Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hervatting voetbal in Australië zonder twee coaches

Hervatting voetbal in Australië zonder twee coaches

MELBOURNE (ANP) - Na Gertjan Verbeek heeft nog een coach van een Australische voetbalclub aangegeven er niet meer bij te zijn als de competitie half juli wordt hervat. Melbourne Victory moet verder zonder trainer Carlos Salvachua. De Spanjaard wil met zijn gezin definitief terug naar Europa om daar als coach aan de slag te gaan.

Verbeek leverde in april zijn contract in bij Adelaide United en is al enige tijd in Nederland. Op de website van de club lichtte hij dat besluit zaterdag toe. "Het coronavirus heeft voor iedereen tot een moeilijke en onzekere situatie gezorgd. Op basis van die onzekerheid hebben we besloten het contract te ontbinden." Verbeek heeft een klein jaar in Adelaide gewerkt.

Salvachua was pas sinds januari (interim-)hoofdcoach bij Melbourne Victory. "Gezien de situatie in de wereld en het feit dat we al op zoek zijn naar een coach voor volgend seizoen begrijpen we de beslissing van Carlos om terug te keren naar Europa", liet Victory's directeur Trent Jacobs zaterdag weten.

Meer uit Voetbal

Verdachte overval Van Bommel wilde volgens rechtbank profcontract

ANTWERPEN (ANP/BELGA) - De 25-jarige man die in oktober Antwerp-trainer Mark van Bommel probeerde te overvallen, was niet uit op geld of bezittingen, maar wilde door middel van bedreiging met een vuurwapen de trainer dwingen hem een contract te geven bij de club. Dat heeft de Belgische rechtbank laten weten. Het Openbaar Ministerie heeft tegen de verdachte vijf jaar cel geëist en een boete van 1200 euro.

1 uur geleden
Dalot tekent nieuw contract bij Manchester United

MANCHESTER (ANP) - Voetballer Diogo Dalot heeft een nieuw contract getekend bij Manchester United. De verdediger blijft daardoor in beginsel tot 2028 bij de club uit de Premier League, waar Erik ten Hag de trainer is. Er is bovendien nog een optie opgenomen voor nog een extra seizoen.

1 uur geleden
Wiegman met Engelse voetbalsters zonder Williamson en Mead naar WK

LONDEN (ANP/RTR) - Bondscoach Sarina Wiegman van de Engelse voetbalsters kan voor het WK definitief geen beroep doen op belangrijke speelsters als aanvoerster Leah Williamson, Beth Mead en Fran Kirby. De Nederlandse coach van de Europees kampioenen heeft haar selectie van 23 speelsters voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland bekendgemaakt.

3 uur geleden
Van de Sanden en Van Es in voorselectie voetbalsters voor WK

ZEIST (ANP) - Shanice van de Sanden en Kika van Es behoren tot de voorlopige selectie van de Nederlandse voetbalsters voor het WK van komende zomer. Bondscoach Andries Jonker heeft dertig speelsters geselecteerd. Daarvan moeten er nog zeven afvallen voor het toernooi in Australië en Nieuw-Zeeland, dat op 20 juli begint.

3 uur geleden
FC Twente vol vertrouwen naar play-offs tegen sc Heerenveen

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente gaat vol vertrouwen de play-offs om Europees voetbal tegen sc Heerenveen in. Trainer Ron Jans wil de goede vorm uit de laatste vier competitiewedstrijden, die allemaal werden gewonnen, donderdag en zondag doorzetten tegen de Friezen. Het eerste duel is donderdag om 18.45 uur in Heerenveen.

3 uur geleden
Dembélé en Nkunku terug in Franse voetbalselectie

PARIJS (ANP) - Ousmane Dembélé en Christopher Nkunku maken deel uit van de Franse voetbalselectie voor de aanstaande EK-kwalificatieduels met Gibraltar en Griekenland. Beide aanvallers, respectievelijk van FC Barcelona en RB Leipzig, ontbraken wegens blessures bij de eerste kwalificatiewedstrijden, thuis tegen Nederland (4-0) en uit tegen Ierland (0-1).

3 uur geleden
Sportministers bezorgd om uitzendrechten WK voetbal voor vrouwen

BERLIJN (ANP) - In een gezamenlijke brief roepen de sportministers van vijf Europese landen wereldvoetbalbond FIFA en geïnteresseerde omroepen uit die landen op tot overeenstemming te komen over de uitzendrechten voor het WK voetbal voor vrouwen. In Groot-Brittannië, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Italië dreigt het toernooi, dat begint op 20 juli, niet te worden uitgezonden. In Nederland heeft de NOS de rechten al wel verworven,

4 uur geleden