Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hezbollah: meer dan zestig raketten afgevuurd op posities Israël

Hezbollah: meer dan zestig raketten afgevuurd op posities Israël

BEIROET (ANP/AFP) - De Libanese militante groepering Hezbollah zegt meer dan zestig raketten te hebben afgevuurd op posities van het Israëlische leger, waaronder in de Golanhoogten. Er wordt gesproken van vergelding voor Israëlische aanvallen. De Israëlische krijgsmacht bevestigt dat veertig raketten de grens zijn overgestoken, berichten Israëlische media.

Hezbollah en Israël vallen elkaar regelmatig aan sinds de oorlog in de Gazastrook. Israël bombardeerde eerder doelwitten in het noordoosten van Libanon, in de regio Baalbek die bekendstaat als een bolwerk van Hezbollah. Dat gebeurde uren nadat Hezbollah een droneaanval had uitgevoerd. Hezbollah had een Israëlische basis aangevallen op ongeveer 30 kilometer van de grens met Libanon. De doelwitten van Hezbollah liggen doorgaans niet zo diep in Israël.

Meer uit Buitenland

Netanyahu uitgenodigd om Amerikaans Congres toe te spreken

WASHINGTON (ANP/DPA/AFP) - De leiders van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden en de Senaat hebben de Israëlische premier Benjamin Netanyahu uitgenodigd om het Congres toe te spreken. Dit maakte de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Mike Johnson vrijdag bekend.

1 uur geleden
Moeder van voormalige first lady Michelle Obama overleden

CHICAGO (ANP) - Marian Robinson, de moeder van Michelle Obama, is vrijdag in Chicago op 86-jarige leeftijd overleden. Dit melden NBC News en The Washington Post. Michelle Obama werd in 2008 first lady van de Verenigde Staten toen Barack Obama de presidentsverkiezingen won. Ook Robinson ging in het Witte Huis wonen.

2 uur geleden
Trump-aanhangers ondersteboven van veroordeling ex-president

WASHINGTON (ANP/RTR) - In de Verenigde Staten zijn talrijke omgekeerde Amerikaanse vlaggen verschenen bij huizen en op sociale media als ondersteuning van Donald Trump. Trump-aanhangers uitten op die manier hun onvrede over de historische veroordeling van de Amerikaanse ex-president in een zwijggeldzaak.

5 uur geleden
President Biden roept Hamas op nieuw aanbod Israël te accepteren

WASHINGTON (ANP/RTR/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft de Palestijnse Hamas-strijders opgeroepen in te gaan op een nieuw "allesomvattend" aanbod van Israël om gijzelaars vrij te laten in ruil voor een staakt-het-vuren van zes weken in Gaza. Ook zou Israël zijn troepen terugtrekken. Volgens Biden is dit stappenplan de beste manier om het dodelijke conflict uiteindelijk te beëindigen.

8 uur geleden
President Biden: Trump bedreigt onze democratie

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden waarschuwt dat de Republikeinse oud-president Donald Trump een bedreiging is voor de Amerikaanse democratie. Biden noemt het "roekeloos en gevaarlijk" dat zijn voorganger het hele rechtssysteem in twijfel trekt, "alleen maar omdat de beslissing hem niet bevalt".

10 uur geleden
Trumps campagneteam haalt 35 miljoen dollar op na veroordeling

NEW YORK (ANP/AFP) - De veroordeling in de zwijggeldzaak heeft de Amerikaanse oud-president Donald Trump veel extra donaties opgeleverd. Volgens zijn campagneteam is sinds donderdagavond al 35 miljoen dollar (32,3 miljoen euro) binnengekomen.

10 uur geleden
Trump kondigt beroep aan tegen veroordeling voor misdrijf

NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump zegt in beroep te gaan tegen zijn veroordeling voor een misdrijf. Hij is de eerste voormalige Amerikaanse president met een strafblad. Hij wil in november worden herkozen.

10 uur geleden