Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Histor-verf duurder door leveringsproblemen

Histor-verf duurder door leveringsproblemen

PITTSBURGH (ANP) - Het Amerikaanse verfconcern PPG Industries, in Nederland bekend van merken als Histor, Sigma en Rambo, maakt zijn verf duurder. De onderneming kampt met problemen met de bevoorrading en met prijsstijgingen van grondstoffen. Om de extra kosten te compenseren verhoogt het concern dit kwartaal zijn prijzen met 5 procent.

PPG trok vanwege de problemen zijn financiële prognoses voor dit jaar in. Volgens het concern heeft orkaan Ida, die eerder delen van de Verenigde Staten teisterde, de bevoorrading verder in de problemen gebracht. Daarnaast kampen ook klanten met verstoringen, die de vraag naar verf in de weg zitten. De problemen zullen er onder meer voor zorgen dat de winst lager zal uitvallen.

Het verkoopvolume in het derde kwartaal zal 275 miljoen dollar (232 miljoen euro) lager uitvallen dan waar eerder rekening mee werd gehouden, meldt PPG in een verklaring. Het concern dat gespecialiseerd is in verven en coatings, zei ook dat de inflatie de kosten voor grondstoffen 70 miljoen dollar hoger maakt zijn dan voorzien.

PPG verwacht dat de verkopen volgend jaar zullen aantrekken als de druk op de toeleveringsketen afneemt.

Meer uit Financieel

Gasprijs daalt door afnemende zorgen over Noorse aanvoer

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is maandag verder gedaald door de afnemende zorgen over de aanvoer van gas uit Noorwegen. Afgelopen weekeinde werden de Noorse gasleveringen aan Europa namelijk weer hervat, nadat leveringen vorige week tijdelijk werden stopgezet door een barst in een pijplijn.

18 minuten geleden
Ruim 25.000 handtekeningen voor petitie verplichte stagevergoeding

UTRECHT (ANP) - De jongerentak van vakbond CNV en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) overhandigen dinsdag een petitie met meer dan 25.000 handtekeningen voor een verplichte stagevergoeding aan de Tweede Kamer. Volgens de jongerenorganisaties is een ondergrens van 500 euro bij een fulltime stage passend. "Studenten moeten zich een slag in de rondte werken om de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom is een verplichte passende vergoeding op zijn plaats", stelt kandidaat-voorzitter Mylou Miché van het ISO.

1 uur geleden
Franse beurs zakt na vervroegde verkiezingen, AEX ook lager

AMSTERDAM (ANP) - De beurs in Parijs ging maandag bijna 2 procent omlaag onder aanvoering van de Franse banken. De koersdaling volgde op de aankondiging van de Franse president Emmanuel Macron om nieuwe parlementsverkiezingen in Frankrijk uit te schrijven. Macron schreef de verkiezingen uit doordat zijn partij een grote nederlaag heeft geleden bij de Europese verkiezingen. De radicaal-rechtse partij RN van Marine Le Pen kreeg twee keer zo veel stemmen als de partij van de president.

2 uur geleden
Standpunten Duitse AfD lijken niet uiterst rechts, meent Elon Musk

AUSTIN (ANP/DPA) - De politieke standpunten van de Duitse partij AfD klinken niet uiterst rechts, meent de Amerikaanse miljardair Elon Musk, tevens een van de grootste werkgevers in de Duitse deelstaat Brandenburg. Hij reageerde daarmee op de uitslag van de Europese verkiezingen in Duitsland, waar de AfD flink meer stemmen kreeg dan vier jaar geleden.

2 uur geleden
Euro en Franse beurs centraal aan begin belangrijke Fed-week

AMSTERDAM (ANP) - Op de Europese beurzen gaat de aandacht maandag vooral uit naar de koers van de euro en de opening van de Franse aandelenmarkt. De euro zakte tot het laagste niveau in een maand tijd en de beurs in Parijs lijkt lager te gaan openen, na de aankondiging van de Franse president Emmanuel Macron om nieuwe parlementsverkiezingen in Frankrijk uit te schrijven.

2 uur geleden
Euro zakt weg na uitschrijven vervroegde Franse verkiezingen

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De euro heeft aan waarde verloren sinds president Emmanuel Macron vervroegde verkiezingen in Frankrijk heeft uitgeschreven. De waarde van de Europese munt daalde naar het laagste niveau in bijna een maand tijd. De Europese verkiezingen hebben ervoor gezorgd dat regerende partijen stemmen hebben ingeleverd, naast Frankrijk ook in Duitsland. Daardoor voorzien analisten extra druk op de euro.

3 uur geleden
Productie Nederlandse industrie blijft dalen

DEN HAAG (ANP) - De productie van de Nederlandse industrie is in april met 3,5 procent gedaald in vergelijking met een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ook in de voorgaande negen maanden kromp de productie op jaarbasis door lagere orders en een zwakkere bedrijvigheid.

4 uur geleden