Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hockeyers met heel veel moeite wel langs Zuid-Afrika

Hockeyers met heel veel moeite wel langs Zuid-Afrika

TOKIO (ANP) - De Nederlandse hockeyers hebben met heel veel moeite hun eerste zege geboekt op de Olympische Spelen van Tokio. Tegen het veel lager ingeschatte Zuid-Afrika won de formatie van bondscoach Max Caldas met 5-3. In het openingsduel had Oranje verloren van België.

Sensationeel was de openingsfase, waarin de vooraf kansloos geachte Afrikanen een voorsprong van 0-3 namen. Pas in het laatste kwart kwam Nederland voor het eerst op voorsprong, dankzij een benutte strafbal van Mink van der Weerden. Eerder had Jeroen Hertzberger vanaf 'de stip' gemist. Door Mirco Pruyser werd het nog 5-3.

Mustaphaa Cassiem, Andud Cassiem en Tevin Kok zorgden voor de voorsprong van Zuid-Afrika, niet in het minst door soms zwak verdedigen van Nederland. Nog voor rust echter kwam Oranje dichterbij. Eerst scoorde Pruyser met een fraaie backhand, vervolgens was Thijs van Dam succesvol na een scrimmage voor het Afrikaanse doel.

Frustratie

Daarna miste Hertzberger een grote kans op de gelijkmaker, door een strafbal nogal onbesuisd naast te slaan. Het was bijna typerend voor de frustratie en moedeloosheid die bij Oranje de overhand leek te krijgen. Niet veel later maakte echter Thierry Brinkman er alsnog 3-3 van. Door Van der Weerden en opnieuw Pruyser werd de zege zeker gesteld, al kreeg Zuid-Afrika tussen de bedrijven door zowaar ook nog de nodige mogelijkheden, onder meer bij een schot tegen de paal.

Oranje werd in 2000 voor de laatste keer olympisch kampioen. Wel werd Nederland onlangs in Amstelveen Europees kampioen.

Meer uit Sport

Honkballers verliezen van Spanje en missen EK-finale

BRNO (ANP) - De Nederlandse honkballers zijn er niet in geslaagd de finale van het EK te bereiken. De ploeg van bondscoach Evert-Jan 't Hoen verspeelde in de halve eindstrijd tegen Spanje een voorsprong van 6-1 en verloor met 6-7.

33 minuten geleden
Boksers Fury en Oesik gaan strijden om alle zwaargewichttitels

RIYAD (ANP) - Bokser Tyson Fury neemt het in Saudi-Arabië op een nader te bepalen datum op tegen de Oekraïner Oleksandr Oesik. De winnaar zal alle gordels in de zwaargewichtklassen in handen krijgen.

3 uur geleden
Judoka Korrel verdedigt zijn Europese titel in Montpellier

PAPENDAL (ANP) - Judoka Michael Korrel gaat zijn titel verdedigen in de klasse tot 100 kilogram op de EK in Montpellier. Hij is opgenomen in een selectie van zeven mannen en negen vrouwen voor de Europese titelstrijd, die van 3 tot en met 5 november in de Franse stad wordt gehouden.

5 uur geleden
Broch toch bij voorlopige handbalselectie voor WK

ARNHEM (ANP) - Handbalster Yvette Broch is opgenomen in de voorlopige WK-selectie voor het Nederlandse team. Daarmee lijkt een rentree tot de mogelijkheden te behoren. De 32-jarige Broch liet eerder weten nu niet beschikbaar te zijn voor Nederland.

6 uur geleden
Wereldkampioene Ferrand-Prévot past voor EK gravelfietsen

OUD-HEVERLEE (ANP) - Regerend wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot heeft zich afgemeld voor de EK gravelfietsen in het Belgische Oud-Heverlee. De 31-jarige Française heeft een coronabesmetting opgelopen.

8 uur geleden
Russische sporters mogen deelnemen aan Paralympische Spelen

PARIJS (ANP) - Russische sporters mogen volgend jaar deelnemen aan de Paralympische Spelen in Parijs. Het Internationaal Paralympisch Comité heeft gestemd tegen een volledig verbod op paralympische sporters uit het land.

9 uur geleden
Tsitsipas direct onderuit op tennistoernooi van Peking

PEKING (ANP) - Stefanos Tsitsipas is in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Peking uitgeschakeld. De Griekse tennisser ging in twee sets onderuit tegen de Chileen Nicolas Jarry: 6-4 6-4.

10 uur geleden