Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hof ziet geen bewijs voor wanbeleid SNS Reaal

Hof ziet geen bewijs voor wanbeleid SNS Reaal

DEN HAAG (ANP) - Rechters hebben geen bewijs gevonden voor wanbeleid bij SNS Reaal in de periode die vooraf ging aan de nationalisatie van de bank en verzekeraar in 2013. Beleggers zagen in een vorig jaar verschenen rapport genoeg aanwijzingen van slecht bestuur, maar de Ondernemingskamer van het gerechtshof van Amsterdam ging daar niet in mee.

Het vaststellen van wanbeleid zou beleggers, aangevoerd door de Vereniging van Effectenbezitters, erg hebben geholpen bij het eisen van een schadevergoeding. Nadat de Nederlandse staat SNS Reaal had gered, bleven beleggers met lege handen achter en daar willen ze compensatie voor.

De VEB stelde onder andere dat SNS Reaal een groot risico nam met de overname van Property Finance, dat zich bezighield met vastgoedfinanciering. Onderzoekers concludeerden in een lijvig rapport over de ondergang van SNS Reaal dat de redding van de bank-verzekeraar niet nodig zou zijn geweest als die deal nooit had plaatsgevonden.

De Ondernemingskamer

Maar de Ondernemingskamer, die uitspraken doet over geschillen binnen bedrijven, zegt dat fouten maken niet per definitie neerkomt op wanbeleid. Het onderzoeksverslag waar de VEB mee schermt gaat over een lange periode, dus is het niet heel verbazingwekkend dat er verkeerde beslissingen van het bestuur in voorkomen.

De VEB voert al jaren een juridische strijd om de verliezen voor voormalige beleggers in SNS Reaal te beperken. De belangenvereniging eiste ook dat de Staat gedupeerde aandeelhouders en obligatiehouders zou betalen voor hun stukken. De overheid vond dat hun beleggingen niets meer waard waren, maar de Ondernemingskamer was het daar niet helemaal mee eens. Die oordeelde dat een groep obligatiehouders recht heeft op een totaalbedrag van zo'n 800 miljoen euro.

Meer uit Financieel

Nederlanders tanken volgens cijfers RTL Z steeds meer benzine

HILVERSUM (ANP) - Nederlanders tanken steeds meer benzine ondanks de hoge brandstofprijzen en opkomst van elektrische auto's. Dat heeft RTL Z uitgezocht. De zender gebruikte daarvoor gegevens van het ministerie van Financiën over de accijnsinkomsten en sloeg zelf aan het rekenen.

52 minuten geleden
Kranten: EK zorgt voor kleine boost kwakkelende Duitse economie

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Europees kampioenschap voetbal dat dit jaar in Duitsland wordt gehouden geeft waarschijnlijk een beperkte boost aan de kwakkelende Duitse economie. Volgens onderzoeksinstituut IWH uit Halle, waarover verschillende Duitse kranten zaterdag schrijven, kan de toerismesector bij de oosterburen zo'n 250 miljoen euro aan extra inkomsten tegemoet zien dankzij het toernooi.

1 uur geleden
Advocaten achter schrappen megabeloning Musk willen zelf miljarden

WILMINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De advocaten achter de zaak tegen het megabeloningspakket voor Tesla-topman Elon Musk willen zelf een vergoeding van 6 miljard dollar voor hun bewezen diensten. Dat bedrag zou volgens hen niet contant overgemaakt moeten worden, maar zien ze het liefst in aandelen uitgekeerd.

3 uur geleden
Bronnen: KLM zette druk op Schiphol om rapport niet te publiceren

SCHIPHOL (ANP) - KLM heeft vorig jaar druk gezet op Schiphol om een rapport niet te publiceren waarin krimp van de luchthaven en verschillende milieumaatregelen werden doorgerekend. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van de Volkskrant. Volgens de studie zou een hogere vliegtaks voor verre vluchten en transferpassagiers een slim alternatief zijn voor Schiphol, een maatregel die het verdienmodel van KLM flink onderuit kan halen.

4 uur geleden
AI slaagt over vijf jaar voor alle examens, zegt topman Nvidia

PALO ALTO (ANP/RTR) - Kunstmatige intelligentie (AI) kan over vijf jaar slagen voor alle examens die mensen ook kunnen halen. Dat heeft topman Jensen Huang van maker van chips voor AI-toepassingen Nvidia voorspeld op een bijeenkomst aan de Amerikaanse Stanford Universiteit. Hij voegde er wel aan toe dat daarmee nog niet gezegd is dat computers dan even slim zijn als mensen.

5 uur geleden
Computerfabrikant Dell blinkt uit op Wall Street na cijfers

NEW YORK (ANP) - Dell Technologies was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York. De computerfabrikant kwam met beter dan verwachte jaarcijfers. Ook de geplaagde vliegtuigtoeleverancier Spirit AeroSystems stond in de belangstelling na berichten door zakenkrant The Wall Street Journal over gesprekken met Boeing over een overname van het bedrijf.

16 uur geleden
WSJ: Reddit mikt op waardering tot 6,5 miljard bij beursgang

NEW YORK (ANP) - Het Amerikaanse socialemediaplatform Reddit mikt bij zijn beursgang in New York op een waardering van maximaal 6,5 miljard dollar. Dat meldt The Wall Street Journal. Reddit zou aandelen willen verkopen voor een prijs tussen de 31 en 34 dollar per stuk, aldus de zakenkrant.

16 uur geleden