Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Herstel na dip in betaald werk voor jongeren

Herstel na dip in betaald werk voor jongeren

DEN HAAG (ANP) - Na een fikse daling in het voorjaar door de coronacrisis is het aantal jongeren met een baan in het derde kwartaal weer geleidelijk toegenomen. Toch zijn in crisisjaar 2020 nog altijd minder jongeren aan het werk dan vorig jaar, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In de maanden van juli tot en met september hadden ruim 1,3 miljoen jongeren werk, oftewel 62,1 procent van alle 15- tot 25-jarigen. Dat waren er 33.000 meer dan in het tweede kwartaal, toen vooral flexibele arbeidskrachten door de coronacrisis hun werk verloren. Jongere werknemers hebben relatief vaak een flexibel arbeidscontract, voor bijvoorbeeld een bijbaantje.

Vorig jaar lag het aantal werkende jongeren duidelijk hoger. Zo hadden in het derde kwartaal van 2019 nog 1,4 miljoen jongeren een betaalde baan, wat gelijk staat aan ruim 66 procent van alle 15- tot 25-jarigen.

Het CBS meldt dat in het derde kwartaal alleen onder jongeren die tegelijkertijd onderwijs volgden het aantal werkenden steeg ten opzichte van het tweede kwartaal. Bij jongeren die geen formeel onderwijs volgden, was er juist sprake van een daling.

Daarbij is duidelijk dat vooral de toegenomen drukte in supermarkten extra werk voor scholieren of studenten opleverde. Het aantal jongeren dat als vakkenvuller, lader of losser werkte steeg in het derde kwartaal tot 172.000. Dat waren er in het derde kwartaal van vorig jaar nog 165.000.

Meer uit Financieel

Onderzoek: Nederlanders bezuinigen op spullen via het internet

EDE (ANP) - Nederlanders kopen minder spullen via het internet nu de prijzen overal flink zijn gestegen en het leven een stuk duurder is geworden. Webwinkels voelen dat in hun cijfers, komt naar voren uit nieuw onderzoek van marktvorser GfK in opdracht van onder meer brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

22 minuten geleden
Onderzoek: Nederlanders bezuinigen op spullen via het internet

EDE (ANP) - Nederlanders kopen minder spullen via het internet nu de prijzen overal flink zijn gestegen en het leven een stuk duurder is geworden. Webwinkels voelen dat in hun cijfers, komt naar voren uit nieuw onderzoek van marktvorser GfK in opdracht van onder meer brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

48 minuten geleden
Oliebedrijven Exxon en Chevron stijgers op verdeeld Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag verdeeld gesloten bij aanhoudende onzekerheid over de rente. De koersverliezen van eerder op de dag werden wel voor een groot deel weggewerkt. De grote oliebedrijven op Wall Street stonden bij de winnaars, geholpen door de gestegen olieprijzen.

7 uur geleden
Grote terugroepactie auto's Kia en Hyundai in VS om brandgevaar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Zuid-Koreaanse autofabrikanten Kia en Hyundai roepen in de Verenigde Staten in totaal 3,37 miljoen auto's terug naar de garage vanwege gevaar voor brand in de motor. Eigenaren worden gevraagd hun auto's buiten te parkeren uit de buurt van gebouwen en andere auto's totdat het probleem is opgelost.

8 uur geleden
Grote IT-storing legt Duitse fabrieken Volkswagen plat

WOLFSBURG (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse autofabrikant Volkswagen kampt woensdag met een grote IT-storing waardoor meerdere fabrieken van het bedrijf in Duitsland plat zijn komen te liggen. Volkswagen doet onderzoek naar de storing bij het IT-netwerk en zegt dat nog onduidelijk is wanneer de productie weer hervat kan worden.

9 uur geleden
Nederlands ECB-directielid Elderson: rente mogelijk verder omhoog

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het Nederlandse directielid Frank Elderson bij de Europese Centrale Bank (ECB) denkt dat de rente nog verder verhoogd kan worden in de strijd tegen de inflatie. Dat zei Elderson in een interview met het financiƫle persbureau Market News International. De ECB verhoogde eerder deze maand de rente in de eurozone voor de tiende keer op rij naar het hoogste niveau ooit en de beleidsmakers van de centrale bank in Frankfurt hebben gehint dat er een einde is gekomen aan die verhogingen.

10 uur geleden
AF-KLM en IAG hebben interesse in Portugese maatschappij TAP

LISSABON (ANP/BLOOMBERG) - Air France-KLM en IAG, het moederconcern van onder meer British Airways en Iberia, hebben interesse in een overname van de Portugese nationale luchtvaartmaatschappij TAP. De Portugese regering wil TAP privatiseren en de topmannen van Air France-KLM en IAG hebben gezegd mogelijk biedingen te willen doen voor TAP.

10 uur geleden