Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hockeyvrouwen winnen nu wel van Groot-Brittannië

Hockeyvrouwen winnen nu wel van Groot-Brittannië

AMSTELVEEN (ANP) - De Nederlandse hockeyvrouwen hebben in het Wagener Stadion gewonnen van Groot-Brittannië. Voor lege tribunes eindigde het duel in de Pro League in 3-0 voor Oranje. Enkele dagen eerder hadden de rivalen nog gelijkgespeeld.

Al in het eerste kwart kwam de formatie van bondscoach Alyson Annan op voorsprong, door een benutte strafbal van Caia van Maasakker. In het tweede deel werd de voorsprong groter doordat Frédérique Matla scoorde uit een strafcorner. Eva de Goede zorgde in het laatste kwart voor 3-0.

"Het was duidelijk beter dan het vorige duel", zei De Goede bij Ziggo Sport. "Het moet nog beter, maar ons doel was vandaag progressie te tonen. Dat hebben we zeker gedaan. Eigenlijk speelde iedereen beter, wat het team uiteraard ten goede kwam. Er zat deze keer veel meer energie in het spel."

Tevreden

Annan sloot zich daarbij aan. "Ik ben heel tevreden met de stap die we sinds dinsdag hebben gemaakt. We zijn er nog niet, maar we gaan vooruit. Er was vooral veel meer inzet. We moeten het doen als team en dat hebben we gedaan. Maar volgende week tegen België moet het nog beter."

Oranje speelde dinsdag ook al tegen Groot-Brittannië. Dat duel eindigde gelijk, 1-1. Nederland verdiende vervolgens een extra punt door de shoot-outs te winnen.

Nationale competities

Het waren de eerste wedstrijden in de Pro League voor Oranje sinds die tegen Argentinië in februari van dit jaar.

In verband met de coronamaatregelen liggen de nationale competities in het hockey momenteel stil. Oranje is in voorbereiding op de Olympische Spelen, die in de komende zomer in Tokio worden gehouden.

Meer uit Sport

Zverev bereikt laatste vier bij masterstoernooi Miami

MIAMI (ANP) - Tennisser Alexander Zverev heeft de halve finales van het masterstoernooi van Miami bereikt. De 26-jarige Duitser versloeg in de kwartfinale de Hongaar Fabian Marozsan in twee sets: 6-3 7-5.

1 uur geleden
Schaatsteam AH Zaanlander legt Conijn voor twee jaar vast

ZAANDAM (ANP) - Merel Conijn schaatst de komende twee seizoenen voor team AH Zaanlander. De ploeg van coach Jillert Anema meldt dat de 22-jarige Amsterdamse een contract tot en met de Olympische Spelen in Milaan van 2026 heeft getekend.

3 uur geleden
Kopecky ziet in Vos dé concurrente voor Ronde van Vlaanderen

OUDENAARDE (ANP/BELGA) - Marianne Vos heeft de afgelopen weken indruk gemaakt op Lotte Kopecky, de Belgische wereldkampioene die zondag als favoriet van start gaat in de Ronde van Vlaanderen. "Ze is terug op haar oude niveau", zei de kopvrouw van wielerploeg SD Worx-Protime tijdens een persbijeenkomst in het Centrum van de Ronde van Vlaanderen.

3 uur geleden
Militairen uit meerdere landen naar Parijs voor Olympische Spelen

WARSCHAU (ANP/AFP) - Verschillende landen gaan troepen sturen naar Frankrijk om te helpen met de beveiliging rond de Olympische Spelen in Parijs, zeiden bronnen van het Franse ministerie van Defensie tegen AFP. Polen heeft al gezegd troepen te sturen.

3 uur geleden
Van Aert geopereerd na val, deelname aan Giro d'Italia onzeker

DEN BOSCH (ANP) - Wielrenner Wout van Aert is donderdag succesvol geopereerd na zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen van een dag eerder. Daarbij liep de Belg van Visma - Lease a Bike een gebroken borstbeen, sleutelbeen en meerdere gebroken ribben op, zo hebben onderzoeken uitgewezen. Volgens de Nederlandse ploeg is het nog onzeker of Van Aert vanaf 4 mei kan meedoen aan de Giro d'Italia.

4 uur geleden
F1-team Williams denkt in Japan weer met twee auto's te racen

LONDEN (ANP/RTR) - Het Formule 1-team van Williams verwacht volgend weekend weer gewoon twee auto's beschikbaar te hebben voor de Grote Prijs van Japan. Afgelopen weekend moest de Amerikaan Logan Sargeant de race in Australië nog uitzitten omdat de renstal geen reservechassis had voor de gecrashte auto van ploeggenoot Alexander Albon. Het kapotte onderdeel moet komende week klaar zijn, verwacht Williams.

4 uur geleden
Alaphilippe en Asgreen kopmannen Quick-Step in Ronde van Vlaanderen

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - Julian Alaphilippe en Kasper Asgreen zijn zondag de kopmannen van Soudal Quick-Step in de Ronde van Vlaanderen. De Deen Asgreen won de Belgische wielerklassieker drie jaar geleden.

6 uur geleden