Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Het verhaal van Nederland door grens van 2 miljoen kijkers

Het verhaal van Nederland door grens van 2 miljoen kijkers

HILVERSUM (ANP) - Naar de tweede aflevering van het geschiedenisprogramma Het verhaal van Nederland hebben woensdagavond 2.021.000 mensen gekeken. De serie waarin acteur Daan Schuurmans de kijker meeneemt op een historische reis door het verleden van Nederland trok daarmee zo'n 400.000 meer kijkers dan vorige week, blijkt uit de kijkcijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO).

Het Verhaal van Nederland blijkt een schot in de roos van omroep NTR. De geschiedenisserie neemt de tweede plaats in in de kijkcijfer top 25 van woensdag. Alleen het NOS Journaal van 20.00 uur wist met 2.093.000 iets meer kijkers te trekken. In de reeks, die in totaal uit tien afleveringen bestaat, wordt wekelijks een onderwerp uit de Nederlandse geschiedenis behandeld. Waar het in de eerste aflevering ging over de jagers en verzamelaars, was gisteren de komst van de Romeinen te zien. Volgende week gaat het over de Friezen en Franken.

Verder waren de uitzendingen rond de Olympische Spelen in Beijing woensdag in trek. De wedstrijden in het shorttrack trokken rond het middaguur gemiddeld zo'n 1,3 miljoen kijkers naar NPO 1. Studio Peking was om 21.30 uur de best bekeken talkshow van de avond. Er keken 1.116.000 mensen. Het best bekeken programma op RTL 4 was het Half Acht Nieuws (1.258.000). Voor SBS6 was dat VI Vandaag met 913.000 kijkers.

Meer uit Binnenland

Dassen (Volt) aan VVD en NSC: ga niet met Wilders in zee

APELDOORN (ANP) - Door te praten met de PVV over het vormen van een kabinet, maken VVD en NSC volgens Volt-leider Laurens Dassen "normaal wat in een democratie nooit normaal zou mogen zijn". Dat zegt hij op het Volt-congres in Apeldoorn. "Doe. Het. Niet" is Dassens oproep aan VVD-voorvrouw Dilan Yeşilgöz en Pieter Omtzigt (NSC).

2 uur geleden
Vuurwerk naar politie gegooid bij opstootje in Baarn

BAARN (ANP) - Bij een opstootje tussen een groepje jongeren en de politie is in de nacht van zaterdag op zondag in Baarn vuurwerk naar de politie gegooid. Dat bevestigt de politie na berichtgeving in plaatselijke media. In een park in de Utrechtse plaats weigerde de groep rond middernacht naar huis te gaan en ontstond even een grimmige sfeer. Niemand raakte gewond.

4 uur geleden
Code geel aan noordwestelijke kust om zware windstoten

DE BILT (ANP) - Het KNMI heeft code geel uitgeroepen in het noordwestelijk kustgebied in verband met zware windstoten. Dat geldt vanaf het einde van de middag. Later op de avond neemt de wind weer af.

5 uur geleden
Afval in Amsterdam weer opgeruimd na Koningsdag

AMSTERDAM (ANP) - Het grootste deel van het afval dat in Amsterdam is blijven liggen na Koningsdag is weer opgehaald. Ruim 700 schoonmakers zijn daar vanaf zaterdagavond mee bezig geweest. Ook burgemeester Femke Halsema hielp een paar uur mee.

5 uur geleden
Alle klimaatactivisten weer vrij na XR-blokkade in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Alle activisten die zaterdag werden aangehouden bij een protest van Extinction Rebellion in Amsterdam zijn weer vrij. Dat meldt een politiewoordvoerder zondagochtend. In totaal werden ongeveer 130 demonstranten aangehouden bij de blokkade van de A10 ter hoogte van het voormalige ING-kantoor.

6 uur geleden
Theater na de Dam: 130 voorstellingen sluiten aan op herdenking

AMSTERDAM (ANP) - In 72 plaatsen in ons land zijn zaterdagavond 130 voorstellingen (225 uitvoeringen) te zien in het kader van Theater na de Dam, de jaarlijkse manifestatie in aansluiting op de Dodenherdenking op 4 mei. Daarvan zijn 47 voorstellingen gemaakt met 350 jongeren.

6 uur geleden
Beschonken automobilist veroorzaakt veel schade in Tilburg

TILBURG (ANP) - Een automobilist die te veel drank op had, heeft in de nacht van zaterdag op zondag veel schade aangericht in de Spoorlaan in Tilburg. De man raakte twee andere auto's, een lantaarnpaal en een verkeerslicht.

7 uur geleden