Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hofpleinfontein toch vol met water voor Feyenoordsupporters

Hofpleinfontein toch vol met water voor Feyenoordsupporters

ROTTERDAM (ANP) - De Hofpleinfontein in Rotterdam komt deze week toch vol water te staan. Dat bevestigt een woordvoerster van de gemeente Rotterdam na een bericht van RTV Rijnmond. Eerder gaf burgemeester Ahmed Aboutaleb nog aan dat de fontein mogelijk leeg zou zijn om ongelukken en verkeerschaos te voorkomen, maar als Feyenoord woensdagavond wint van AS Roma dan zouden Feyenoordfans dat toch kunnen proberen te vieren met een duik in de fontein.

Wethouder Vincent Karremans (Buitenruimte) heeft in overleg met burgemeester Aboutaleb maatregelen genomen om de risico's voor mensen die de fontein betreden te verkleinen, laat de gemeente weten. Zondagavond liet de dienst Stadsbeheer het water uit de fontein lopen. Dure ornamenten werden weggehaald. De fontein is nu 'bestormingsproof', aldus een medewerker van de dienst Stadsbeheer bij de regionale zender Rijnmond. In 2017 toen Feyenoord kampioen werd, gebeurde dat niet. "Toen zijn we een week bezig geweest om de schade te herstellen. De opdrachtgever zei nu: haal alles er maar uit, dan blijft het in ieder geval heel", aldus Bart Griendt van Stadsbeheer bij Rijnmond.

"Het betreden van de fontein is niet zonder risico en het feit dat deze maatregelen zijn getroffen mag niet uitgelegd worden als een uitnodiging om de fontein te betreden. De politie behoudt altijd de bevoegdheid om op te treden als de openbare orde rond het Hofplein erom vraagt", aldus de woordvoerster van de gemeente.

Meer uit Binnenland

OM eist 5 jaar cel en tbs voor aanslag op Groningse journalist

GRONINGEN (ANP) - Het Openbaar Ministerie eist een celstraf van vijf jaar en een tbs-behandeling met voorwaarden tegen Tjeerd P. (32) en Jaimy John W. (33) voor brandstichting en een poging tot moord op een Groningse journalist in 2021. De officier van justitie sprak maandag voor de rechtbank in Groningen van een aanslag op de persvrijheid.

4 minuten geleden
Boeren in actie bij zo'n 20 distributiecentra van supermarkten

DEN HAAG (ANP) - Zo'n twintig distributiecentra van supermarkten zijn maandag geblokkeerd of geblokkeerd geweest door boeren. Dat blijkt uit een rondgang van het ANP langs onder meer sociale mediakanalen en lokale nieuwsmedia.

1 uur geleden
Grote drukte op Schiphol, lange rijen reizigers bij vertrekhal

SCHIPHOL (ANP) - Het is erg druk met reizigers op Schiphol. Bij de vertrekhal staan lange rijen wachtende mensen onder de tenten die buiten zijn opgezet. Maar ook bij de aankomsthal is het erg druk. Het gevreesde boerenprotest bij de luchthaven blijft vooralsnog uit, maar zorgde wel voor meer mensen die extra vroeg zijn gekomen.

1 uur geleden
Lange rijen op vliegveld Eindhoven door vroege reizigers

EINDHOVEN (ANP) - Op het vliegveld van Eindhoven staan lange rijen reizigers te wachten tot ze kunnen inchecken. Veel mensen zijn eerder naar de luchthaven gekomen dan de bedoeling is, omdat ze bang waren onderweg te stranden door de mogelijke boerenprotesten. Dat bevestigt een woordvoerster van het vliegveld na een bericht van Omroep Brabant.

1 uur geleden
Vooral minder zuivel in supermarktschappen door boerenblokkades

DEN HAAG (ANP) - In diverse supermarkten in het land begint een tekort aan zuivel te ontstaan. Door de boerenacties bij distributiecentra zijn vooral dit soort verse producten hier en daar al op, zien journalisten van het ANP. In totaal bezochten zij aan het begin van de middag zo'n twintig supermarkten verspreid over het land. Overige producten zijn daar nog volop verkrijgbaar.

1 uur geleden
Vissers beëindigen blokkade haven van Harlingen

HARLINGEN (ANP) - De demonstrerende vissers die maandagochtend de haven van Harlingen blokkeerden, hebben hun actie kort na het middaguur beëindigd, meldt de gemeente. Dat betekent dat de veerdiensten van en naar de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling kunnen worden hervat.

1 uur geleden
Rico Verhoeven speelt zijn eerste hoofdrol in internationale film

AMSTERDAM (ANP) - Kickbokser Rico Verhoeven heeft zijn eerste hoofdrol in een grote internationale speelfilm te pakken. Hij vertolkt de belangrijkste rol in de internationale actiefilm Black Lotus van de Bulgaarse regisseur Todor Chapkanov. De opnames vinden plaats op meerdere locaties in Europa. Maandag werd er gefilmd in Amsterdam, waar Verhoeven onder meer vanaf een brug op een rijdende auto sprong.

1 uur geleden