Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hockeysters winnen ook overtuigend van Zuid-Afrika

Hockeysters winnen ook overtuigend van Zuid-Afrika

TOKIO (ANP) - De hockeysters hebben op de Olympische Spelen in Tokio ook hun derde groepswedstrijd gewonnen. De ploeg van bondscoach Alyson Annan versloeg Zuid-Afrika met 5-0 en gaat daarmee aan de leiding in groep A. De hockeysters zijn al zeker van een plaats in de kwartfinales.

Oranje kwam in het eerste kwart niet tot scoren. Caia van Maasakker kreeg drie keer de kans uit een strafcorner, maar kon de score niet openen. Frédérique Matla tekende daarna wel voor de eerste twee treffers. De eerste maakte ze aan het begin van het tweede kwart op aangeven van Lidewij Welten. In het derde kwart maakte Matla haar tweede treffer uit een strafcorner.

Nog in hetzelfde kwart zorgde Marloes Keetels uit een strafcornervariant met een intikker voor de 3-0. Felice Albers verlengde in het laatste kwart een voorzet van Maria Verschoor tot in het doel en Verschoor tipte zelf een voorzet van Matla binnen voor de 5-0.

Meer scoren

"We doen wat we moeten doen", zei Annan. "We spelen goed en worden sterker. Soms maken we te veel fouten, maar het gaat verder best goed. We moeten wel meer scoren uit de strafcorners. Daar ligt nog wat werk."

Verschoor vond dat Oranje goed had gespeeld. "We wilden efficiënter zijn en met deze 5-0 tegen Zuid-Afrika is dat goed gegaan. We groeien in het toernooi. In de eerste wedstrijd waren we een beetje zenuwachtig. We willen elke wedstrijd beter worden en richten ons op ons eigen spel. Ik denk dat we nog beter kunnen, maar ben tevreden met hoe we vandaag hebben gespeeld." Verschoor was blij met haar treffer. "Het was geen mooie goal, maar het is altijd goed om te scoren. Ik stond op het juiste moment op de juiste plaats."

De hockeysters hadden eerder gewonnen van India (5-1) en Ierland (4-0).

Meer uit Sport

Mountainbikester Pieterse stelt eindzege wereldbeker veilig

SNOWSHOE (ANP) - De Nederlandse mountainbikester Puck Pieterse heeft in het Amerikaanse Snowshoe de winst van de wereldbeker veiliggesteld. De 21-jarige Amersfoortse werd zesde en dat was genoeg voor de eindzege.

3 uur geleden
Nederlandse turnsters vierde na eerste kwalificatiedag bij WK

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen na drie van de in totaal tien zogenoemde subdivisies voorlopig vierde in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen op de eerste kwalificatiedag tot 161,197 punten. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen. Maandag volgen er in Antwerpen nog zeven subdivisies.

4 uur geleden
Turnster Biles bij internationale comeback meteen weer sterk

ANTWERPEN (ANP) - Turnster Simone Biles heeft de Verenigde Staten bij de WK naar een voorlopige eerste plek in het landenklassement geleid. De 26-jarige Biles, die in Antwerpen haar internationale rentree maakte, is na twee van de in totaal tien subdivisies tevens de beste meerkampster (58,865).

5 uur geleden
Turnsters voorlopig tweede achter Italië en moeten nu afwachten

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen voorlopig tweede in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen in de eerste van in totaal tien zogenoemde subdivisies tot 161,197 punten. Daarmee moesten ze Italië (162,230) voor zich dulden. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen.

7 uur geleden
Shorttrackers zonder Knegt naar wereldbeker in Montreal

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse shorttrackers reizen zonder routinier Sjinkie Knegt naar de eerste wereldbekerwedstrijd die van 20 tot en met 22 oktober wordt verreden in het Canadese Montreal. De 34-jarige Fries is niet geselecteerd door de selectiecommissie van schaatsbond KNSB. Bij de shorttracksters hebben de 16-jarige Angel Daleman en de 19-jarige Diede van Oorschot een plek in het team gekregen.

7 uur geleden
Wielrenster Wiebes eerste Europees kampioene gravel

OUD-HEVERLEE (ANP) - Lorena Wiebes is Europees kampioene gravelrijden. De Nederlandse wielrenster kwam als tweede over de finish in het Belgische Oud-Heverlee, maar omdat de winnares Tiffany Cromwell Australische is, krijgt zij geen prijs. Wiebes is de eerste Europees kampioene ooit.

8 uur geleden
Turner Schmidt kan geluk niet op na behalen olympisch ticket

ANTWERPEN (ANP) - Turner Casimir Schmidt (27) is dolblij dat de Nederlandse ploeg erin geslaagd is om een olympisch teamticket af te dwingen. Schmidt, die twee keer de Spelen miste, hoopt dat hij er in Parijs ook daadwerkelijk bij kan zijn.

9 uur geleden