Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Hofleverancier' Unilever condoleert Brits koningshuis

'Hofleverancier' Unilever condoleert Brits koningshuis

LONDEN (ANP) - Levens- en verzorgingsmiddelenconcern Unilever biedt de koninklijke familie van het Verenigd Koninkrijk "oprechte condoleances" aan wegens het overlijden van koningin Elizabeth. "We zullen ons de koningin met grote genegenheid herinneren, maar ook met dankbaarheid voor haar buitengewone toewijding en dienstbaarheid aan de mensen in het Verenigd Koninkrijk, de Gemenebest en de wereld in de afgelopen zeventig jaar", schrijven topman Alan Jope en de directeuren Richard Sharp en Marc Woodward van Unilever UK.

Unilever, dat in 2020 afscheid nam van zijn Nederlands-Britse structuur om volledig Brits te worden, heeft een lange relatie met het Britse koningshuis. Al sinds de negentiende eeuw leveren merken van het bedrijf producten aan de koninklijke familie. Enkele Unilever-merken, waaronder Marmite, Knorr en wasverzachter Comfort, kregen een Royal Warrant. Dit privilege is vergelijkbaar met bedrijven die worden aangemerkt als hofleverancier. De eervolle vermelding gaat alleen naar bedrijven die minstens vijf jaar hun waren aan de koninklijke familie leveren en kunnen aantonen dat ze een actief duurzaamheids- en milieubeleid voeren.

Meer uit Financieel

Economie hoog op agenda bij Volkscongres China

BEIJING (ANP/AFP) - De staat van de Chinese economie zal hoog op de agenda staan bij de jaarlijkse bijeenkomst van het Volkscongres van de Chinese Communistische Partij (CCP), die dinsdag begint. Duizenden afgevaardigden van de CCP komen dan in Beijing bijeen voor die jaarlijkse vergadering.

1 uur geleden
Duitse topeconoom: opkomst extreemrechts gevaar voor groei

BERLIJN (ANP) - De opkomst van extreemrechts in Duitsland is een gevaar voor de economie omdat buitenlandse vakkrachten kunnen worden afgeschrikt om te komen werken in het land. Dat heeft de Duitse topeconoom Veronika Grimm gezegd. Grimm behoort tot de zogenoemde Sachverständigenrat, die bestaat uit vijf economische experts. Die raad is het belangrijkste economische adviesorgaan van de Duitse bondskanselier.

4 uur geleden
Nicotinezakjes volgens aanklacht in VS verslavend en schadelijk

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Nicotinezakjes, de nieuwste vinding waarop de tabaksindustrie haar hoop heeft gevestigd, zijn verslavend en schadelijk voor jongeren. Dat staat in de aanklacht van een rechtszaak die is aangespannen tegen de Amerikaanse tabaksfabrikant Philip Morris International.

20 uur geleden
Maker ChatGPT is het 'categorisch oneens' met klachten Elon Musk

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - OpenAI, de maker van chatbot ChatGPT, is het "categorisch oneens" met de klachten van Elon Musk die een rechtszaak tegen het bedrijf heeft aangespannen. Dat staat volgens financieel persbureau Bloomberg in een interne memo die het bedrijf heeft gestuurd naar het eigen personeel.

22 uur geleden
Landen bij WTO slagen niet in akkoord over landbouw en visserij

ABU DHABI (ANP/BLOOMBERG/AFP/BELGA) - Een top van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) is zaterdag geëindigd met als enige resultaat een verlenging van afspraken over douanerechten rond onlinehandel. Het lukte de meer dan 150 aangesloten landen niet om in Abu Dhabi tot overeenkomsten te komen over landbouw en visserij, terwijl dit voor veel landen wel hele belangrijke onderwerpen zijn.

22 uur geleden
Nederlanders tanken volgens cijfers RTL Z steeds meer benzine

HILVERSUM (ANP) - Nederlanders tanken steeds meer benzine ondanks de hoge brandstofprijzen en opkomst van elektrische auto's. Dat heeft RTL Z uitgezocht. De zender gebruikte daarvoor gegevens van het ministerie van Financiën over de accijnsinkomsten en sloeg zelf aan het rekenen.

23 uur geleden
Kranten: EK zorgt voor kleine boost kwakkelende Duitse economie

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Europees kampioenschap voetbal dat dit jaar in Duitsland wordt gehouden geeft waarschijnlijk een beperkte boost aan de kwakkelende Duitse economie. Volgens onderzoeksinstituut IWH uit Halle, waarover verschillende Duitse kranten zaterdag schrijven, kan de toerismesector bij de oosterburen zo'n 250 miljoen euro aan extra inkomsten tegemoet zien dankzij het toernooi.

1 dag geleden