Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoekstra: resultaat akkoord steunpakket mag er zijn

Hoekstra: resultaat akkoord steunpakket mag er zijn

BRUSSEL (ANP) - Minister Wopke Hoekstra is "heel tevreden" met het akkoord dat donderdagavond is bereikt over een Europees steunpakket om de klap van de coronacrisis te verlichten. De EU-ministers van Financiën werden het eens tot 540 miljard euro aan kredieten in de economieën te pompen. "Het resultaat mag er zijn", zei hij op een persconferentie per videoverbinding na afloop van de vergadering.

Het akkoord kwam na dagenlange onderhandelingen die eerder deze week nog stuk liepen omdat Hoekstra zijn poot stijf hield op een aantal punten. Hij kreeg daardoor kritiek van zijn collega's over zijn gebrek aan solidariteit. Veel Nederlandse eisen zijn uiteindelijk ingewilligd. Hoekstra: "Dit hele pakket is een teken van solidariteit. Het gaat om heel veel geld, en wij gaan erin mee in de wetenschap dat Nederland zelf heel weinig daarin zal deelnemen."

De CDA-bewindsman is ook tevreden dat het gezamenlijk aangaan van schulden door de uitgifte van euro-obligaties volgens hem van tafel is. Er zal worden gewerkt aan het opzetten van een tijdelijk herstelfonds om de economie na de pandemie weer op te krikken, maar het wordt aan de EU-leiders overgelaten waar het geld hiervoor vandaan moet komen en met welke "innovatieve financiële instrumenten". Hoekstra: "Die woorden kan iedereen zo vrolijk uitleggen als hij wil, maar eurobonds valt daar echt niet in te lezen."

De ministers zijn het voorts eens dat de volgende EU-meerjarenbegroting (MFK) van 2021 tot en met 2027 een "centrale rol zal spelen in het economisch herstel." De Europese Commissie komt voor 1 mei met nieuwe voorstellen over het MFK.

Meer uit Financieel

ING: hogere productiviteit hard nodig door personeelstekort

AMSTERDAM (ANP) - De technologische industrie is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de groeimotor van de gehele Nederlandse industrie. Om de groeikansen van de tech-industrie en daarmee de hele industrie te benutten zijn echter technologische vernieuwingen nodig om de productiviteit te verhogen. Dat komt doordat de personeelsschaarste in de sector steeds groter dreigt te worden, waarschuwt ING Research in een sectorrapport.

38 minuten geleden
Aantal vakantieboekingen eerste helft 2024 met 6 procent gestegen

LEUSDEN (ANP) - Nederlanders zoeken vanwege het slechte weer dit jaar veel vaker de zon op. Reisbranchevereniging ANVR zag het aantal boekingen de eerste helft van dit jaar met 6 procent stijgen.

47 minuten geleden
Hoge Raad: kabinet kan niet zomaar vluchten op Schiphol minderen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet kan niet zomaar het aantal vluchten beperken op Schiphol, want bij plannen daartoe moet op grond van Europese regels een speciale procedure worden gevolgd. Dat heeft de Hoge Raad geoordeeld. De tijdelijke maatregel waarmee het vorige kabinet het aantal vluchten op Schiphol wilde inkrimpen om omwonenden te beschermen tegen geluidsoverlast, voldeed daardoor niet aan de eisen.

59 minuten geleden
Meer mensen dit jaar te laat met belastingaangifte

DEN HAAG (ANP) - Dit jaar hebben 232.000 mensen geen belastingaangifte gedaan, terwijl ze dit wel moesten doen. Dat zijn er aanzienlijk meer dan in 2023, toen 197.000 mensen te laat waren. Dit bevestigt de Belastingdienst na berichtgeving van NU.nl.

2 uur geleden
NX Filtration stijgt op Damrak na update en nieuwe topman

AMSTERDAM (ANP) - NX Filtration ging vrijdag flink omhoog op de Amsterdamse beurs. De waterzuiveraar uit Enschede liet weten Floris Jan Cuypers per 1 september 2024 te willen benoemen tot nieuwe topman van het bedrijf. Hij volgt Jeroen Pynenburg op, die eind deze maand opstapt.

2 uur geleden
Nestlé komt belofte om herbruikbaar plastic te gebruiken niet na

VEVEY (ANP/BLOOMBERG) - 's Werelds grootste voedselproducent Nestlé, het bedrijf achter merken als KitKat, Maggi en Nespresso, kan zijn plasticafval niet kwijt. Het concern heeft daarom zijn doelstellingen voor hergebruik van plastic aangepast. In plaats van herbruikbare verpakkingen, zoals eerder was beloofd, wil Nestlé volgend jaar vooral plastic gebruiken dat "ontworpen is voor" recycling.

2 uur geleden
Aandacht voor NX Filtration en Amerikaanse banken op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht vrijdag uit naar NX Filtration. De waterzuiveraar uit Enschede liet weten Floris Jan Cuypers per 1 september 2024 te willen benoemen tot nieuwe topman van het bedrijf. Hij volgt Jeroen Pynenburg op, die eind juni opstapt. Het bedrijf gaf tevens een update over de eerste jaarhelft, waarin het de omzet met 57 procent zag stijgen tot 5,9 miljoen euro. Ook bevestigde NX Filtration de verwachting dit jaar een omzet te boeken van meer dan 16 miljoen euro.

3 uur geleden