Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hockeyers Van Puffelen en De Voogd niet meer in olympische groep

Hockeyers Van Puffelen en De Voogd niet meer in olympische groep

UTRECHT (ANP) - De hockeyers Diede van Puffelen (Rotterdam) en Bob de Voogd (Braxgata) maken niet langer deel uit van de olympische trainingsgroep voor de Olympische Spelen van Tokio. Bondscoach Max Caldas heeft de spelers te kennen gegeven dat ze niet in aanmerking komen voor het topevenement van komende zomer.

"We hebben met de spelersgroep afgesproken om waar mogelijk snel helderheid te geven als het gaat om de selectie", zegt Caldas. "De concurrentie in onze groep is groot en iedereen werkt hard voor een plaats in de olympische groep. Wanneer het voor ons als staf duidelijk is dat iemand Tokio om wat voor reden dan ook niet gaat halen, dan laten we dat de desbetreffende speler weten."

Caldas kan voorlopig niet beschikken over Floris Wortelboer. Bij de speler van Bloemendaal is afgelopen zaterdag in het duel met India een schouder uit de kom geschoten. De blessure wordt door een specialist nader onderzocht. Caldas heeft Teun Beins (Oranje-Rood) gevraagd voorlopig mee te te trainen tijdens de voorbereidingen op de naderende wedstrijden tegen Spanje. Beins is echter niet opgenomen in de wedstrijdselectie van beide duels in de Pro League, die worden gespeeld in Valencia.

Meer uit Sport

Schouten zwemt naar goud op 200 meter school bij EK kortebaan

OTOPENI (ANP) - Zwemster Tes Schouten heeft op de Europese kampioenschappen kortebaan in Roemeniƫ met groot vertoon van macht het goud veroverd op de 200 meter schoolslag. Ze won de finale in een Nederlands record van 2.16,09.

59 minuten geleden
Hamilton spreekt schande van aantijgingen 'integere' Susie Wolff

BAKOE (ANP/RTR) - Lewis Hamilton heeft schande gesproken van de behandeling van Susie Wolff, de directeur van de F1 Academy, door de internationale autosportfederatie FIA.

1 uur geleden
Mercedes-baas Wolff wil 'volledige openheid' FIA over klachten

BRACKLEY (ANP) - Teambaas Toto Wolff van Formule 1-team Mercedes wil dat de internationale autosportfederatie FIA volledige openheid van zaken geeft over de klachten tegen hem en zijn vrouw Susie. Hij sluit een gang naar de rechter niet uit als de antwoorden van de FIA hem niet bevallen, laat hij weten in een verklaring op X. "We verwachten volledige transparantie over wat er is gebeurd en waarom, en houden uitdrukkelijk alle juridische mogelijkheden open", aldus Wolff.

1 uur geleden
Russische sporters onder neutrale vlag naar Spelen in Parijs

LAUSANNE (ANP) - Russische en Belarussische sporters mogen onder neutrale vlag meedoen aan de Olympische Spelen in Parijs. Dat heeft het IOC vrijdag bekendgemaakt. Het gaat om de individuele sporten. De landenteams zijn uitgesloten.

3 uur geleden
Knegt als vervanger naar wereldbeker shorttrack in Seoul

SEOUL (ANP) - Sjinkie Knegt mag toch meedoen aan de wereldbeker shorttrack half december in Seoul. Hij is als vervanger aangewezen voor Melle van 't Wout, die een blessure aan zijn knie heeft opgelopen.

4 uur geleden
Susie Wolff online beschimpt na mogelijk onderzoek

LONDEN (ANP) - Susie Wolff, de vrouw van Mercedes-teambaas Toto Wolff, zegt online beschimpt te zijn na de aanklacht tegen haar om mogelijke belangenverstrengeling.

5 uur geleden
Italiaanse skiester Goggia de beste op super-G in Sankt Moritz

SANKT MORITZ (ANP) - De Italiaanse skiester Sofia Goggia heeft in het Zwitserse Sankt Moritz de eerste wereldbekerwedstrijd van de super-G van het seizoen gewonnen. Voor de 31-jarige Goggia was het de eerste zege in twee jaar in de discipline en de zesde in totaal. Ze heeft nu 23 wereldbekerzeges op haar palmares staan.

5 uur geleden