstukken van No Surrender, waaronder voormalige captains Henk Kuipers en Klaas Otto. Zij worden onder meer verdacht van het leiding geven aan een criminele organisatie, mishandeling en afpersing. Klaas Otto kwam in mei vrij na een voorarrest van drie jaar en vier maanden voor zware mishandeling, bedreiging, afpersing en witwassen van 1,3 miljoen euro.

Meer uit Binnenland

Hoekstra wil dat EU al in 2040 90 procent minder CO2 uitstoot

STRAATSBURG (ANP) - Kandidaat-Eurocommissaris Wopke Hoekstra wil de lijn van de huidige Europese klimaatdoelen niet simpelweg doortrekken, maar een scherper tussendoel stellen. Hij wil de doelstelling voor 2040 leggen op 90 procent minder CO2-uitstoot, zei hij tijdens een hoorzitting waarin hij het vertrouwen van Europarlementariërs probeert te winnen.

10 minuten geleden
Harde opstelling tegen Zuid-Europa in pandemie spijt Hoekstra

STRAATSBURG (ANP) - Kandidaat-Eurocommissaris Wopke Hoekstra heeft spijt van zijn harde opstelling jegens Zuid-Europese landen die aandrongen op Europese coronasteun. Hij had dat anders moeten doen, zegt hij tijdens de Straatsburgse hoorzitting waarin hij het vertrouwen van het Europees Parlement probeert te winnen.

45 minuten geleden
Nieuwe crisisorganisatie staat klaar voor toekomstige pandemieën

BILTHOVEN (ANP) - Een nieuwe crisisorganisatie staat voortaan klaar om binnen 48 uur de leiding te nemen als er ooit weer een pandemie uitbreekt in Nederland zoals in 2020 gebeurde. "We dachten destijds dat we goed voorbereid waren, maar eerlijk gezegd waren we dat niet", zei demissionair zorgminister Ernst Kuipers bij de lancering van de zogenoemde Landelijke Functie Opschaling Infectieziektebestrijding (LFI).

1 uur geleden
Van der Burg herhaalt: gemeenten, regel opvang voor Oekraïeners

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Eric van der Burg herhaalt zijn oproep aan gemeenten om snel opvangplekken te regelen voor Oekraïners. Hij deelt de zorgen hierover van de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma. Zij vreest dat de Jaarbeurs - de eerste opvanglocatie voor veel gevluchte Oekraïners - binnenkort geen bedden meer heeft, omdat de doorstroom naar opvangplekken elders in het land stokt.

2 uur geleden
College stelt discriminatie in drie gevallen toeslagenaffaire vast

UTRECHT (ANP) - De Belastingdienst heeft in zeker drie gevallen van de toeslagenaffaire gediscrimineerd. Die conclusie trekt het College voor de Rechten van de Mens na onderzoek en behandeling van de eerste drie zaken van gedupeerde toeslagenouders.

3 uur geleden
Koning en burgemeester Aboutaleb in wijk schietpartij Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft maandag de wijk in Rotterdam bezocht waar donderdag een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter bij een schietpartij om het leven kwamen. De koning werd vergezeld door de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb.

3 uur geleden
RIVM na Nobelprijs: doorzettingsvermogen kan grote invloed hebben

BILTHOVEN (ANP) - Dat de Nobelprijs voor de Geneeskunde dit jaar naar de ontwikkelaars van mRNA-vaccins gaat, is mooi om te zien. Dat vindt Cécile van Els, immunoloog bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en hoogleraar vaccinologie aan de Universiteit Utrecht. "Deze prijs markeert dat doorzettingsvermogen en visie in fundamenteel biomedisch onderzoek grote invloed kan hebben op de wereld van volksgezondheid", verklaart Van Els.

3 uur geleden