Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Het was voor mij niet weggelegd even trainer van Ajax te worden'

'Het was voor mij niet weggelegd even trainer van Ajax te worden'

WAALWIJK (ANP) - De weg naar handhaving is nog lang, maar RKC Waalwijk mag er wel steeds meer op hopen. Na de late zege op FC Emmen (1-0) hopen de Brabanders zondag in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo een volgende belangrijke stap te zetten. "Drie jaar geleden eindigde RKC nog als derde van onderen in de eerste divisie, laten we dat niet vergeten. We komen van ver. We zijn als club echt stappen aan het zetten", zegt Fred Grim, die als trainer van de Waalwijkers de nodige complimenten ontvangt.

Waar clubs in nood er vaak voor kiezen om te overleven door fysiek te voetballen en de lange bal te spelen, probeert RKC het op een wat andere wijze. "De manier waarop je als trainer wil voetballen, moet hand in hand gaan met het spelersmateriaal dat je hebt. Ik denk dat we het materiaal hebben om onze voetbalfilosofie uit te voeren", aldus Grim. "Ik houd er niet van als spelers de bal blind naar voren schieten. Ik wil verzorgd voetbal spelen, vanuit de keeper, vanuit de opbouw. Wij functioneren het best tegen teams die ook willen voetballen. Met tegenstanders die gesloten en compact voetballen, hebben we wel eens moeite."

RKC pakte dit seizoen op die manier 19 punten. Dat zijn al 4 punten meer dan vorig seizoen, toen de competitie vanwege het coronavirus werd stilgelegd. Volgens verdediger Melle Meulensteen is de selectie nu meer in balans. "Ervaren spelers als Kostas Lamprou, Vurnon Anita en Ola John hebben al van alles meegemaakt in het voetbal", zegt hij. Meulensteen omschrijft de 55-jarige Grim als een positieve trainer. "Het glas is half vol in plaats van half leeg. Hij geeft je vertrouwen en vindt het niet erg als je fouten maakt. Als je het maar niet op de verkeerde momenten doet."

'Natuurlijk streelt me dat'

De naam van Grim dook dit seizoen op toen er een vacature ontstond bij FC Utrecht en AZ. De oud-doelman vindt het mooi dat hij met zulke clubs in verband wordt gebracht. "Natuurlijk streelt me dat. Ik ben mijn hele leven lang sportman. Je hebt gewoon ambitie. Ik heb hier kei en keihard voor gewerkt en alle stappen in het trainersvak doorlopen, van onder tot boven. Het was niet zo dat het voor mij even weggelegd was om trainer van Ajax te worden. Ik heb veel geïnvesteerd en veel gelaten. Met hard werken kun je veel bereiken, dat houd ik mijn spelers ook voor."

Grim moet lachen om het vooroordeel dat keepers geen goede trainers kunnen zijn. "Ik heb me als doelman altijd in het spelletje verdiept en was altijd met het team bezig. Ik ben ooit begonnen als keeperstrainer, maar dat vond ik te klein voor mezelf."

Voor de oud-Ajacied, die nog een contract in Waalwijk heeft tot de zomer van 2022, is het nu het belangrijkste zich met RKC te handhaven. De clubleiding liet eerder al weten Grim niet tegen te houden als er een mooie aanbieding komt. Grim: "Waar mijn plafond ligt? Poe, moeilijk. Het moet ook maar precies net passen en uitkomen. En je moet ook een beetje geluk hebben soms. Kijk naar René Hake, een maatje van me. Zo teken je een contract bij Jong FC Utrecht en zo ben je ineens hoofdtrainer. Dat gun ik hem van harte."

Meer uit Voetbal

Feyenoord verlengt contract met verdediger Beelen tot 2028

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft het contract met Thomas Beelen opengebroken en met een jaar verlengd. De 23-jarige verdediger is nu tot de zomer van 2028 aan de Rotterdammers verbonden.

39 minuten geleden
Heracles is spits Hornkamp enkele maanden kwijt met knieblessure

ALMELO (ANP) - Heracles Almelo kan de komende maanden niet beschikken over Jizz Hornkamp. De spits liep vrijdag in de oefenwedstrijd tegen de Duitse club Preussen Münster een knieblessure op en is maanden uitgeschakeld.

1 uur geleden
FC Utrecht huurt linksbuiten Cathline van Franse FC Lorient

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft vleugelspeler Yoann Cathline aan de selectie toegevoegd. De club huurt de 22-jarige Franse linksbuiten komend seizoen van FC Lorient uit Frankrijk en heeft ook een optie tot koop genomen.

12 uur geleden
Vitesse komt 6 miljoen euro tekort voor sluitende begroting

ARNHEM (ANP) - Vitesse heeft een tekort van 6 miljoen euro voor een sluitende begroting. Dat is volgens algemeen directeur ad interim, Edwin Reijntjes, de reden dat de club uit Arnhem tot 31 juli uitstel heeft gekregen om een begroting in te dienen bij de beroepscommissie van de KNVB.

13 uur geleden
Ajax legt 18-jarige verdediger Janse langer vast

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft verdediger Dies Janse vastgelegd tot 30 juni 2028, met een optie voor nog een jaar. De 18-jarige verdediger had in Amsterdam nog een verbintenis tot medio 2026.

15 uur geleden
FC Twente begint met uitwedstrijd tegen Salzburg op 6 augustus

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente begint het tweeluik van Red Bull Salzburg in de derde voorronde van de Champions League met de uitwedstrijd in Oostenrijk op 6 augustus. Een week later op dinsdag is de returnwedstrijd in Enschede, zo heeft de UEFA bekendgemaakt.

15 uur geleden
Voetballer Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna

BOLOGNA (ANP) - De Nederlandse voetballer Thijs Dallinga verruilt Toulouse voor Bologna. De Italiaanse club maakte niet bekend tot wanneer het contract van de 23-jarige aanvaller loopt. De enkelvoudig international volgt bij Bologna landgenoot Joshua Zirkzee op, die naar Manchester United is vertrokken.

15 uur geleden