Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Herstel advertentiemarkt goed voor resultaten RTL Nederland

Herstel advertentiemarkt goed voor resultaten RTL Nederland

HILVERSUM (ANP) - RTL Nederland heeft in de eerste helft van het jaar flink geprofiteerd van het herstel van de tv-advertentiemarkt. Vanwege de coronacrisis waren veel bedrijven in de vergelijkbare periode vorig jaar nog erg terughoudend als het gaat om dure reclamecampagnes via de televisie, maar inmiddels is het beeld veranderd. Daarnaast heeft streamingdienst Videoland er veel abonnees bijgekregen, wat eveneens bijdroeg aan de financiële resultaten.

De omzet van het bedrijf achter zenders als RTL 4, RTL 5 en RTL 7 steeg met ruim een vijfde ten opzichte van een jaar eerder tot 253 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat liep daarbij op tot 54 miljoen euro, waar in de eerste helft van vorig jaar nog maar 2 miljoen euro winst in de boeken ging.

Videoland telde eind juni ruim 1 miljoen abonnees, bijna 21 procent meer dan een jaar terug. Die sterke groei zou vooral komen door interesse in succesvolle series als Mocro Maffia en The Handmaid's Tale, die in Nederland te zien zijn bij Videoland en bijvoorbeeld niet bij rivaal Netflix. Ook realityprogramma's als Temptation Island, Love Island en Prince Charming waren populair.

Investeringen

Topman Sven Sauvé vindt dat de eerste helft van 2021 "op financieel vlak positief" was. Hij benadrukt met deze resultaten nog meer ruimte te kunnen creëren voor verdere investeringen in wat hij noemt onderscheidende lokale content en tech. "En dat maakt de Nederlandse consument de uiteindelijke winnaar", zo geeft hij aan.

Onlangs werd bekend dat RTL Nederland samen verder gaat met mediabedrijf Talpa Network van ondernemer John de Mol. Talpa is het bedrijf achter tv- en radiozenders als SBS 6, Net5, Veronica en Radio 538. Alleen twee onderdelen van Talpa, die tv-programma’s bedenken en produceren, gaan niet mee naar het fusiebedrijf.

Door de samensmelting moet een sterk mediaconcern ontstaan dat de concurrentie aankan met grote techbedrijven, kondigden de Luxemburgse RTL-moeder en Talpa in juni gezamenlijk aan. Talpa krijgt na de samenvoeging met RTL Nederland een belang van 30 procent in dat bedrijf. RTL Group houdt een belang van 70 procent in zijn Nederlandse divisie. De partijen verwachten dat de deal in de eerste helft van volgend jaar afgerond kan zijn. Dat hangt onder andere af van goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Meer uit Financieel

Verzekeraar NN op kop in AEX, Air France-KLM onderuit na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - NN Group was donderdag de sterkste stijger in de AEX-index. De verzekeraar deed vorig jaar goede zaken bij onderdeel NN Bank dankzij de gestegen rente. Ook ging het volgens het bedrijf goed met het Nederlandse schadebedrijf. NN Group zag de jaarwinst wel dalen, maar liet in de tweede helft van het jaar een sterke verbetering zien. De verzekeraar keert daarnaast meer dividend uit en gaat meer eigen aandelen inkopen. Het aandeel werd 6 procent hoger gezet. Branchegenoot ASR, die ook met cijfers kwam, zakte daarentegen 3 procent.

27 minuten geleden
ABN AMRO stopt met verwerken betalingen winkeliers

AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO stopt met het verwerken van betalingen voor winkeliers. De bank heeft besloten om dit uit te besteden aan betaaldienstverlener Buckaroo uit Utrecht.

28 minuten geleden
Olie-industrie Guyana helpt SBM Offshore aan recordresultaten

SCHIPHOL (ANP) - De Nederlandse maritiem dienstverlener SBM Offshore heeft vorig jaar afgesloten met recordresultaten, mede geholpen door de opkomende olie-industrie in Guyana. Na olievondsten voor de kust van dit buurland van Suriname verkocht SBM Offshore groot materieel voor het oppompen en opslaan van olie op zee.

57 minuten geleden
Cijfers verzekeraars ASR en NN centraal op drukke beursdag

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar ASR en NN Group. De beide verzekeraars hebben hun resultaten flink opgevoerd, ondanks de grote schikkingen die ze recent hebben getroffen met claimorganisaties om van de woekerpolisaffaire af te zijn. ASR profiteerde van de overname van de verzekeringsactiviteiten van Aegon Nederland en boekte weer winst in 2023, na een verlies een jaar eerder. NN Group zag de jaarwinst wel dalen, maar liet in de tweede helft van het jaar een sterke verbetering zien.

1 uur geleden
Bodemonderzoeker Fugro blijft goede zaken doen met offshore wind

LEIDSCHENDAM (ANP) - Bodemonderzoeker Fugro blijft goede zaken doen met werkzaamheden voor de bouw van windparken op zee. Het beursgenoteerde bedrijf uit Leidschendam zag mede daardoor de omzet vorig jaar flink toenemen.

1 uur geleden
Brouwer achter Jupiler en Corona verkoopt minder in VS en Europa

LEUVEN (ANP) - Bierbrouwer AB InBev heeft vorig jaar minder bier verkocht, maar boekte dankzij hogere prijzen en de verkoop van luxere biertjes wel een hogere omzet. Het bedrijf achter biermerken als Jupiler, Stella Artois, Corona en Budweiser verkocht met name in Europa en de Verenigde Staten minder. Op die laatste markt kampte het bedrijf met boycotacties na een samenwerking met een transgender influencer.

1 uur geleden
Meer omzet voor horeca in eerste jaar zonder coronamaatregelen

DEN HAAG (ANP) - De horeca heeft in 2023 ruim 13 procent meer omgezet dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vorig jaar was het eerste jaar sinds 2020 zonder coronamaatregelen. In 2022 gold tot halverwege januari in Nederland nog een harde lockdown en in maart 2022 vervielen de laatste coronamaatregelen. Dat had een positief effect op de omzetstijging van de horeca in 2023. Daarnaast waren de prijzen in 2023 hoger dan een jaar eerder. Het volume lag vorig jaar bijna 6 procent hoger dan in 2022.

2 uur geleden