Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Het was voor mij niet weggelegd even trainer van Ajax te worden'

'Het was voor mij niet weggelegd even trainer van Ajax te worden'

WAALWIJK (ANP) - De weg naar handhaving is nog lang, maar RKC Waalwijk mag er wel steeds meer op hopen. Na de late zege op FC Emmen (1-0) hopen de Brabanders zondag in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo een volgende belangrijke stap te zetten. "Drie jaar geleden eindigde RKC nog als derde van onderen in de eerste divisie, laten we dat niet vergeten. We komen van ver. We zijn als club echt stappen aan het zetten", zegt Fred Grim, die als trainer van de Waalwijkers de nodige complimenten ontvangt.

Waar clubs in nood er vaak voor kiezen om te overleven door fysiek te voetballen en de lange bal te spelen, probeert RKC het op een wat andere wijze. "De manier waarop je als trainer wil voetballen, moet hand in hand gaan met het spelersmateriaal dat je hebt. Ik denk dat we het materiaal hebben om onze voetbalfilosofie uit te voeren", aldus Grim. "Ik houd er niet van als spelers de bal blind naar voren schieten. Ik wil verzorgd voetbal spelen, vanuit de keeper, vanuit de opbouw. Wij functioneren het best tegen teams die ook willen voetballen. Met tegenstanders die gesloten en compact voetballen, hebben we wel eens moeite."

RKC pakte dit seizoen op die manier 19 punten. Dat zijn al 4 punten meer dan vorig seizoen, toen de competitie vanwege het coronavirus werd stilgelegd. Volgens verdediger Melle Meulensteen is de selectie nu meer in balans. "Ervaren spelers als Kostas Lamprou, Vurnon Anita en Ola John hebben al van alles meegemaakt in het voetbal", zegt hij. Meulensteen omschrijft de 55-jarige Grim als een positieve trainer. "Het glas is half vol in plaats van half leeg. Hij geeft je vertrouwen en vindt het niet erg als je fouten maakt. Als je het maar niet op de verkeerde momenten doet."

'Natuurlijk streelt me dat'

De naam van Grim dook dit seizoen op toen er een vacature ontstond bij FC Utrecht en AZ. De oud-doelman vindt het mooi dat hij met zulke clubs in verband wordt gebracht. "Natuurlijk streelt me dat. Ik ben mijn hele leven lang sportman. Je hebt gewoon ambitie. Ik heb hier kei en keihard voor gewerkt en alle stappen in het trainersvak doorlopen, van onder tot boven. Het was niet zo dat het voor mij even weggelegd was om trainer van Ajax te worden. Ik heb veel geïnvesteerd en veel gelaten. Met hard werken kun je veel bereiken, dat houd ik mijn spelers ook voor."

Grim moet lachen om het vooroordeel dat keepers geen goede trainers kunnen zijn. "Ik heb me als doelman altijd in het spelletje verdiept en was altijd met het team bezig. Ik ben ooit begonnen als keeperstrainer, maar dat vond ik te klein voor mezelf."

Voor de oud-Ajacied, die nog een contract in Waalwijk heeft tot de zomer van 2022, is het nu het belangrijkste zich met RKC te handhaven. De clubleiding liet eerder al weten Grim niet tegen te houden als er een mooie aanbieding komt. Grim: "Waar mijn plafond ligt? Poe, moeilijk. Het moet ook maar precies net passen en uitkomen. En je moet ook een beetje geluk hebben soms. Kijk naar René Hake, een maatje van me. Zo teken je een contract bij Jong FC Utrecht en zo ben je ineens hoofdtrainer. Dat gun ik hem van harte."

Meer uit Voetbal

Totale schuld Vitesse bedraagt 18,9 miljoen euro

ARNHEM (ANP) - De totale schuld van de noodlijdende voetbalclub Vitesse bedraagt 18,9 miljoen euro. Dat staat in de stukken die de club heeft overlegd aan de rechtbank Gelderland in het zogeheten WHOA-verzoek.

37 minuten geleden
Ten Hag vraagt om steun voor naar vorm zoekende Rashford

MANCHESTER (ANP/AFP) - Trainer Erik ten Hag roept de supporters van Manchester United op Marcus Rashford meer te steunen. De 26-jarige aanvaller maakte vorig seizoen dertig doelpunten en werd daarvoor beloond met een nieuw contract tot 2028, maar zijn vorm is sindsdien flink afgenomen.

59 minuten geleden
Trainer Oosting gaat contract bij FC Twente verlengen

ENSCHEDE (ANP) - Joseph Oosting blijft bij FC Twente. Als de laatste details zijn afgerond, wordt het contract van de 52-jarige trainer opengebroken en met een jaar verlengd, meldt Tubantia.

1 uur geleden
Tuchel zegt Frankfurt niet als opwarmer te zien voor Real

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München-trainer Thomas Tuchel zegt de competitiewedstrijd van zaterdag tegen Eintracht Frankfurt niet te zien als opwarmer voor de halve eindstrijd in de Champions League tegen Real Madrid van komende dinsdag. "Tegen Frankfurt kunnen we niets oefenen waar we tegen Real iets aan hebben, het is een hele andere situatie. We willen een topprestatie neerzetten omdat we de punten nodig hebben en het momentum willen behouden", sprak Tuchel op een persconferentie.

2 uur geleden
'Werk aan de winkel' om vertrouwen Kroes en rvc Ajax te herstellen

AMSTERDAM (ANP) - Er is werk aan de winkel om het vertrouwen tussen de als technisch directeur aangestelde Alex Kroes en de raad van commissarissen (rvc) van Ajax te herstellen. Dat stelt Paul Geraeds, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Commissarissen en Directeuren (NCD). Dat is nodig voor het vertrouwen tussen directeur en rvc, maar ook om andere partijen gerust te stellen.

3 uur geleden
Spaanse voetbalbond kiest Rocha als opvolger voorzitter Rubiales

MADRID (ANP/AFP) - De Spaanse voetbalbond heeft Pedro Rocha benoemd als nieuwe voorzitter. Hij is de opvolger van de in ongenade gevallen Luis Rubiales, die in september opstapte na de ophef die ontstond om de kus die hij na de door Spanje gewonnen WK-finale gaf aan speelster Jenni Hermoso.

3 uur geleden
Klopp is lovend over zijn mogelijke opvolger Slot bij Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Jürgen Klopp heeft zich positief uitgelaten over zijn mogelijke opvolger Arne Slot bij Liverpool. "Als hij het wordt, dan vind ik dat een fijn idee", zei hij op een persconferentie voor het uitduel van zaterdag met West Ham United in de Premier League. "Hij laat Feyenoord mooi voetballen en het schijnt een aardige man te zijn. Ik speel geen rol in de zoektocht naar mijn opvolger, maar het klinkt allemaal heel goed. Als hij het wordt, dan heeft hij de beste baan bij de mooiste club van de wereld."

3 uur geleden