Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoekstra: ambassadepersoneel Kiev kan desgewenst naar Nederland

Hoekstra: ambassadepersoneel Kiev kan desgewenst naar Nederland

BRUSSEL (ANP) - Personeel van de Nederlandse ambassade in Oekraïne dat naar Nederland terug wil, krijgt die kans. Maar Nederland ziet nog altijd geen reden om medewerkers terug te halen, zegt minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken).

De keuze voor evacuatie "is een enorm dilemma", zegt Hoekstra. Te vroeg terughalen zou olie op het vuur kunnen gooien van het al zo verhitte conflict. Maar te laat is ook een schrikbeeld, de chaotische evacuatie uit de Afghaanse hoofdstad Kabul indachtig.

Net als Frankrijk en Duitsland vindt Nederland Oekraïne nog niet te onveilig voor personeel. Maar "we hebben wel aangegeven dat zou het zo zijn dat medewerkers of zelf of hun familie terug willen naar Nederland, dat daar uiteraard de mogelijkheid voor bestaat", zei Hoekstra na overleg met zijn EU-collega's.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

JoMePi 3 maanden geleden
Dat gaat straks net zo als in Kabul

Meer uit Politiek

Minister Helder: geen pgb meer voor kleine woonzorggroepen

DEN HAAG (ANP) - Minister Conny Helder (Medische Zorg) wil dat kleinschalige wooninitiatieven voor zorg straks niet meer structureel worden bekostigd via persoonsgebonden budgetten (pgb's) van meerdere cliënten. Het gaat Helder vooral om woonvormen waarin zorgaanbieders een grote rol hebben. Volgens Helder "past dit niet bij de kerngedachte van het pgb" om cliënten juist op individueel niveau zorg op maat in te laten kopen, zo schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

17 uur geleden
Kabinet stuurt 47 miljoen euro naar VN voor acute voedselhulp

BRUSSEL (ANP) - Minister Liesje Schreinemacher (Ontwikkelingssamenwerking) maakt 47 miljoen euro extra vrij voor acute voedselhulp. Dat geld gaat via de Verenigde Naties naar onder meer het Wereldvoedselprogramma, maakte ze na afloop van een vergadering met haar Europese collega's in Brussel bekend. De 27 EU-ministers overlegden er onder andere over de hoge voedselprijzen en dreigende voedselschaarste door de Russische invasie in Oekraïne.

21 uur geleden
Ruim honderd handtekeningen tegen fusie GroenLinks en PvdA

DEN HAAG (ANP) - Ruim honderd leden en sympathisanten van GroenLinks spreken zich in een petitie uit tegen een fusie van de partij met de PvdA in de Eerste Kamer. "Groenlinkse politiek is te waardevol en te belangrijk, en verdient zelfstandige vertegenwoordiging in het Nederlandse parlement", staat er in de petitiebeschrijving.

1 dag geleden
Minister BZK:actief informatie delen scheelt vragen achteraf

DEN HAAG (ANP) - Als de overheid vooraf meer documenten actief openbaar maakt, hoeft er "aan de achterkant" bij vragen minder te worden opgezocht. Nu de Wet open overheid (Woo) op 1 mei van kracht is geworden, zullen geleidelijk aan steeds meer documenten actief openbaar worden gemaakt, stelt minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken.

1 dag geleden
Staatssecretarissen: informatiehuishouding kan verbeterd worden

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering) denkt dat zaken zoals de archivering van de sms'jes van premier Mark Rutte beter geregeld kunnen worden. "We weten natuurlijk dat er nog veel te doen is om de informatiehuishouding van de overheid verder op orde te krijgen", aldus de bewindsvrouw. Ook staatssecretaris Gunay Uslu, verantwoordelijk voor de archivering, zegt dat het beleid zo ingericht kan worden dat er "geen menselijke fouten worden gemaakt".

1 dag geleden
Sportminister Helder wil iedereen weer in beweging krijgen

DEN HAAG (ANP) - Minister Conny Helder (Sport) vindt het "heel zorgelijk" dat sinds corona minder mensen zijn gaan sporten. Ze heeft diverse acties lopen om mensen weer in beweging te krijgen. De bewindsvrouw komt binnenkort met plannen om sporten laagdrempeliger te maken voor mensen met weinig geld, maar vindt dat iedereen ook zijn eigen verantwoordelijkheid moet nemen.

1 dag geleden
Rutte overleeft motie van wantrouwen na sms-debat

DEN HAAG (ANP) - Ondanks een verhit debat in de Tweede Kamer heeft een motie van wantrouwen tegen premier Mark Rutte geen meerderheid gekregen. De motie was ingediend door PVV-leider Geert Wilders en de groep Van Haga.

1 dag geleden