Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Hersteld Hervormde Gemeente Staphorst laat meer dan 30 mensen toe

Hersteld Hervormde Gemeente Staphorst laat meer dan 30 mensen toe

STAPHORST (ANP) - De Hersteld Hervormde Gemeente in Staphorst houdt zondag drie kerkdiensten, waarvoor gemeenteleden volgens een roosterindeling persoonlijk worden uitgenodigd. "Dertig mensen zullen er zeker zitten", aldus de scriba zaterdagavond. Maar de kans dat het er veel meer zijn, is groot. Een maximum aantal wil hij niet noemen. "Er zullen beduidend minder mensen zijn dan we hebben uitgenodigd. Veel mensen zitten in quarantaine of ze behoren tot de risicogroep."

De Hersteld Hervormde Kerk (HHK) gaf vrijdag het dringende advies om per locatie een maximum van dertig bezoekers per dienst aan te houden. Daarmee gaf de koepelorganisatie gehoor aan de oproep van minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) om de landelijk geldende groepsgrootte voor één openbare ruimte na te leven.

De diensten in Staphorst vinden plaats verdeeld over drie gebouwen: de Dorpskerk zelf, de Leerkamer en het dienstgebouw en beginnen om 09.30, 14.00 en 19.00 uur. "We houden zondag niet één maar twee kerkbanken vrij, waardoor mensen uit verschillende huishoudens ruim drie meter van elkaar af zitten."

Eerder op zaterdag meldde de Gereformeerde Gemeente Barneveld-Centrum dat zondag maximaal 250 kerkgangers welkom zijn in de Rehobothkerk en dat zij de eredienst op een veilige en verantwoorde manier kunnen bijwonen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Oproep aan wie kan: kom helpen in de zorg

DEN HAAG (ANP) - Mensen die nu weinig om handen hebben, zoals werknemers in de horeca en de reiswereld, worden opgeroepen (ook tegen betaling) te komen helpen in de zorg. Als ze eerder al eens in de zorg hebben gewerkt is dat helemaal mooi, maar ook anderen zijn welkom. Die kunnen voor lichte zorgtaken worden klaargestoomd met een cursus van een week. Werkgevers wordt intussen gevraagd in hun personeelsbestand te zoeken naar mensen die uitgeleend zouden kunnen worden aan de zorg en die ze voor de gelegenheid wel even willen missen.

22 minuten geleden
Vlaggen in Nederland halfstok vanwege aanslag Nice

UTRECHT (ANP) - Op verschillende plekken in Nederland hangen vrijdag vlaggen halfstok vanwege de aanslag in Nice. In Utrecht hangt de stadsvlag halfstok op het stadhuis, voor het stadskantoor en bij wijkservicecentrum Vleuten-De Meern. "Utrecht staat naast Nice", twittert de gemeente.

26 minuten geleden
De Jonge: extra maatregelen lijken nu niet nodig

DEN HAAG (ANP) - De cijfers over de coronabesmettingen van de afgelopen dagen lijken geen aanleiding te geven om nu al extra maatregelen te treffen. Dat zegt zorgminister Hugo de Jonge voor aanvang van de wekelijkse ministerraad.

30 minuten geleden
'Bezem door uitzendbranche om arbeidsmigranten te beschermen'

DEN HAAG (ANP) - Om arbeidsmigranten beter te beschermen tegen uitbuiting en ongezonde werk- en leefomstandigheden, moet het kabinet flink hogere eisen stellen aan uitzendbureaus. Zij zouden voortaan een certificaat moeten hebben dat bewijst dat zij zich houden aan cao's en zaken als huisvesting en zorgverzekeringen fatsoenlijk hebben geregeld.

1 uur geleden
Recordaantal studenten ingeschreven bij universiteit door corona

DEN HAAG (ANP) - Een recordaantal van 328.000 bachelor- en masterstudenten staat dit collegejaar ingeschreven bij een universiteit. Dat is een groei van 8 procent ten opzichte van het vorige collegejaar, meldt de Vereniging van Universiteiten (VSNU) op basis van de voorlopige inschrijfcijfers voor het collegejaar 2020-2021. De forse toename komt volgens de VSNU onder meer door de coronacrisis.

2 uur geleden
Honderd Rotterdamse daklozen krijgen versneld eigen woonplek

ROTTERDAM (ANP) - Ruim honderd Rotterdamse daklozen krijgen de komende zes maanden een eigen woning of woonplek. Doordat er zo’n grote groep uitstroomt kan de gemeente tijdelijke extra opvanglocaties sluiten en worden in alle nachtopvanglocaties in de stad slaapzalen omgebouwd naar slaapkamers.

5 uur geleden
‘Negatief reisadvies is desastreus voor Curaçaose horeca’

WILLEMSTAD (ANP) - Als het kabinet-Rutte inderdaad beslist om tijdens de kerstvakantie een negatief reisadvies in te voeren voor vakanties van Nederlanders naar het buitenland, is dat desastreus voor de horeca op Curaçao. Dat zegt Hans Slier, voorzitter van de Curaçaose belangenorganisatie voor het toerisme Chata. Volgens hem zullen veel restaurants en hotels dat niet overleven. Hij verwacht dat 50 tot 60 procent definitief zal sluiten of failliet zal gaan.

6 uur geleden