Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoge Raad oordeelt over veroordeling moord Koen Everink

Hoge Raad oordeelt over veroordeling moord Koen Everink

DEN HAAG (ANP) - De Hoge Raad oordeelt dinsdag of de veroordeling van ex-tenniscoach Mark de J. voor de moord op Koen Everink gehandhaafd blijft en daarmee onherroepelijk is.

Het gerechtshof in Arnhem veroordeelde De J. vorig jaar maart tot twintig jaar cel. De rechtbank had de voormalige tenniscoach van Robin Haase eerder veroordeeld tot achttien jaar. Daartegen was hij in beroep gegaan. Tegen de uitspraak van het gerechtshof ging De J. in cassatie.

Everink werd op 4 maart 2016 dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. Hij was door vele messteken om het leven gebracht. Zijn dochtertje lag tijdens de moord boven te slapen en vond haar vader 's ochtends.

De gokverslaafde De J. had een schuld van tienduizenden euro's bij Everink. Hij heeft altijd ontkend dat hij iets met de dood van zijn vriend en 'gokmaatje' te maken heeft gehad. Volgens de advocaat van de voormalige tenniscoach heeft het hof onder meer ten onrechte diverse verzoeken tot het doen van nader onderzoek afgewezen, zoals naar het aangetroffen bloedspoor op de bijrijdersstoel in de auto van de verdachte.

In een eerder dit jaar gepubliceerd advies liet de advocaat-generaal weten dat de veroordeling wat hem betreft in stand kan blijven. Het staat de Hoge Raad vrij dat advies al dan niet te volgen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Een aanhouding na vechtpartij in Deventer

DEVENTER (ANP) - In Deventer is donderdagavond een persoon aangehouden na een vechtpartij aan de Tabakswal. Volgens een politiewoordvoerder betreft het een zaak in de familiesfeer.

42 minuten geleden
Boeren voeren actie bij Lelystad Airport

LELYSTAD (ANP) - Een groep boeren heeft donderdagavond met tractoren de toegangsweg naar Lelystad Airport geblokkeerd. De politie schat dat het om 100 à 150 boeren gaat, laat een woordvoerder weten.

4 uur geleden
Schouten vraagt experts naar gezondheidseffecten voermaatregel

DEN HAAG (ANP) - Landbouwminister Carola Schouten gaat met experts en veeartsen in gesprek over eventuele gezondheidseffecten die het verlagen van ruw eiwit in veevoer heeft voor de gezondheid van het vee. Er zijn genoeg aanwijzingen dat de omstreden 'voermaatregel' geen negatief effect heeft, maar wegens de maatschappelijke onrust en de boerenprotesten, vraagt Schouten naar extra advies, schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

5 uur geleden
Weer besmetting op twee nertsenhouderijen ontdekt

DEN HAAG (ANP) - Opnieuw zijn bij nertsenbedrijven besmettingen vastgesteld met het coronavirus. Het gaat om een bedrijf in Ospel (met 6400 moederdieren) en een bedrijf in Vredepeel (met 12.500 moederdieren). De bedrijven worden zo snel mogelijk geruimd, meldt het ministerie van VWS donderdag.

6 uur geleden
Lichaam aangetroffen in plas bij Giesbeek

GIESBEEK (ANP) - De politie heeft donderdagavond een lichaam gevonden in een plas bij het Gelderse Giesbeek. Het lichaam werd aangetroffen in de Valeplas.

6 uur geleden
Koning neemt deel aan trainingsmissie met F-16

VOLKEL (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag meegedaan aan een trainingsvlucht met een F-16 op Vliegbasis Volkel. De koning bracht een werkbezoek aan de basis in het kader van de inzet van het jachtvliegtuig in binnen- en buitenland.

6 uur geleden
Defensie op zoek naar beelden van Srebrenica

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Defensie wil een onlinedatabase aanleggen met beelden uit 1994 en 1995 van Srebrenica. Aanleiding is de genocide die daar 25 jaar geleden plaatsvond. Defensie roept militairen op beelden die zij zelf hebben gemaakt, te delen.

7 uur geleden