Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hof spreekt tot 30 jaar cel veroordeelde Sergio K. vrij van moord

Hof spreekt tot 30 jaar cel veroordeelde Sergio K. vrij van moord

DEN BOSCH (ANP) - Het gerechtshof in Den Bosch heeft donderdag Sergio K. uit Brunssum vrijgesproken van betrokkenheid bij de moord op Sven Prins (30). Bij de rechtbank kreeg K. in januari 2018 nog dertig jaar cel opgelegd. Twee medeverdachten kregen toen dertig jaar en levenslang cel.

K. zat vijf jaar, twee maanden en elf dagen vast voor de moord. Tijdens het proces in hoger beroep draaide echter alles om. Nadat het Openbaar Ministerie in september 2021 dertig jaar had geëist, klonk van de publieke tribune de naam van een vierde persoon. Die zou de moord hebben gepleegd in plaats van K. Ook de in eerste instantie tot levenslang veroordeelde Jurandy T. zei dat K. onterecht was veroordeeld. Na onderzoek werd K. een maand later voorlopig vrijgelaten. Het OM eiste vorige maand toch weer dertig jaar cel. Volgens de aanklager was er "een spelletje" gespeeld.

Prins werd in september 2015 tijdens een achtervolging in de auto met meerdere salvo’s uit een kalasjnikov beschoten. Toen hij strompelend een tuin in vluchtte, werd hij in de rug geschoten. De man bij wie Prins in de auto zat, kon gewond ontkomen. Het hof sprak van "niet te bevatten meedogenloosheid".

Cel voor medeverdachten

Volgens het hof is het "niet zonder meer onaannemelijk" dat iemand anders de moord pleegde. De aangewezen persoon zit echter in het buitenland. Hij is niet gevonden.

Twee medeverdachten Xionel B. en Jurandy T. kregen donderdag wel cel: 27 jaar. Bij de rechtbank kregen zij nog respectievelijk dertig jaar en levenslang. T. heeft bekend dat hij de fatale schoten loste. B. zat tijdens de achtervolging van enkele honderden meters achter het stuur. De twee kregen drie jaar strafkorting, omdat de zaak in hoger beroep zo lang had geduurd.

Meer uit Binnenland

Weer te veel asielzoekers in aanmeldcentrum Ter Apel

TER APEL (ANP) - De afgelopen twee nachten hebben opnieuw te veel mensen de nacht doorgebracht in het aanmeldcentrum in Ter Apel. In de nacht van zaterdag op zondag ging het om 2295 asielzoekers, de nacht ervoor om 2264, meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zondag.

1 uur geleden
Actie XR in Rotterdamse haven tegen cruiseschiptoerisme

ROTTERDAM (ANP) - Activisten van Extinction Rebellion (XR) hebben zondagochtend geprotesteerd tegen cruisetoerisme in Rotterdam. Ze wilden de aanleg verhinderen van cruiseschip Nieuw Statendam in Rotterdam. Een woordvoerder van het havenbedrijf zegt dat ze de aanleg enkele minuten hebben vertraagd, maar dat het schip daarna kon aanmeren.

3 uur geleden
Marineschip Karel Doorman op weg naar EU-missie in Rode Zee

DEN HELDER (ANP) - Het marineschip Zr. Ms. Karel Doorman vertrekt zondagmiddag naar de Rode Zee om daar deel te nemen aan de EU-missie Aspides. Aan boord zijn meer dan 250 bemanningsleden. De Europese missie is bedoeld om het internationale scheepvaartverkeer in de regio te beschermen. De Karel Doorman gaat vooral andere schepen van brandstof voorzien.

6 uur geleden
Schietpartij vanuit auto op ander voertuig in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam is op zaterdagavond rond 23.20 uur een auto beschoten vanuit een ander voertuig, meldt de politie. De schietpartij vond plaats op de Slinge in de wijk Charlois. Beide voertuigen zijn na de schietpartij weggereden volgens de politie, die vooralsnog geen melding maakt van gewonden.

9 uur geleden
Wilders wil aangifte doen tegen Timmermans

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders zegt aangifte te gaan doen tegen Frans Timmermans van GroenLinks-PvdA. Hij doet dat naar aanleiding van de speech die Timmermans gaf op het congres van de linkse combinatie.

10 uur geleden
Bussen, trams, treinen en metro's staan drie minuten stil

DEN HAAG (ANP) - Door heel Nederland hebben treinen, stads- en streekbussen, metro's en trams zaterdag om 22.30 uur drie minuten stilgestaan. Winkels op stations sloten ook de deuren. Daarmee werd geprotesteerd tegen het geweld dat regelmatig tegen ov-personeel wordt gebruikt.

12 uur geleden
Hamburg wil geen Oranjecamping op paardenrenbaan

HAMBURG (ANP) - De autoriteiten in Hamburg willen niet dat de paardenrenbaan in de Duitse stad tijdens het komende EK voetbal een camping wordt voor Nederlandse supporters. Ze vinden het niet veilig, laat het stadsdeel Mitte zaterdag weten aan de regionale omroep NDR.

13 uur geleden