Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hofpleinfontein toch vol met water voor Feyenoordsupporters

Hofpleinfontein toch vol met water voor Feyenoordsupporters

ROTTERDAM (ANP) - De Hofpleinfontein in Rotterdam komt deze week toch vol water te staan. Dat bevestigt een woordvoerster van de gemeente Rotterdam na een bericht van RTV Rijnmond. Eerder gaf burgemeester Ahmed Aboutaleb nog aan dat de fontein mogelijk leeg zou zijn om ongelukken en verkeerschaos te voorkomen, maar als Feyenoord woensdagavond wint van AS Roma dan zouden Feyenoordfans dat toch kunnen proberen te vieren met een duik in de fontein.

Wethouder Vincent Karremans (Buitenruimte) heeft in overleg met burgemeester Aboutaleb maatregelen genomen om de risico's voor mensen die de fontein betreden te verkleinen, laat de gemeente weten. Zondagavond liet de dienst Stadsbeheer het water uit de fontein lopen. Dure ornamenten werden weggehaald. De fontein is nu 'bestormingsproof', aldus een medewerker van de dienst Stadsbeheer bij de regionale zender Rijnmond. In 2017 toen Feyenoord kampioen werd, gebeurde dat niet. "Toen zijn we een week bezig geweest om de schade te herstellen. De opdrachtgever zei nu: haal alles er maar uit, dan blijft het in ieder geval heel", aldus Bart Griendt van Stadsbeheer bij Rijnmond.

"Het betreden van de fontein is niet zonder risico en het feit dat deze maatregelen zijn getroffen mag niet uitgelegd worden als een uitnodiging om de fontein te betreden. De politie behoudt altijd de bevoegdheid om op te treden als de openbare orde rond het Hofplein erom vraagt", aldus de woordvoerster van de gemeente.

Meer uit Binnenland

Lichaam man gevonden in Utrecht, politie gaat uit van misdrijf

UTRECHT (ANP) - De politie heeft donderdag in een woning aan de Teugelhof in de Utrechtse binnenstad het lichaam gevonden van een man, die waarschijnlijk door een misdrijf om het leven is gekomen. Agenten namen een kijkje in de woning na een melding dat de man al dagen niet gezien was en dat er ook geen contact meer met hem was geweest, meldt de politie zaterdag.

34 minuten geleden
30.000 euro opgehaald voor nabestaanden schietpartij Rotterdam

DEN HAAG (ANP) - Met de crowdfundingactie voor de familie van de 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter die donderdag omkwamen door de schietpartij aan het Rotterdamse Heiman Dullaertplein is binnen een dag 30.000 euro opgehaald. Dit is de helft van de beoogde 60.000 euro.

1 uur geleden
Bewoners Rotterdams plein terug naar huis na fataal schietincident

ROTTERDAM (ANP) - Een deel van de bewoners van het Heiman Dullaertplein in Rotterdam is vrijdagavond teruggekeerd naar hun woning. Zij moesten donderdag het huis uit na het fatale schietincident waarbij een moeder en haar 14-jarige dochter omkwamen. Daarna woedde brand in het huis van de verdachte.

2 uur geleden
Minderjarige jongen opgepakt na mogelijk schietincident Coevorden

COEVORDEN (ANP) - Een minderjarige jongen is zaterdag opgepakt na een mogelijk schietincident in Coevorden. Een man raakte gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie spreekt van meerdere verdachten en mogelijk is ook een van de verdachten gewond geraakt.

2 uur geleden
Ook Duitse klimaatactivisten blokkeren A12 in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - Ruim honderd aanhangers van de Duitse klimaatactiegroep Letzte Generation hebben zaterdag met activisten van Extinction Rebellion de A12 in Den Haag geblokkeerd. Rond het middaguur liepen de klimaatactivisten de weg op bij het Malieveld.

2 uur geleden
Zeker één gewonde bij mogelijk schietincident Coevorden

COEVORDEN (ANP) - Zeker één persoon is zaterdagochtend in Coevorden gewond geraakt bij een mogelijk schietincident. De politie kreeg rond 09.45 uur een melding van het incident aan de Scholekster in de Drentse plaats.

4 uur geleden
Man in Breda mogelijk opzettelijk overreden, twee mannen opgepakt

BREDA (ANP) - Een 58-jarige man uit Wernhout (Noord-Brabant) is vrijdagavond, rond middernacht, in de Kleine Krogt in Breda mogelijk expres overreden door een auto, meldt de politie. Het slachtoffer raakte gewond, maar was wel aanspreekbaar. De man is naar het ziekenhuis gebracht.

4 uur geleden