Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hockeysters naar laatste vier na simpele zege op Nieuw-Zeeland

Hockeysters naar laatste vier na simpele zege op Nieuw-Zeeland

TOKIO (ANP) - De Nederlandse hockeysters hebben zich op de Olympische Spelen op overtuigende wijze geplaatst voor de halve finales. Nieuw-Zeeland werd met 3-0 verslagen door de ploeg van bondscoach Alyson Annan.

Lidewij Welten bezorgde Oranje een voorsprong door in de zevende minuut binnen te tikken na goed voorbereidend werk van Laurien Leurink. Halverwege het tweede kwart maakte Frédérique Matla er uit een strafbal 2-0 van. Voor Matla was het al haar achtste doelpunt van het toernooi. Lauren Stam bepaalde al in de 37e minuut de eindstand van het eenzijdige duel.

In het laatste kwart probeerde Oranje de score nog verder op te voeren, maar daar ontbrak de echte drang. Matla kreeg nog een uitgelezen kans op haar negende goal van de Spelen, maar ze raakte een backhand totaal verkeerd.

Amper kansen

Nieuw-Zeeland kreeg amper kansen, maar mocht wel vier keer aanleggen via een strafcorner. Keepster Josine Koning, dit toernooi pas twee keer gepasseerd, redde een aantal keer knap.

Oranje, de nummer 1 van de wereldranglijst (Nieuw-Zeeland staat zesde), is dit toernooi nog ongeslagen. Alle vijf de poulewedstrijden werden gewonnen en in de groepsfase werd er liefst achttien keer gescoord.

Groot-Brittannië

In de halve finales nemen de hockeysters het woensdag op tegen Groot-Brittannië, dat Spanje versloeg na shoot-outs. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2. De Britse ploeg hield Oranje in 2016 in Rio de Janeiro van de olympische titel af.

Zondag werden de hockeymannen wel in de kwartfinales uitgeschakeld; Australië bleek na shoot-outs te sterk.

Meer uit Sport

Handboogschutter Wijler na kwalificatie in olympische middenmoot

PARIJS (ANP) - Handboogschutter Steve Wijler heeft zich op de Olympische Spelen van Parijs als 23e geplaatst voor de individuele wedstrijd van volgende week. De 27-jarige Limburger kwam tot een score van 668 punten, waarmee hij samen met de 649 van landgenote Gaby Schloesser uitkwam op 1317 voor de gemengde landenwedstrijd. Dat waren er precies evenveel als Taiwan, waardoor een shoot-off nodig is om te bepalen welk duo in een tussenronde moet uitkomen en welke als nummer 16 in de achtste finales mag beginnen.

8 minuten geleden
Handbalsters willen na zege nu Abbingh met vlag zien zwaaien

PARIJS (ANP) - De handbalsters zijn vrijdag aanwezig bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen. Ze willen er absoluut bij zijn als aanvoerster Lois Abbingh met de Nederlandse vlag zwaait. "Het is een belangrijk moment voor haar en voor de rest van het team. Iedere speelster mag erbij zijn. Ik denk dat ik zelf ook ga", zei bondscoach Per Johansson na de zege op Angola (34-31).

15 minuten geleden
CAS wijst beroep Rusland over medaille kunstrijdster Valieva af

PARIJS (ANP/RTR) - Sporttribunaal CAS heeft het Russische beroep verworpen tegen de beslissing om het land de gouden teammedaille op de Olympische Spelen van Beijing in 2022 af te pakken.

28 minuten geleden
Handbalster Polman: bijzonder dat ik na al die shit in Parijs sta

PARIJS (ANP) - Estavana Polman kreeg de complimenten van bondscoach Per Johansson na de toch wat moeizame zege van de Nederlandse handbalsters op Angola (34-31) bij de Olympische Spelen in Parijs. Ze was in de Arena Paris Sud een van de uitblinkers met acht doelpunten. "Dat is fijn. Ik speelde ook een lekkere wedstrijd", zei de 31-jarige opbouwspeelster. "Die doelpunten waren nodig, maar het is niet belangrijk dat ik ze maak. Belangrijker is de zege. Maar ze er makkelijk ingooien, geeft wel een lekker gevoel."

2 uur geleden
Haase als reserve toegelaten tot enkelspeltoernooi Spelen

PARIJS (ANP) - Tennisser Robin Haase mag als reserve meedoen aan het enkelspeltoernooi van de Olympische Spelen in Parijs. De 37-jarige Haase is momenteel de nummer 1196 van de wereld in het enkelspel.

3 uur geleden
Boogschutsters ten onder aan spanning bij 'heksenketel' op Spelen

PARIJS (ANP) - Zenuwen zaten de Nederlandse handboogschutsters dwars in hun kwalificatie voor de olympische knock-outfase in Parijs. Quinty Roeffen (18) en Laura van der Winkel (22) kwamen bij hun debuut op de Spelen niet verder dan de 55e en 59e plaats van de 64, maar ook nummer 35 Gaby Schloesser gaf aan veel last te hebben gehad van de spanning. Het resultaat was de laatste plek in de kwalificatie voor de teamwedstrijd.

4 uur geleden
Griekspoor opent tegen Norrie, daarna wacht mogelijk Alcaraz

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor staat in de eerste ronde van het olympische tennistoernooi tegenover Cameron Norrie. Als de beste Nederlander van dit moment van de Brit wint, treft hij in de tweede ronde Wimbledonwinnaar Carlos Alcaraz uit Spanje of Hady Habib uit Libanon. Dat is door loting bepaald.

4 uur geleden