Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hillary Clinton steunt Finse premier met eigen feestfoto

Hillary Clinton steunt Finse premier met eigen feestfoto

WASHINGTON (ANP/AFP) - De voormalige Amerikaanse presidentskandidaat Hillary Clinton heeft zondag op Twitter haar steun uitgesproken voor de Finse premier Sanna Marin na de ophef die ontstond over een filmpje waarop ze al feestend te zien was. Dat deed Clinton door een 'feestfoto' van haarzelf te plaatsen.

Clinton plaatste een foto van zichzelf waarop ze al lachend aan het dansen is in een club. De foto werd in 2012 genomen in Colombia. "Hier ben ik in Cartagena toen ik daar was voor een bezoek als minister van Buitenlandse Zaken. Blijf dansen @marinsanna", schrijft Clinton bij de foto. Clinton was tussen 2009 en 2013 minister van Buitenlandse Zaken voor de Verenigde Staten, onder de toenmalige president Barack Obama.

Marin reageerde met een tweet waarin ze de voormalige first lady van de Verenigde Staten bedankte, gevolgd door een hart-emoji.

Ongepast

De Finse premier kwam in eigen land onder vuur te liggen nadat een feestfilmpje uitlekte waarin ze te zien was. In het filmpje danst en zingt de 36-jarige Marin in een privéwoning, samen met bevriende en beroemde Finnen. Wie de beelden openbaar heeft gemaakt, is onduidelijk.

Critici noemden haar feestgedrag ongepast voor een regeringsleider en er gingen geruchten rond dat ze drugs had gebruikt. Een drugstest die Marin liet afnemen was negatief.

Meer uit Buitenland

Israël: 30 Palestijnse gevangenen vrijgelaten

TEL AVIV (ANP/AFP) - De Israëlische gevangenisautoriteit zegt dertig Palestijnse gevangenen te hebben vrijgelaten. De vrijlating is een tegenprestatie voor de twaalf gijzelaars die Hamas en Islamitische Jihad dinsdagavond op hun beurt vrijlieten.

2 uur geleden
Paus zegt bezoek aan COP28 in Dubai af om gezondheid

VATICAANSTAD (ANP/RTR) - Paus Franciscus heeft zijn reis naar Dubai voor de COP28 afgezegd. Het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk heeft griepklachten, aldus een verklaring van het Vaticaan.

2 uur geleden
Hamas nodigt Elon Musk uit een bezoek te brengen aan Gazastrook

BEIROET (ANP/RTR) - Een Hamaswoordvoerder heeft X-baas Elon Musk uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de Gazastrook. Dan zou Musk met eigen ogen "de omvang van de slachting en verwoesting waar de inwoners van Gaza onder gebukt gaan" kunnen zien, aldus de woordvoerder.

3 uur geleden
Israëlische gijzelaars aan Rode Kruis overgedragen in Gaza

TEL AVIV/DOHA/GAZA (ANP/AFP/RTR) - Israëlische gijzelaars zijn door Hamas in de Gazastrook overgedragen aan het Internationale Rode Kruis, aldus Palestijnse functionarissen. Het Israëlische leger zegt dat het van het Internationale Rode Kruis heeft gehoord dat er dinsdagavond twaalf gijzelaars onderweg naar Israël zijn. Het zouden tien Israëli's en twee buitenlanders zijn.

3 uur geleden
Tickets voor liveshows Eurovisie Songfestival uitverkocht

MALMÖ (ANP) - De kaarten voor de halve finales en de finale van het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö zijn uitverkocht. Dat heeft de organisatie dinsdag laten weten op X.

4 uur geleden
Wereldexpo 2030 wordt in de Saudische hoofdstad Riyad gehouden

PARIJS (ANP/RTR) - De Wereldexpo van 2030 wordt gehouden in de Saudische hoofdstad Riyad. Van de 182 leden van de organisatie Bureau International des Expositions stemden 119 op Saudi-Arabië. De Zuid-Koreaanse stad Busan en de Italiaanse hoofdstad Rome moesten het afleggen.

5 uur geleden
Alle bouwvakkers gered uit ingestorte tunnel in India

UTTARKASHI (ANP/RTR) - Reddingswerkers zijn erin geslaagd de 41 bouwvakkers te redden uit een deels ingestorte tunnel in de Indiase staat Uttarakhand. De groep kwam daar op 12 november vast te zitten.

6 uur geleden