Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

H&M trekt advertentie met schoolgaande meisjes terug na kritiek

H&M trekt advertentie met schoolgaande meisjes terug na kritiek

LONDEN (ANP/RTR) - Kledingketen H&M heeft een advertentie met minderjarige meisjes teruggetrokken na kritiek. Mensen zagen een seksuele lading in de reclame en stoorden zich daaraan. Het Zweedse bedrijf laat via een woordvoerder weten de negatieve reacties te betreuren en te kijken hoe dit bij volgende campagnes kan worden voorkomen.

H&M kwam in Australië met een advertentie met daarop twee schoolgaande meisjes in een grijs jurkje, waarboven de slogan stond: "Laat die hoofden omdraaien met H&M's Back to School-lijn". Daar kwam kritiek op, waarna H&M stopte met de campagne.

Concurrent Zara koos er vorige maand ook al voor een reclamecampagne offline te halen na kritiek. Daarop stonden modellen afgebeeld met mannequins die in witte lakens waren gewikkeld. Op sociale media maakten mensen de vergelijking met dode slachtoffers van de oorlog tussen Israël en Hamas die op sommige afbeeldingen ook in witte lakens zijn gewikkeld.

Meer uit Financieel

Laatste bankschikking in derivatendrama Vestia

LONDEN (ANP) - De woningcorporaties die uit het vroegere Vestia zijn voortgekomen, hebben een schikking getroffen met de Britse bank Barclays. Deze schikking sluit een reeks schikkingen met banken af die zijn voortgekomen uit het derivatendebacle, dat de corporatie jaren terug miljarden euro's heeft gekost. Barclays betaalt 43,5 miljoen euro.

9 minuten geleden
Chinese overheid verlaagt minimale aanbetaling voor eerste huis

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China verlaagt de minimale aanbetaling voor de aankoop van een eerste huis. De Chinese overheid hoopt hiermee de vastgoedmarkt, die met een ongekende schuldencrisis kampt, enigszins vlot te trekken.

27 minuten geleden
Waterzuiveraar NX Filtration flink hoger op lager Damrak

AMSTERDAM (ANP) - NX Filtration behoorde vrijdag tot de grote winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers reageerden enthousiast op de aankondiging dat de waterzuiveraar uit Enschede een groot contract heeft getekend met de Mexicaanse watercentrale SAPAL. NX Filtration gaf geen financiële details over de opdracht, maar gaf wel aan dat het gaat om het grootste project van het bedrijf ooit. Het aandeel werd 9 procent hoger gezet.

38 minuten geleden
Omzet detailhandel hoger door stijgende prijzen en meer verkopen

DEN HAAG (ANP) - De omzet van de Nederlandse detailhandel is in de eerste drie maanden van dit jaar met bijna 4 procent toegenomen vergeleken met een jaar eerder. Winkeliers zagen het aantal verkochte producten gemiddeld met 3,1 procent stijgen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

1 uur geleden
AEX koerst af op lager begin na recente recordstanden

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt vrijdag lager te beginnen aan de laatste handelsdag van de week. Eerder deze week tikte de hoofdindex nog nieuwe recordstanden aan door de toenemende hoop op renteverlagingen door de centrale banken. Vooral op Wall Street nam die hoop toe door een meevallend Amerikaans inflatiecijfer. Verschillende bestuurders van de Federal Reserve hebben echter de hoop op een spoedige renteverlaging getemperd.

1 uur geleden
ABN AMRO verkoopt belang in Franse levensverzekeraar

AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO verkoopt haar belang in de levensverzekeraar Neuflize Vie, een Frans bedrijf dat voor 60 procent in handen is van de Nederlandse bank. ABN AMRO is exclusieve onderhandelingen gestart met BNP Paribas Cardif, de verzekeringsdochter van de Franse bankgroep BNP Paribas, heeft ABN AMRO vrijdag bekendgemaakt.

1 uur geleden
Vliegen wordt volgens ING-rapport voorlopig alleen maar duurder

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Vliegen wordt voorlopig alleen maar duurder, waarschuwt ING in een net verschenen rapport. Luchtvaartmaatschappijen kampen met een tekort aan vliegtuigen, arbeidskrachten en reserveonderdelen waardoor ze niet kunnen voldoen aan de groeiende vraag.

1 uur geleden