Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoge kijkcijfers voor NOS Journaal na ongeregeldheden

Hoge kijkcijfers voor NOS Journaal na ongeregeldheden

HILVERSUM (ANP) - De ongeregeldheden in verschillende steden in Nederland hebben het NOS Journaal van 20.00 uur zondag veel extra kijkers opgeleverd. Naar het nieuws op NPO 1 keken 3,7 miljoen mensen, meldt de Stichting KijkOnderzoek. Dat is veel meer dan op de meeste andere dagen.

Ook het Half Acht Nieuws op RTL 4 werd goed bekeken met bijna 1,5 miljoen kijkers. Hart van Nederland trok op SBS6 bijna een miljoen kijkers.

Naar Heel Holland Bakt op NPO 1 keken bijna 3,4 miljoen kijkers. NPO 1 scoorde ook met 40 Jaar TV Show: 1,6 miljoen kijkers.

RTL 4 noteerde met Beat The Champions 1,3 miljoen kijkers en RTL Exclusief bleef net onder het miljoen. Op NPO 2 werd Wereld van de Chinezen goed bekeken met ruim 1 miljoen belangstellenden.

Meer uit Binnenland

Meer desinformatie verwacht door kunstmatige intelligentie

DEN HAAG (ANP) - Kiezers zullen door de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) veel vaker worden blootgesteld aan desinformatie, onjuiste berichten die bewust zijn gemaakt om mensen te beïnvloeden. Dat verwacht demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken). "We moeten ervan uitgaan dat de intensiteit van desinfo de komende periode heel erg gaat toenemen. We ain't seen nothing yet. Dat zal ons op een heel andere schaal druk houden", zei hij in een debat met de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Asielschip tussenoplossing voor vaste opvangplekken 's-Gravendeel

'S-GRAVENDEEL (ANP) - In het Zuid-Hollandse 's-Gravendeel komt vanaf halverwege mei een schip te liggen om 180 asielzoekers op te vangen. De boot ligt daar tot het einde van het jaar in de haven, dicht bij een asielzoekerscentrum, meldt de verantwoordelijke gemeente Hoeksche Waard. Uiteindelijk is het idee dat de mensen vanaf de boot terechtkunnen in het azc.

1 uur geleden
Burgemeester Eindhoven moet uitleg geven aan privacywaakhond

DEN HAAG (ANP) - De gemeente Eindhoven heeft nog niet genoeg gedaan om haar privacyproblemen op te lossen, vindt de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Die wil daarom dat burgemeester Jeroen Dijsselbloem uitleg geeft. Hij moet in april, mei of juni langskomen op het kantoor van de waakhond in Den Haag.

2 uur geleden
Buitenlandse Zaken staat in Marokko vastgehouden influencer bij

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Buitenlandse Zaken staat de Nederlands-Marokkaanse Armani L'Goumani bij, die volgens verscheidene media vastzit in Marokko. Dat laat een woordvoerder van het ministerie weten aan het ANP. Volgens de regionale omroep Rijnmond, die contact heeft gehad met de influencer, wordt ze vastgehouden nadat ze had meegedaan aan een Marokkaanse blinddatingshow op YouTube.

3 uur geleden
Gelderland wil 12.000 huizen bouwen bovenop bestaande daken

ARNHEM (ANP) - De provincie Gelderland denkt dat er komende vijf jaar 12.000 huur- en koopwoningen bijgebouwd kunnen worden door verdiepingen toe te voegen aan bestaande gebouwen, het zogenoemde 'optoppen'. De provincie gaat woningbouwcorporaties en gemeenten helpen dit te realiseren in Gelderland.

3 uur geleden
Zeeland investeert miljoenen in wonen, wegen en leefbaarheid

MIDDELBURG (ANP) - De provincie Zeeland investeert de komende jaren vele miljoenen in onder meer wonen, wegen en leefbaarheid. Zo komt er in de periode 2025 tot en met 2027 jaarlijks 3 miljoen euro beschikbaar voor subsidies voor het verbeteren van de bestaande woningvoorraad en het versnellen van de woningbouw.

3 uur geleden
Provincie Utrecht wil PAS-melders voorrang geven in stikstofbank

UTRECHT (ANP) - Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht willen bij het uitgeven van stikstofruimte voorrang geven aan de zogeheten PAS-melders, boeren en andere ondernemers die in de knel zijn gekomen door het stikstofbeleid van de overheid. De provincie stelt dat ze hiermee PAS-melders kan helpen bij de legalisatie van hun bedrijf.

4 uur geleden