Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hof doet op 14 maart uitspraak in hoger beroep Mallorcazaak

Hof doet op 14 maart uitspraak in hoger beroep Mallorcazaak

LEEUWARDEN (ANP) - Het gerechtshof in Leeuwarden doet op 14 maart uitspraak in de Mallorcazaak. Dat werd duidelijk bij aanvang van de eerste zittingsdag van het hoger beroep in de zaak. Het hof trekt elf dagen uit voor de inhoudelijke behandeling.

De zaak met zeven verdachten gaat over extreem uitgaansgeweld op het Spaanse eiland Mallorca, waardoor Carlo Heuvelman (27) uit Waddinxveen overleed.

Heuvelman werd in de nacht van 13 op 14 juli 2021 in elkaar geslagen op de boulevard van badplaats El Arenal en bezweek vier dagen later in het ziekenhuis aan de gevolgen van hersenletsel.

De aanklager noemt het "een zaak die de gemoederen tot vandaag bezighoudt. Een zaak die heeft geleid tot veel onrust en verontwaardiging." Ze noemt het een zaak die gaat over "excessief zinloos uitgaansgeweld" met acht gewonden en een dodelijk slachtoffer tot gevolg. Het Openbaar Ministerie hoopt dat het hoger beroep inzicht geeft in wat er precies met Carlo is gebeurd. "Het proces van waarheidsvinding is nog niet afgerond", aldus de aanklager. "Verdachten hebben bij de rechtbank niet het achterste van hun tong laten zien."

Beschikbare stoelen

Het OM kondigde aan veel vragen te zullen stellen aan de verdachten over de fatale uitgaansnacht. De verdachten zeggen echter dat hun verklaringen niet zullen veranderen en dat ze alles wat ze weten al eerlijk hebben verteld.

Het hof begon maandag met het bespreken van de gebeurtenissen in De Zaak, aan de boulevard in El Arenal in Mallorca, waar de eerste vechtpartij die uitgaansnacht plaatsvond. In het café kregen de Hilversummers ruzie met andere Nederlanders over de beschikbare stoelen. Beide groepen pakten stoelen van elkaar af, waarna de eigenaar van het café een van de bezoekers de deur uitzette.

Schoppen

Een slachtoffer kwam op de grond terecht, waarna er tegen hem is aangeschopt. Een ander slachtoffer liep bij dit incident een gebroken neus op.

De doodslag op Carlo bij café De Bierexpress komt dinsdag aan de orde.

Meer uit Binnenland

Circa twintig Oekraïners geweigerd bij volle opvang Utrecht

UTRECHT (ANP) - Circa twintig mensen zijn sinds dinsdag bij de opvang voor Oekraïners in de Utrechtse Jaarbeurs gevraagd een andere verblijfsplek te zoeken, meldt Veiligheidsregio Utrecht. De zogenoemde HUB, waar vluchtelingen een verwijzing krijgen naar andere opvangplekken, sloot dinsdag tijdelijk haar deuren omdat het overvol is. Alleen kwetsbare mensen worden er nu opgevangen.

33 minuten geleden
Presentatrices beschuldigen WNL-baas Bert Huisjes van wangedrag

HILVERSUM (ANP) - Bekende presentatrices als Nikki Herr, Eva Jinek, Leonie ter Braak en Merel Westrik zeggen dat WNL-baas Bert Huisjes bij de omroep zorgt voor "een angstcultuur" en dat hij "onvoorspelbaar en onveilig" zou zijn. Dat vertellen zij, en verscheidene anonieme (oud-)medewerkers aan het AD.

1 uur geleden
Halsema mag door als burgemeester van Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Als het aan de gemeenteraad van Amsterdam ligt, blijft Femke Halsema aan als burgemeester. Na een geheime vergadering stemde de raad woensdagmiddag voor een tweede ambtstermijn van Halsema.

2 uur geleden
Meeste natuur in 2030 nog overbelast met stikstof volgens rapport

DEN HAAG (ANP) - Het overgrote deel van de Nederlandse natuur zal in 2030 nog steeds overbelast zijn met stikstof. Daarvoor waarschuwen onderzoekers van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), het RIVM en Wageningen University & Research (WUR). In de wet staat dat minimaal de helft van alle stikstofgevoelige gebieden in 2030 geen last meer mag hebben van een te hoge stikstofneerslag. Met beleid dat tot nog toe concreet is uitgewerkt, komt dit percentage volgens een woensdag verschenen rapport uit op 31 procent.

2 uur geleden
Erasmusbrug komende twee nachten dicht om onderhoud

ROTTERDAM (ANP) - Weggebruikers in Rotterdam kunnen in de nachten van woensdag op donderdag en donderdag op vrijdag geen gebruik maken van de Erasmusbrug. De brug, die bijna 28 jaar geleden in gebruik werd genomen, is tussen 22.00 uur en 06.00 uur gesloten voor automobilisten en fietsers om onderhoud, meldt de gemeente.

3 uur geleden
Verdachte in zaak De Vries: ik heb jullie vader niet vermoord

AMSTERDAM (ANP) - "Als ik had geweten wat die dag zou gebeuren, was ik niet gegaan. Ik heb niemand vermoord en ik heb niemand vermoord zien worden." Dat zei Kamil E. woensdag voor de rechtbank in de extra beveiligde gerechtsbunker in Osdorp in zijn laatste woord tijdens de strafzaak over de moord op Peter R. de Vries. Tegen diens kinderen zei hij: "ik heb jullie vader niet vermoord, ik was slechts chauffeur."

3 uur geleden
VluchtelingenWerk: pas op met speculaties over komst Oekraïners

AMSTERDAM (ANP) - Verhalen over Oekraïense vluchtelingen die alleen voor werk naar Nederland zouden komen, kunnen leiden tot een vertekende beeldvorming en verminderd draagvlak. Daarvoor waarschuwt VluchtelingenWerk. De organisatie zegt dat goed onderzoek naar de omvang van deze groep ontbreekt.

4 uur geleden