Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hippische bond KNHS: meest logische is jaar uitstel Spelen

Hippische bond KNHS: meest logische is jaar uitstel Spelen

ERMELO (ANP) - Volgens de hippische sportfederatie KNHS is een jaar uitstel van de Olympische Spelen van Tokio in verband met de uitbraak van het nieuwe coronavirus de meest logische beslissing. "Laat ik voorop stellen dat wij de lijn van NOC*NSF volgen en samen optrekken", zegt algemeen directeur Theo Fledderus. "Maar als ik reëel ben: we hebben geen idee wanneer we onze normale dingen weer kunnen gaan doen. Begin april gaat niet lukken, dat lijkt me wel zeker. Er zijn te veel onduidelijkheden."

"Wat we nu gezamenlijk doen, is het Internationaal Olympisch Comité vragen om een tijdspad", vervolg Fledderus, voormalig directeur van NOC*NSF. "Wanneer wordt wat besloten. We willen duidelijkheid. Hoe gaat het met de selectieprocedure? Maar los daarvan, hebben we geen idee of we in augustus al weer kunnen sporten. Aanvankelijk zou het IOC dacht ik medio mei een beslissing nemen." Inmiddels is bekend dat die beslissing eerder komt.

Een of twee maanden uitstel lijkt Fledderus vrijwel onmogelijk. "Dan staan er allerlei evenementen gepland die ook niet zo maar geschrapt kunnen worden. En hoe zit het met de beschikbaarheid van hotels? Wat vinden grote sponsoren in de Verenigde Staten ervan? Dat ook nog eens los van het feit dat er geen garantie is dat in september alles wereldwijd weer goed is. Ik verwacht dat de lijn van de UEFA bij het Europees kampioenschap voetbal wordt gevolgd en dat het uitstel voor een langere periode is, voor een jaar bijvoorbeeld. Misschien is dat ook wel het beste."

De KNHS, die tien ruiters (en paarden) in drie disciplines (springen, dressuur, eventing) afvaardigt naar Tokio, heeft minder problemen de selectieprocedure af te handelen. Fledderus: "We zijn geplaatst, maar moeten alleen nog de individuele ruiters selecteren. Om dat te doen, heb je natuurlijk wel wedstrijden nodig. Bovendien, als je niet de gelegenheid hebt je goed voor te bereiden, heeft het geen zin om te gaan. Iedereen wil pieken in Tokio, maar dan moet het wel mogelijk zijn in topvorm te komen. En daar ziet het vooralsnog niet naar uit."

Bovendien maakt het in dat opzicht nogal verschil uit welk deel van de wereld je komt. Fledderus: "In Azië lijkt weer veel mogelijk, maar hier staan we nog aan het begin van de crisis. Eerst dachten we nog: als we het een beetje rustig aan doen, komt het wel goed. Dat is voorbij en het ergste moet nog komen. De overheid is ons daar met steeds verder gaande maatregelen stapje voor stapje op aan het voorbereiden. En wat staat de mensen in bijvoorbeeld Zuid-Amerika nog te wachten? We weten het niet. Wat we weten, is dat het niet snel voorbij gaat."

Meer uit Sport

Motorcrosser Herlings ook beste in Dutch Masters Oldebroek

OLDEBROEK (ANP) - Motorcrosser Jeffrey Herlings is ook bij de Dutch Masters of Motorcross in Oldebroek onverslaanbaar gebleken. De 28-jarige Brabander won in de derde wedstrijd van het Dutch Masters- kampioenschap in Oldebroek opnieuw beide manches en schreef zo ook met overmacht het eindklassement op zijn naam.

5 uur geleden
Overtuigende start Alcaraz op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Carlos Alcaraz is overtuigend begonnen aan Roland Garros. De als eerste geplaatste Spanjaard stond in de openingsronde maar zeven games af tegen de Italiaanse qualifier Flavio Cobolli. Het werd 6-0 6-2 7-5. De eerste twee sets duurden gezamenlijk slechts 53 minuten, ruim 10 minuten korter dan de derde set.

6 uur geleden
Springruiter Houtzager wint Grand Prix in Wiesbaden

WIESBADEN (ANP) - Springruiter Marc Houtzager heeft de Grand Prix in het Duitse Wiesbaden op zijn naam geschreven. De 52-jarige Drent was in de barrage op Sterrehof's Dante de snelste van elf ruiters.

7 uur geleden
Van de Zandschulp op Roland Garros gehinderd door voetblessure

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp ondervindt al enkele weken hinder van een voetblessure. Dat bekende de beste tennisser van Nederland na zijn vroege uitschakeling op Roland Garros, waar hij in vier sets zijn meerdere moest erkennen in de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante.

7 uur geleden
Van de Zandschulp verliest in Parijs van Argentijnse qualifier

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp is op Roland Garros niet verder dan de eerste ronde gekomen. De nummer 25 van de plaatsingslijst liet zich in Parijs met 6-2 4-6 6-3 6-4 verrassen door de Argentijnse qualifier Thiago Agustín Tirante, die zijn debuut maakte op een grandslamtoernooi.

9 uur geleden
Eerste landstitel hockeyers Pinoké na ruime zege bij Bloemendaal

BLOEMENDAAL (ANP) - De hockeymannen van Pinoké hebben voor het eerst de landstitel in de hoofdklasse gewonnen. Het team van trainer Jesse Mahieu was in de tweede wedstrijd veel te sterk voor recordkampioen Bloemendaal: 0-4. De eerste ontmoeting eindigde twee dagen eerder onbeslist (1-1). De emoties kregen na de vierde treffer de overhand bij Mahieu, die langs de lijn al een klein feestje vierde met zijn spelers en stafleden.

9 uur geleden
Basketballers ZZ Leiden pakken na bizarre slotfase nationale titel

LEIDEN (ANP) - De basketballers van ZZ Leiden hebben na een bizarre slotfase in de finale de nationale titel veroverd. De ploeg van coach Douglas Spradley was in de vijfde en beslissende wedstrijd in de play-offs met 82-81 net iets sterker dan Donar uit Groningen. Het is de vijfde titel voor Leiden.

10 uur geleden