Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoge inflatie zit verkoop maaltijdboxen HelloFresh in de weg

Hoge inflatie zit verkoop maaltijdboxen HelloFresh in de weg

BERLIJN (ANP) - De hoge inflatie gaat er volgens HelloFresh voor zorgen dat consumenten dit jaar minder geld aan maaltijdboxen uitgeven. De van oorsprong Duitse onderneming heeft haar verwachtingen voor de winst en omzet naar beneden bijgesteld omdat het leven voor mensen sinds de Russische inval in Oekraïne over de gehele linie flink duurder is geworden. Daarbij is het vertrouwen van consumenten in de economie duidelijk gedaald, voert HelloFresh ook aan.

Eerst rekende het bedrijf dit jaar op een winst voor aftrek van onder meer belastingen van tussen de 500 en 580 miljoen euro. Dat wordt nu bijgesteld naar een bedrag van tussen de 460 en 530 miljoen. De verwachte omzet is daarnaast met enkele procenten naar beneden bijgesteld.

De voorlopige resultaten over het tweede kwartaal lieten volgens HelloFresh, dat ook in onder meer in Nederland en de Verenigde Staten actief is, sterker dan verwachte resultaten zien. De omzet kwam uit op bijna 2 miljard euro, tegenover ruim 1,5 miljard euro in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het aantal actieve klanten bedraagt nu ongeveer 8 miljoen. Voor Nederland werden geen afzonderlijke cijfers bekendgemaakt.

Meer uit Financieel

AEX scherpt slotrecordstand aan en eindigt boven de 900 punten

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak is dinsdag op een nieuwe recordstand van 900,06 punten gesloten. Rond 15.10 uur doorbrak de hoofdindex voor het eerst de 900-puntengrens. Kort daarna werd de hoogste stand ooit bereikt, van 900,76 punten.

19 minuten geleden
Ook Corendon-reiziger gaat betalen voor rolkoffer als handbagage

AMSTERDAM (ANP) - Corendon gaat vanaf woensdag kosten in rekening brengen bij reizigers die grote stukken handbagage meenemen. Dat bevestigt een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij na berichtgeving van De Telegraaf. Voor bagage die groter is dan een kleine rugzak, zoals een rolkoffer, betalen mensen voortaan minimaal 15 euro per enkele reis.

1 uur geleden
Microsoft sluit gamestudio's om te focussen op grote titels

REDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Microsoft sluit de deuren van een aantal gamestudio's waarvan het technologieconcern eigenaar is om te focussen op grote titels. Dat staat in een interne e-mail die in handen is van persbureau Bloomberg. Het gaat om de Amerikaanse vestiging van Arkane Studios in Austin, Tango Gameworks, Alpha Dog Studios en Roundhouse Games.

1 uur geleden
Geen enkele Belgische partij brengt begroting op orde

BRUSSEL (ANP) - Geen enkele Belgische politieke partij brengt het begrotingstekort en de staatsschuld in een volgende regeringstermijn terug binnen de Europese limieten. Sommige belangrijke partijen zouden de toestand juist verergeren als ze het na de verkiezingen in juni voor het zeggen krijgen, blijkt uit de doorrekening van het Belgische Federaal Planbureau (FPB).

1 uur geleden
Werkgeversorganisaties staan achter regulering arbeidsmigratie

DEN HAAG (ANP) - Werkgevers zien graag dat de "uitwassen met arbeidsmigranten met wortel en tak worden uitgeroeid" en dat malafide ondernemers "hard worden aangepakt door de inspectie". Daarmee reageren werkgeverorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland op de oproep van inspecteur-generaal Rits de Boer van de Arbeidsinspectie om arbeidsmigratie beter te reguleren. "Belangrijk is ook dat er een integrale visie komt op migratie en wat Nederland nodig heeft", zeggen de twee organisaties.

2 uur geleden
Disney fors lager op Wall Street na bekendmaking kwartaalcijfers

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag hoger geopend, na plussen een dag eerder. De aandacht van beleggers op Wall Street ging onder meer uit naar de kwartaalcijfers van entertainment- en mediaconcern Walt Disney. Het bedrijf zag het aantal abonnees voor streamingdienst Disney+ met ruim 6 miljoen toenemen.

2 uur geleden
Philips-topman ziet nog 'weg te gaan' na schikkingen in apneuzaak

AMSTERDAM (ANP) - Philips heeft een "stevig fundament" gelegd om de problemen rond de apneu-apparaten achter zich te laten en de resultaten te verbeteren. Maar er is ook nog "een weg te gaan", zei topman Roy Jakobs aan het begin van de aandeelhoudersvergadering van het medisch-technologische bedrijf.

2 uur geleden