Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hockeyster Van den Assem paar maanden na afscheid terug in Oranje

Hockeyster Van den Assem paar maanden na afscheid terug in Oranje

AMSTERDAM (ANP) - Hockeyster Ireen van den Assem keert terug bij Oranje. De 79-voudig international (dertien doelpunten) miste vorig jaar vanwege een spierblessure de Olympische Spelen en besloot in oktober haar interlandcarrière te beëindigen. Op uitnodiging van interim-bondscoach Jamilon Mülders sluit Van den Assem nu toch weer aan bij de nationale ploeg.

De 32-jarige verdedigster verruilde Den Bosch afgelopen zomer voor Tilburg, dat uitkomt in de promotieklasse, het niveau onder de hoofdklasse. Van den Assem haakt nu weer aan bij de trainingsgroep van Oranje. Ze heeft met Mülders afgesproken haar trainingsintensiteit geleidelijk op te bouwen. Ze slaat de komende twee wedstrijden in de World League tegen de Verenigde Staten (2 en 3 april) in ieder geval over.

De verdedigster werd met Oranje twee keer Europees kampioen en in 2018 ook wereldkampioen. Van den Assem maakte deel uit van de ploeg die de afgelopen twee edities van de Pro League won. Mülders, de tijdelijke opvolger van de vertrokken succescoach Alyson Annan, bereidt Oranje voor op het WK van komende zomer.

Meer uit Sport

Honkballers verliezen van Spanje en missen EK-finale

BRNO (ANP) - De Nederlandse honkballers zijn er niet in geslaagd de finale van het EK te bereiken. De ploeg van bondscoach Evert-Jan 't Hoen verspeelde in de halve eindstrijd tegen Spanje een voorsprong van 6-1 en verloor met 6-7.

7 uur geleden
Boksers Fury en Oesik gaan strijden om alle zwaargewichttitels

RIYAD (ANP) - Bokser Tyson Fury neemt het in Saudi-Arabië op een nader te bepalen datum op tegen de Oekraïner Oleksandr Oesik. De winnaar zal alle gordels in de zwaargewichtklassen in handen krijgen.

10 uur geleden
Judoka Korrel verdedigt zijn Europese titel in Montpellier

PAPENDAL (ANP) - Judoka Michael Korrel gaat zijn titel verdedigen in de klasse tot 100 kilogram op de EK in Montpellier. Hij is opgenomen in een selectie van zeven mannen en negen vrouwen voor de Europese titelstrijd, die van 3 tot en met 5 november in de Franse stad wordt gehouden.

12 uur geleden
Broch toch bij voorlopige handbalselectie voor WK

ARNHEM (ANP) - Handbalster Yvette Broch is opgenomen in de voorlopige WK-selectie voor het Nederlandse team. Daarmee lijkt een rentree tot de mogelijkheden te behoren. De 32-jarige Broch liet eerder weten nu niet beschikbaar te zijn voor Nederland.

13 uur geleden
Wereldkampioene Ferrand-Prévot past voor EK gravelfietsen

OUD-HEVERLEE (ANP) - Regerend wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot heeft zich afgemeld voor de EK gravelfietsen in het Belgische Oud-Heverlee. De 31-jarige Française heeft een coronabesmetting opgelopen.

14 uur geleden
Russische sporters mogen deelnemen aan Paralympische Spelen

PARIJS (ANP) - Russische sporters mogen volgend jaar deelnemen aan de Paralympische Spelen in Parijs. Het Internationaal Paralympisch Comité heeft gestemd tegen een volledig verbod op paralympische sporters uit het land.

16 uur geleden
Tsitsipas direct onderuit op tennistoernooi van Peking

PEKING (ANP) - Stefanos Tsitsipas is in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Peking uitgeschakeld. De Griekse tennisser ging in twee sets onderuit tegen de Chileen Nicolas Jarry: 6-4 6-4.

17 uur geleden