Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hoekstra: allemaal echt behoefte aan een nieuw begin

Hoekstra: allemaal echt behoefte aan een nieuw begin

DEN HAAG (ANP) - Volgens Wopke Hoekstra (CDA) hebben de huidige coalitiepartijen "allemaal behoefte aan ook echt een nieuw begin". Dat zei de CDA-leider in reactie op het besluit van D66 om te willen praten over een doorstart van het huidige kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.

Een doorstart van het huidige kabinet zat er lang niet in omdat D66 dat niet wilde. Die partij gaf zondag haar verzet hiertegen op. VVD en CDA wilden graag verder met de ChristenUnie.

Maar D66-leider Sigrid Kaag maakte donderdag wel bekend dat een tweede kabinet van deze vier partijen meer moet doen aan de klimaatproblemen, meer moet investeren in onderwijs en meer moet kiezen voor de Europese Unie. "Onze wens is dat het komende kabinet progressiever, genereuzer, opener, menselijker zal zijn."

VVD-leider Mark Rutte zei pas na het gesprek met informateur Johan Remkes iets te willen zeggen over het besluit van D66. Om 12.30 uur zijn de leiders van VVD, CDA en D66 aan hun gesprek met Remkes begonnen. De ChristenUnie wilde ook nog niet reageren.

5 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

[email protected] 1 maand geleden
U roept allen dat het anders moet, dat is uw goed recht, maar hoe wilt u met zoveel kleine fracties tot iets nieuws komen. 2 mensen 2 meningen. Ik moet er niet aan denken dat we een kabinet gaan krijgen van minstens 10 fracties. Dan komt er van besturen helemaal niks, laat staan van problemen oplossen
Geel Hesje 1 maand geleden
Er zijn verkiezingen gekomen niet omdat het huidige kabinet de rit netjes zonder problemen heeft uitgezeten maar er zijn nieuwe verkiezingen gekomen omdat ze bewust en met voorbedachte rade vreselijk onmenselijke dingen hebben gedaan. Dan kan het niet bestaan dat dezelfde partijen gewoon weer een nieuw kabinet gaan vormen alsof er niks gebeurd is.
volijke 1 maand geleden
Helemaal mee eens, weg met Rutte,Hoekstra en de Jonge, die is iederéén toch hartstikke beu!! Die hebben alles aan elkaar gelogen, macht en tegenmacht, achterkamertjes politiek, die veranderen niet meer. Wordt tijd voor een frisse wind!
Jo met de banjo 1 maand geleden
Idd, weg met die oplichtersbende.
rdebuijzer 1 maand geleden
WEG met die ouwe meuk!!!! Zo snel mogelijke nieuwe verkiezingen en ik denk dat het hele stelletje weggestemd zal worden en verpletterend ook.

Meer uit Politiek

Kabinet komt met maatregelen tegen werkdruk kinderopvang

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet neemt maatregelen om de werkdruk in de kinderopvang tegen te gaan. Demissionair staatssecretaris Dennis Wiersma (Sociale Zaken) schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat medewerkers in opleiding makkelijker ingezet kunnen worden en dat de inspectie coulanter omgaat met bepaalde regels.

2 uur geleden
Lobbyverbod voor oud-bewindslieden wordt strenger

DEN HAAG (ANP) - De integriteitsregels voor oud-bewindslieden worden aangescherpt. Zij moeten in de eerste twee jaar na hun vertrek uit het kabinet aan een onafhankelijke commissie advies gaan vragen of een nieuwe functie toelaatbaar is. Demissionair minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) wil strenger zijn omdat de integriteit van voormalige kabinetsleden "boven iedere twijfel verheven" moet zijn. Hier is de laatste tijd "veel te veel discussie" over geweest, zei ze.

3 uur geleden
Rutte: we volgen 100 procent het OMT-advies

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet volgt met de nieuwe coronamaatregelen "100 procent" het jongste advies van het Outbreak Management Team (OMT). Dat zei demissionair premier Mark Rutte vrijdag op de coronapersconferentie.

3 dagen geleden
Rutte hoopt op normale kerst, maar 'absoluut geen garanties'

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte "hoopt op een normale kerst", maar kan daarover "absoluut geen garanties" geven. "Het kan langer duren" voordat de vrijdag aangekondigde aangescherpte maatregelen tegen het coronavirus kunnen worden ingetrokken. Vooralsnog geldt het pakket tot en met 18 december.

3 dagen geleden
Rutte: vanwege naleving maatregelen pas vanaf zondag van kracht

DEN HAAG (ANP) - Dat de aangescherpte coronamaatregelen pas op aanstaande zondag ingaan, heeft te maken met de tijd die nodig is voor de voorbereidingen. Volgens demissionair premier Mark Rutte komt het "de naleving ten goede" als sectoren zoals bijvoorbeeld de horeca tijd hebben om alles in te regelen, zoals het neerzetten van tafels op 1,5 meter afstand en het afzeggen van reserveringen.

3 dagen geleden
Rutte: coronaboodschap komt niet over, reken ik mezelf aan

DEN HAAG (ANP) - Demissionair premier Mark Rutte erkent dat de coronaboodschap van het kabinet, met name over het belang van testen en thuisblijven bij klachten, onvoldoende overkomt. "Dat reken ik mezelf aan", zegt hij. Hij vindt ook dat daarvoor excuses op hun plaats zijn.

3 dagen geleden
Kabinet wil 'avondlockdown', mondkapjes op scholen

DEN HAAG (ANP) - Veel zaken zullen de komende tijd hun deuren moeten sluiten vanaf 17.00 uur. Basis- en middelbare scholen blijven open, maar er wordt wel aan aanvullende maatregelen gedacht zoals het dragen van mondkapjes. Met die maatregelen hoopt het kabinet het aantal coronabesmettingen te verminderen, om de zorg uiteindelijk te ontlasten. Dat bevestigen bronnen na berichtgeving door de NOS.

3 dagen geleden