Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hockeysters na vijfde zege als groepswinnaar naar kwartfinales

Hockeysters na vijfde zege als groepswinnaar naar kwartfinales

TOKIO (ANP) - De Nederlandse hockeyvrouwen hebben bij de Olympische Spelen in Tokio ook de vijfde en laatste groepswedstrijd gewonnen. Het team van bondscoach Alyson Annan was met 3-1 te sterk voor Duitsland, dat de eerste vier duels eveneens had gewonnen.

Frédérique Matla opende in de 8e minuut de score uit een strafcorner. Niet veel later verdubbelde Lidewij Welten de voorsprong. Sonja Zimmermann deed in de 23e minuut, uit een strafcorner, wat terug voor Duitsland. Nederland gaf de voorsprong niet meer weg. Matla stelde de zege, na een goede pass van Welten, kort voor tijd met de 3-1 helemaal veilig.

Oranje ontloopt dankzij de overwinning Argentinië in de kwartfinales en speelt maandag tegen Nieuw-Zeeland. Nederland en Duitsland komen elkaar, als ze allebei hun kwartfinale winnen, in de halve finales weer tegen.

Nederland won eerder van India (5-1), Ierland (4-0), Zuid-Afrika (5-0) en Groot-Brittannië (1-0). Vijf jaar geleden ging de olympische titel aan Annan en haar team voorbij. Groot-Brittannië was destijds in Rio de Janeiro na shoot-outs te sterk.

Meer uit Sport

Alcaraz en Zverev mikken op eerste Roland Garros-titel

PARIJS (ANP) - Tennissers Carlos Alcaraz en Alexander Zverev azen op hun eerste titel op Roland Garros. De nummers 3 en 4 van de wereld staan om 14.30 uur tegenover elkaar op het Court Philippe-Chatrier. Beiden staan voor het eerst in de finale in Parijs.

4 uur geleden
Visser mist EK-medaille in hordefinale met 'bizarre' tijden

ROME (ANP) - Atlete Nadine Visser kwam in haar derde EK-finale op de 100 meter horden als vijfde over de finish en niet in de buurt van een medaille. Terwijl haar 12,72 in het Stadio Olimpico van Rome haar beste tijd van dit jaar was. "Die tijden van de nummers 1, 2 en 3 zijn gewoon bizar. Dit had een olympische finale kunnen zijn", zei de 29-jarige Noord-Hollandse na haar race. "Er is een flinke stap vooruit gezet in het Europese hordelopen."

7 uur geleden
Van Klinken: zilver met kogel én discus na 46 jaar is onwerkelijk

ROME (ANP) - Jorinde van Klinken glunderde van geluk en trots na het behalen van de zilveren medaille bij het discuswerpen op de EK atletiek in Rome. Op vrijdag had ze ook al zilver veroverd bij het kogelstoten. Ze is de eerste atlete na de voormalige Oost-Duitse Margitta Dröse in 1978 die op een EK atletiek medailles heeft gewonnen met de kogel én de discus.

8 uur geleden
Sprinter Jacobs prolongeert voor eigen publiek titel op 100 meter

ROME (ANP) - Sprinter Marcell Jacobs heeft op de EK atletiek in Rome zijn titel geprolongeerd op de 100 meter. De Italiaan kwam voor eigen publiek tot een tijd van 10,02, zijn beste tijd van het seizoen.

8 uur geleden
Verstappen ziet Russell pole pakken in Canada ondanks zelfde tijd

MONTREAL (ANP) - Max Verstappen gaat tijdens de Grote Prijs van Canada vanaf P2 van start. Verstappen klokte dezelfde tijd als George Russell van Mercedes, die zijn tijd echter eerder noteerde en dus vanaf pole mag starten.

9 uur geleden
Zeldzame EK-dubbel Van Klinken: zilver op kogel én discus

ROME (ANP) - Jorinde van Klinken is erin geslaagd op de EK atletiek in Rome een tweede medaille te veroveren. De 24-jarige atlete won zilver bij het discuswerpen. Op vrijdag behaalde ze ook zilver bij het kogelstoten.

9 uur geleden
Ook geen medaille voor Visser in derde EK-finale 100 meter horden

ROME (ANP) - Nadine Visser heeft op de EK atletiek in Rome geen medaille kunnen bemachtigen op de 100 meter horden. De 29-jarige atlete liep in de finale in het Stadio Olimpico naar de vijfde plaats in een tijd van 12,72.

10 uur geleden