Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoekstra: genoeg vertrouwen om verder te spreken over begroting

Hoekstra: genoeg vertrouwen om verder te spreken over begroting

DEN HAAG (ANP) - Wopke Hoekstra denkt niet dat de gesprekken in het kabinet en met de coalitie over de koopkracht bemoeilijkt worden door zijn uitlatingen in de media en het Kamerdebat van dinsdag. De vicepremier en CDA-leider heeft in een interview met AD gezegd dat hij vindt dat het stikstofbeleid soepeler moet, en hield dat tijdens het debat vol.

"Ik vond dat het een goed inhoudelijk debat was. Ik heb aangegeven dat ik vanzelfsprekend ook het ongemak begrijp en het tegelijkertijd belangrijk vond om als CDA-partijleider een signaal af te geven", zegt Hoekstra. Hij zei dat de gesprekken over de begroting van volgend jaar en de zoektocht om nog dit jaar koopkracht te repareren onverminderd kunnen doorgaan. "Ik ben ervan overtuigd dat we dat wel kunnen. Dat vertrouwen heb ik wel in ieder geval."

Hoekstra zei in het AD-interview ook dat hij vindt dat er 10 miljard euro extra vrijgemaakt moet worden voor koopkrachtherstel. In hoeverre hij daarin zijn zin zal krijgen, wilde hij voorafgaand aan een vergadering over de begroting niet toelichten. "Dat vind ik echt iets om in het kabinet te bespreken."

Meer uit Politiek

Kamer zaterdag bijeen om te besluiten over hertelling stemmen

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer komt zaterdag onverwacht bijeen om te besluiten over een mogelijke hertelling van de stemmen die zijn uitgebracht tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Er staat een korte vergadering geagendeerd om te stemmen over een hertelling.

3 uur geleden
Kabinet steunt volgende stap EU-lidmaatschap Oekraïne en Moldavië

DEN HAAG (ANP) - Nederland steunt onderhandelingen met Oekraïne en Moldavië over lidmaatschap van de Europese Unie, schrijft demissionair minister Hanke Bruins Slot (Buitenlandse Zaken) in een brief aan de Tweede Kamer. De Europese Commissie wil de onderhandelingen daartoe openen met beide landen. Met Bosnië kan later ook gepraat worden, maar dat land moet daar eerst nog stappen voor zetten.

6 uur geleden
Ruim 3600 stemmen voor zwemmer Maarten van der Weijden

DEN HAAG (ANP) - Zwemmer Maarten van der Weijden heeft vorige week 3656 stemmen gekregen bij de Tweede Kamerverkiezingen. De olympisch kampioen was lijstduwer van de VVD, hij stond op een onverkiesbare 80e plek op de kandidatenlijst. Slechts dertien partijgenoten kregen meer stemmen, dus een deel van de komende Kamerfractie heeft minder steun dan Van der Weijden.

9 uur geleden
Noord- en Zuid-Holland zijn oververtegenwoordigd in nieuwe Kamer

DEN HAAG (ANP) - Bijna de helft van de nieuwe Tweede Kamer woont in Zuid-Holland en Noord-Holland. De beide provincies zijn oververtegenwoordigd, want ongeveer 38 procent van de Nederlandse bevolking woont er.

10 uur geleden
Plasterk praat volgende week met aantal fractievoorzitters verder

DEN HAAG (ANP) - Ronald Plasterk praat volgende week met een aantal fractievoorzitters verder over mogelijke vervolgstappen in de formatie, vertelde hij in een gesprek met journalisten. De verkenner heeft vrijdagmiddag aan de Tweede Kamer laten weten dat hij niet zoals eerder voorgenomen op dinsdag 5 december verslag uit kan brengen.

10 uur geleden
Toespraak Rutte: hardere inspanning nodig om klimaatdoel te halen

DUBAI (ANP) - Om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad moet de wereld zich harder inspannen, zegt demissionair premier Mark Rutte vrijdag tijdens zijn toespraak op de klimaattop in Dubai. Hij vindt het tijd worden dat wereldleiders actie ondernemen om hun beloftes te halen.

11 uur geleden
Referendum GL-PvdA over gezamenlijke lijst voor verkiezingen EP

DEN HAAG (ANP) - De partijbesturen van GroenLinks en PvdA stellen de leden van beide partijen voor om met een gezamenlijke lijst en verkiezingsprogramma aan de verkiezingen voor het Europees Parlement mee te doen. De leden kunnen komende week in een referendum laten weten wat zij hiervan vinden. De Europese verkiezingen zijn in juni volgend jaar.

11 uur geleden